Tredje Advent.

Gårdagen bara försvann utan utan någon dator tid, lite abstinens hade jag allt, det kan jag inte påstå något annat.

Vi har haft bra dagar, i fredags var det först besök av socialen och en annan person som håller i det hela från Gryning Familjehem. Bamse far var inte det minsta intresserad trots att han har haft ganska ingående och bra kontakt med den ena av dom tre.

Han höll sig på sitt rum med dörren stäng under hela tiden de var här.
På eftermiddagen kom dottern med pojkvän och hundar och då var det ett annat mottagande.
Bamsefar mötte dom i dörren och dom fick varsin stor kram, så härligt att se.
De hade med sig en Emil i Lönneberga film som ”Hejpresent” och lyckan stod högt i tak.

Hundarna däremot var väl ingen hit, men det fungerade.

Lördagen var fylls av saker att göra hela dagen, bland annat ett besök i leksaksaffären, pepparkakshus bygge och pepparkaksbak. Hela dagen var lugn och skön.

Vi avslutade med att se på en Bamsefilm innan tandborstning och läggdax.
När filmen var slut var också friden slut.
Det verkar nästan alltid vara så att det blir bråk efter vi har suttit och haft det mysigt i soffan och det är dax att göra sig ordning för kvällen.

Igår kväll tog det lång tid att få det lugnt och den lille Herrn somnade inte fråns klockan elva.
Då var två leksaksbilar sönder och hade inte skolväskan hängt på dörrhantaget hade säkert både dörr o garderobsdörr behövts spacklats och målats…..
  Nåja, till slut lugnade det ner sig och han kom och bad om förlåt med en go kram och Bamsefar somnade och sov sen gott hela natten ända till klockan åtta nu på morgonen.

Dagen har en så länge erbjudet gosestund i knät, skrik och gap om att jag är både det ena o det andra, sen  återigen en glad sprallig liten kille.

Idag ska vi åka och gratta äldsta sonen, vi har förvarnat om att det kan bli så att vi bara tittar in och åker igen, Han har fyra barn och jag vet inte hur Bamsefar reagerar på det så här i början, innan han riktigt vet sin roll i sammanhanget. Men dom har massor av tv spel och grejer, så det kan precis gå lika bra som det kan skita sig direkt. Det får tiden utvisa, i eftermiddag vet vi.

8 thoughts on “Tredje Advent.

  1. Vilken mysig dag ni hade igår 🙂 Kanske blev det lite jobbiga känslor för Bamsefar att träffa den där personen som han haft nära kontakt med…Tänkte på det där att det ofta blir jobbigt på kvällen. Det kan ju ha många orsaker, men jag tror ni kan slippa det om ni hittar vad det beror på. Så jag skriver några saker som jag kom på när jag läste, sen vet ju ni så klart bäst hur det är för er, och vad det kanske kan vara.Trött – Sandra är mycket skörare, och kravkänsligare när hon är trött så vi måste göra iordning henne för natten innan tröttheten kommer. Sen får hon leka i sängen innan det är sovtid.Övergångar/brytningar – Att gå från en aktivitet till en annan är ofta svårt och Sandra har jättesvårt med det. Då använder vi timstocken. När den piper så är det dags att avsluta och gå till nästa aktivitet. Kan man klockan går ju den att använda. Innan vi hade timstock använde vi äggklockan.Rutiner – För Sandra funkar allt bättre om vi gör på samma sätt varje gång, och följer ett schema, så hon vet exakt vad som väntar och i vilken ordning allt sker.Hoppas du får nån liten idé vad det kan vara hos Bamsefar som oroar just mellan tv-mys och kvällsbestyr, så ni får lite lugnare kvällar framöver. För hittar man bara orsaken så kan man hjälpa mycket.Sen är det ju så nytt allting, både för er och för Bamsefar, så det kan ju vara det som orsakar det också. Då blir det ju bättre snart, av sig själv. Ett seriesamtal kan hjälpa, på hur turerna från tv-soffan till sängen ska gå till.Ni är fantastiskt duktiga!Lycka till på "kalaset" idag!Kram Nina!

  2. Kan bara hålla med, ni är fantastiskt duktiga!Vilken spännande och rolig utmaning ni har, även om det är jobbigt många gånger! Lycka till med kalaset!Kramar om er ❤ Agneta <3(Mina kommentarer verkar ha försvunnit igen, hoppas denna kommer fram)!

  3. Tack Nina för dina råd, de är alltid lika värdefulla, om någon har erfarenhet så är det du, tack för att du delar med dig av den. Agneta, jag kan inte förstå var dina kommentarer tar vägen. Kommentarerna kommer till min mail och jag trycker på publicera för att de ska synas. Men jag har inte sett till någon från dig. Om de inte dyker upp, så snälla skriv och tala om det för mig, självklart vill jag inte att de ska försvinna någon annan stans. Kram till er båda, ni är betydelsefulla för mig.

  4. Ja Sanny, det gick jättebra, mycket bättre en vad jag hade vågat hoppats, men så är ni ju en alldeles underbar familj också, varm, go och tillåtande. Tack min käre son för att du är den du är och för att vi alltid är välkomna hem till er. // Kram

  5. Det låter som en jättemysig lördag. Det kanske bara va så enkelt att han tyckte det var så mysigt och inte ville att det skulle ta slut, varför utbrottet kom???Men precis som Nina säger, att ofta är det ju svårt att byta aktivitet och än värre om man är trött. Ni skulle ju kunna testa att göra tandborstning och sånt innan filmen, så det bara är att hoppa i sängen efter filmen. Då blir det inte så mycket som behöver göras när han är som tröttast?Jag vet att vi gör så härhemma, sen är ju alla olika men då har du iallfall flera saker att välja på att testa!Kram och jag tycker du är fantastisk//Lena

  6. Hej där. Ja förändringarna är jobbiga men August är ganska van för vi har de ju så ibland och tränar honom så gott vi kan.Ser att ni jobbar hårt med er grabb… men ni kommer lära er hans svängningar och hans sätt och hur man ska komma tillrätta med de mesta. Hoppas besöket igår gick bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s