Andra advent.

Det andra ljuset lyser inte ännu här hos oss. Jag sitter ensam vid datorn med en kopp kaffe och en pepparkaka.
Bamsefar tar sig nog lite sovmorgon skulle jag tro, men eftersom jag inte vill komma på efterkälken redan på morgonkvisten så ringde min klocka halv sju idag, för jag antog att han skulle sova längre en till sju.
Varför jag antog det?

Jo gårdagskvällen var väl inte den bästa och det tog tid innan Bamse och han trötta, stressade far kunde somna.Halv elva lugnade det väl ner sig och båda somnade lätt utmattade.

Det blev ju en ganska hektisk dag, med spring i affären och stora förväntningar.
Det gick hur bra som helst inne i stan, lite lätt irritation mot slutet bara, men det hade nog vem som helst haft bland alla människor och in och ut i affärer för att få tag i det vi skulle ha.

Sist skulle vi bara in och få lite mjölk och lite annat köpt, Käre maken och Bamsefar sysselsatte sig med att panta lite flaskor medan jag rusade in i affären. Jag hann inte riktigt färdigt innan de var klara och Bamsefar var inte så nöjd.

Men det fungerade med bara ett litet, litet utbrott av missnöje.
Hemma skulle sen Xboxen installeras till den nya tv,n och det visade sig inte vara det lättaste.
Jag fick försöka sysselsätta Bamsefar så gott det gick medan Käre maken försökte fixa spelet.

Men något gick på tok och vi fick det inte installerat, ni kan ju tänka er frustrationen och besvikelsen efter all denna väntan……..

Det blev mycket pill och testing det kan jag lova.
När det sen blev lägg dax var inte humöret på topp,Vi läste godnatt saga och kramades godnatt, Men sen…..det slogs  i lådor, lampan tändes och släcktes i det oändliga. Han gjorde allt för att provocera, pekade finger och svor och försökte slå. Men klockan halv elva var orken slut och han somnade ganska utmattad efter en lång dag.
Jag förstår hans frustration, dagen hade verkligen inte varit optimal för honom. Men nu blev den som den blev och det är bara att ta nya tag idag.
Idag får det nog bli pulka backen för mig och Bamsefar  medan Käre maken fortsätter med den där himla installeringen. Håller tummarna för att det lyckas.

Sen hoppas jag att bostadsföreningen får igång värmen här hemma, elementen är svala och ute viner vinden så det tjuter i våra fönster. Jag skulle duscha i morse, men jag insåg snabbt att det bara fick bli håret som fick sig en omgång i det iskalla vattnet……
Ha nu en fin dag med era nära o kära // Kram Annelie

7 thoughts on “Andra advent.

  1. Ler lite igenkännande när jag läser. Ja, man lär sig ju av misstagen 🙂 Nitar kommer det bli några innan ni hittar bra sätt på det ni gör.Och även personer inom autism är ju olika, så det som funkar för den ena kanske är fel för den andra. Men hos oss är det otänkbart att ta med Sandra till affärer när det är mycket folk, vilket det ju är nu innan jul. Egentligen är det jobbigt för henne även när det knappt är nåt folk.Det skulle oxå vara otänkbart att tala om/visa nåt nytt för henne innan vi har kollat att allt funkar. Vänta går inte för sig och att få t.ex. ett dataspel och inte få spela NU går bara inte. Så här skulle det ha köpts i smyg och installerats när damen är i skolan för att bara vara att sätta igång när hon fick det.Men det lärde vi oss ju av att göra misstaget först :)Hoppas Bamsefar sover ut och att maken får igång spelet idag.Önskar er en fin 2:a advent!Kram Nina!

  2. Hejsan..! Hoppas ert pepparkakshus bygge blir kul, det tror jag. Vad fint att du tittar bland bloggar för där finns det guld 🙂 Man får så mycket styrka bara av att veta att vi är fler där ute som känner likadant och har likvärdiga känslor. Hemma hos mig går det väldigt mycket upp och ner, som hos många andra, men jag måste säga att man njuter när allt är bra för en stund. Många kramar Linda

  3. Nina, våran lille kille fixar ett visst mått av väntan, men igår blev det alldeles för mycket för honom och i den situationen kommer vi nog att hamna många fler gånger, kan jag tänka mig ;)) Vi har ju inte känt varandra så länge ännu, han har ju faktiskt bara varit här i två dygn så en har vi mycket att lära.

  4. Hej där! Det verkar som det blev lite för mycket för Bamsefar igår. Inte lätt med allt nytt och så fungerade inte spelet på det. Många nya intryck att sortera. Hoppas att ni får igång spelet idag och att ni bara kan vara. Men med tanke på hur nytt allt är för er alla så gick det väl bra trots allt. Hoppas att han är pigg idag igen och att ni får en härlig dag//Kram Lena

  5. Ja, precis! Det var det jag menade. Man måste nog gå på sina egna nitar för att lära sig hitta rätt vägar 🙂 Vi har ju kännt Sandra i 16 år, och det har blvit många nitar längs vägen, och blir fortfarande, fast inte lika mycket. Det kommer gå jättebra för er och man lär sig hela tiden, som tur är.Ibland är det bara jättejobbigt och hopplöst, men rätt vad det är så hittar man rätt och den känslan är enorm :)Jag skickar en å annan styrkekram längs vägen :)Kram Nina!

  6. Hej! Det är inte konstigt att Bamsefar reagerade som han gjorde, han har ju bytt hem och "bara" det måste ju vara en stor sak i sig! Idag är en ny dag, med nya utmaningar och jag önskar att det går så bra det kan! Känner igen mycket från när jag jobbade! Kram<3<3<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s