1:a Advent.

Det är så mysigt att komma upp och in i köket första advent, de röda julgardinerna är så vackra i skenet av ljusstakarnas milda ljus i fönstren och de röda  julstjärnorna står där i alla sin prakt i sina vita krukor.

Käre maken hade satt på kaffet och det doftade så gott……
Dagen fick en fin början med kaffe och tidningsläsning.
Vi har varit hundvakter till dotterns två små Kinesiska nakenhundar under natten så vi klädde på dom varmt och gav oss ut på en promenad i snön. Våra steg gick mot svärmors äldre boende för att överaska henne med julstjärnor och plocka fram ljusstaken till henne så att det blev lite advensfint även hos henne.

Hon blir alltid så glad när vi har hundarna med oss när vi kommer på besök, och personalen tycker att det är helt ok att vi tar med oss dom.

När vi kom hem fick vi storfrämmande, Äldsta sonen med hustru och alla fyra barn kom för att dricka adventskaffe ( och julmust) Det var verkligen mysigt.

Jag fick hålla lille Nils, två månader under nästan hela tiden de var här, han doftar så ljuvligt gott.
Elvin två år, han for mest omkring och lekte med farfar och de två stor barnen 12 och 14 år  var också med. Det är roligt att de fortfarande vill komma och hälsa på farfar o farmor.

Julmarknaden nere i ”byn” hoppade vi över i år, det kommer fler vart efter.

Nu ska Käre maken laga till lite fjällröding, det riktigt vattnas i munnen bara jag tänker på det.
Efter maten kommer vi med all säkerhet sjunka ner i soffan och bara slappa och njuta av varandras sälskap och kanske något på tv.
  I morgon väntar arbetet igen, men bara två dagar denna veckan, sen börjar min tjänstledighet.

 Hoppas ni har haft en trevlig första advent och att ingen sitter insnöad någonstans.

3 thoughts on “1:a Advent.

  1. Vilken mysig första advent du hade med hundar, barn och barnbarn..Du nämnde i kommentaren på min mat och träningsblogg att du tycker det är jobbit att räkna osv med viktväktarna.. Har du provat det nya pro-pointssystemet de har, som startades förra hösten?? Jag har ju varit med ett antal omgångar och detta system är det enklaste jag gjort med viktväktarna.. Visst måste man hålla reda på vad man stoppar i sig men det är inte svårt och jag tycker inte det är jobbigt.. Det jobbiga för mig är att hålla mig ifrån snask och det är ju inte vv's fel 🙂 Jag rekomenderar att prova..Kram Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s