Hokus, hokus salakim…

Söndag blev en fin dag.
Vi klädde oss varmt och gick ut i pulka backen, Bamse, Bamsefar och jag. Det blev väl inte så många åk för själva Bamsefar, men Bamse åkte lite själv i de värsta guppen och han tycktes ha kul och någon var ju tvungen att springa och hämta pulkan när han var nere i backen, så rörelse och lite motion blev det för oss alla i allafall.

Sen hamnade vi på lekplatsen en liten stund så Bamse fick åka lite rutschkana….

Lagom till vi skulle gå in kom en av våra söner med flickvän på besök, Bamsefar var förberedd men tyckte först inte att de skulle få komma in, han gick in på sitt rum med Nintendot och stängde dörren om sig, där satt han medan vi fikade, sen kom han ut tog lite fika och bjöd in sonen till sitt rum för att se på hans gitarr som han gjort i skolan.

På eftermiddagen lekte Bamsefar och jag i hans rum medan Käre maken lagade middag.
Vi trollade bort saker och trollade tillbaks dom igen,- Hokus, hokus salakim så försvann Bamse och sen likadant igen så var han tillbaka…om och om igen.

Efter middagen fick då Käre maken äntligen igång X-boxen och lyckan var total.
En gladare unge var säkert svårt att hitta…..

Kvällen var lugn och fin och Bamsefar somnade utan någon som helst svårighet och sov ända till klockan sju i morse. Hans första fråga var -Är Xboxen min?  Får jag ta med mig den när jag blir vuxen och flyttar….? När jag bekräfta det fick jag en kram och ett stort leende.

Sen fortsatte morgonen i lugnets tecken, kvart över sju satt vi och målade i målarböcker, klistrade och klippte. Det är ledigt från skolan idag, så det är ingen stress.

Efter som Bamsefar ska gå kvar i sin gamla skola terminen ut och det är lång resväg så kommer han bara gå i skolan tisdag, onsdag och torsdag  för att orka.

Idag blir det lite spel ( motorljuden från bilspelet hörs just nu) sen ska vi ta pulkan och gå ner till affären och köpa potatis och tomtegröt som är favoriten.
Jag har lovat att Bamse ska få följa med.

Ha de fint och hoppas ni inte snöar inne.

7 thoughts on “Hokus, hokus salakim…

  1. Det värmer i hjärtat att läsa om er dag igår. Vad mysig han verkar vara, Bamsefar. Nu har han ju fått bekräftat att han får stanna tills han blir vuxen…finurlig liten herre. Skönt att ni fick igång x-boxen.Det måste ju ha kännts alldeles underbart att få den där kramen, jag blir alldeles rörd.Vad bra att han kom och hämtade din son efter en stund, för att visa honom sina saker :-)Det verkar som om han kommer att trivas riktigt bra hos er.Ha en lika fin dag idag//Kramar till dig! Lena

  2. Otroligt så bra det verkar gå med allt nytt för Bamsefar. En duktig kille 🙂 Ja, han har ju kommit till en fin familj oxå, förstås!Det verkar som en bra söndag, och hittills en bra måndag med. Jag satt här och log när jag läste.Må så gott!Kram Nina!

  3. Tack snälla för era kommentarer, ja det har gått fantastiskt bra hittills , visst kommer det att bli bakslag och massa bråk, det räknar jag med, men kan han bli trygg och lugn nu, den första tiden så är mycket vunnet.// Annelie

  4. Men vad….. jag har inte vetat att du har en blogg!!!!!!! Så glad jag blev när jag hittade den!Så bra det verkar gå med Bamsefar men så har han ju fått komma till en bra famlij med mycket kärlek! Massa kramar! Maritha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s