En lugn dag.

Gårdagen blev en bra dag.
Den började med lite sovmorgon, Bamsefar sov enda till klockan 7.45 och det är ovanligt, men det är klart, somnar man sent så behöver man sova lite längre på morgonen.

Efter frukosten fick det bli lite bilkörning på Xboxen medan jag plockade ordning och förberedde oss för avfärd till sonen och hans familj för en stunds födelsedagsfirande.

En stund innan vi skull klä på oss och åka tänkte jag förbereda Bamsefar på att han  snart skulle avsluta spelet.
Jag satte äggklockan på 10 minuter och sa att när klockan ringer är det dax att stänga av och börja klä på sig.

Vad hände, jo Bamsefar stängde genast av och började pilla på äggklockans knappar istället ( för att pilla och trycka på knappar tillhör favoriten). Hmm, det var alltså inget som fungerade, iallafall inte idag.

Xboxen var ju avstäng iallafall, men det blev ju lite konstigt eftersom jag hade sagt att vi skulle klä på oss när klockan ringde, så jag satte den på 2 minuter och sen var det bara att invänta pipet, och då blev det bra, kläderna åkte på med ett glatt leende och vi kom iväg.
När vi parkerat bilen och klev ur frågade Bamsefar om det fanns barn, och jag förklarade igen att det fanns två stora barn, en liten pojke och en liten bebis.
– Får jag leka med den lilla? frågade han då.
Väl inne hos sonen visade sig ett paradis för Bamsefar, det fanns radiostyrda bilar, särskilt en, som var stor och blå, den fick han köra tills det knappt fanns några batterier kvar. Det var lycka .Och den lilla, mitt barnbarn Elvin,  han lånade ut sina saker utan att blinka och allt var frid och fröjd.

Efter besöken blev det en tur till ICA affären och det gick väldigt bra det också.
När vi kom hem blev det att snabbt laga mat och efter det var Bamsefar väldigt trött, så det fick bli en ovanligt lång spelperiod på Xboxen, han satt och spelade Batmanlego och klarade massor av banor. Han var
koncentrerad, lugn och såg ut att må bra.

När det var dax för kvällsbestyren gick det över förväntan, bara början till  små utbrott som vi parerade och klarade av utan större problem.

Det blev nattsaga och godnattkram med en lugn kille.

Jag och Käre maken kröp upp i soffan  för en stunds tv tittande innan  Bamsefar somnade för natten.
Efter en stund hände det en grej som fick mig att hamna i ett fnissanfall ,samtidigt som jag försökte prata…
Då kommer Bamsefar upp smygandes och ställer sig i vardagsrums dörren.
Han tittar på mig och frågar – Är du ledsen ?
– Nej vännen, jag skrattade, jag är glad, svarade jag.
– Är du inte ledsen?
– Nej jag är glad, jag lovar.
Då kom han in i rummet och fram till mig och tittade på mig ordentligt och lite frågande ,sen fick jag en kram och han gick in på sitt rum och lade sig och somande.
Det kändes faktiskt stort.

Ha en underbar luciadag // Kram Annelie

7 thoughts on “En lugn dag.

  1. Det går ju så bra Annelie och ni verkar vara så bra för honom! Klart att han inte ville ha med "Soc-tanten" att göra när de var på besök, han var ju "hemma" och behöver inte henne längre! Hälsa Mysiga Bamsefar och så får ni ha en bra Lucia-dag! Kram ❤

  2. Åh, det är så roligt att läsa att det fungerar så himla bra. Visst några små utbrott, men i det stora hela jättefint :-)Han verkar så mysig och nöjd med det mesta. Vad kul att det gick bra hos sonen och alla barnen. Kramar om och önskar en fin Luciadag//Lena

  3. Har du varit på något lussefirande idag?Ja, jag har gjort en magsäcksopertion för 3 månader sedan. Allt känns jätte bra och det flyter på bra med maten just nu. Vicki

  4. Ja Vicki, vi kom iväg på ett litet luciatåg, vi blev inte kvar så länge. Bamsefar tyckte det var lite jobbigt med alla människor, så vi gick ganska snabbt därifrån. Men jag fick iallafall höra "mina" små dagisbarn sjunga och se hur gulliga de var i sina dräkter.Fortsatt lycka till med maten ❤ kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s