Det kunde ha gått bättre.

Morgonen blev inget bra idag.
Bamsefar var inte på humör och det visade han med en tydlighet som jag  med lätthet kunde ha varit utan.
Jag fick heta  massor av  okvädningsord som jag blir ledsen över att höra att han kan, var har han lärt sig ett sådant språk?

När medicinen skulle tas flög skeden med yoghurt (och tablett) all världens väg.
Rysligt vad en matsked yoghurt kan stänka långt och bli så mycket…..

Mitt i allt detta, innan Bamsefar ens fått på sig kläderna får jag se att taxin står här utanför och väntar….!!!, Jag tittar på klockan , taxin är 20 minuter för tidigt….och det just idag.

På med skorna och ut till bilen: -Han har en dålig morgon och du är 20 minuter för tidig, får jag ur mig, kanske inte med min gladaste stämma.

Jag möts av ett stort leende och ett,  – Det gör ingenting jag väntar så gärna, jag fick ta en annan väg hit för den vanliga var avstängd på grund av brand.

Ja vad säger man, mitt stressigt, dåliga humör rann av mig och jag gick in för att fortsätta där vi höll på här inne, innan taxin dök upp.

Kläderna kom på, gröten åkte snabbt ner i magen, tandborstningen gick som en dans och en kvart senare satt Bamsefar i taxin påväg till skolan och jag hade fått en kram och ett förlåt innan han åkte.

Ja sen var det bara att gå in, bädda rent, för sängen var ganska kladdig av yoghurt, plocka upp allt som hade åkt i golvet och sätta mig med en kopp kaffe och njuta av lugnet.

Så blev våran morgon.

Nu ska jag försöka växla spår och få lite gjort under dagen, det blir lätt att jag hamnar i nån slags vakuum efter en sån här morgon annars, där orken liksom rinner av och jag inte kan ta mig för något vettigt.

Men julen närmar sig med stormsteg, så det går inte att bara sitta på sin stora bak och tro att allt ska fixa sig av sig självt.

Ta vara på dagen! Kram Annelie

13 thoughts on “Det kunde ha gått bättre.

  1. Åh vad jag känner igen de där mornarna, de kommer ju med jämna mellanrum. Man får många "fina" namn och som du säger så undrar man vart de snappat upp dem. MEn vad jag förstår är det mycket vanligt att de just häver ur sig en massa fula och hårda ord. Jag har lärt mig att inte ta det personligt längre, men det var svårt i början för det sårar. Men jag har ju förstått att det inte är personligt och en del av frustrationen. Oftast blir Junior väldigt ledsen efteråt, kramas, säger att han är dum och ber om förlåtelse. Oftast är det ju också så att bara det där arga får komma ut så blir det bra sen.Sno inte runt allt för mycket idag, utan ta det lite lugnt och försök att hitta lugnet igen. Det tar på krafterna att få ett sånt utbrott över sig på mornarna, mycket mer än man kan tro.Kramar om dig och hoppas att Bamsefar är glad när han kommer hem igen//Lena

  2. Tack Lena,Ja jag känner att det tar mer på krafterna en vad man kan tro. Jag har gjort de ärenden som jag tänkt mig och dammsugit här hemma, men mer blir det nog inte.Känner att huvudvärken är på gång, så istället för att tvätta golven tar jag och går och lägger mig i soffan en timma och vilar innan det blir full fart här hemma igen. Kom på att läraren och specialpedagogen från hans nya skola skulle komma och hälsa på idag, det var kanske det som oroade….och i morgon är det gympa och bad, så då kan jag nog räkna med samma slags morgon som idag.Tack för dina kommentarer dom är värdefulla för mig. // Kram

  3. Åh så det är inte bara hos mig det är på det där viset ibland ;)Dessa onda ord, dom sätter sig i ett rum som sakta fylls på, det brister ibland och man kan som ens inte fatta att dom säger dem. Min sambo brukar få rycka in och *väcka* mig när jag stänger av. Anton kan faktiskt be om ursäkt för det han gör och det är fint, men det sitter ändå kvar i mig och jag har då så oerhört svårt att ta hans kramar och förlåt. Jag önskar dig en väldigt fin dag och att du kommit dig för att hitta nåt att göra. Glöm inte att andas och pausa en stund iblandKram Linda

  4. Nej jag har köpt färdigt. Skulleinte våga mig på att skriva själv även om ja skulle kunna. Men att få de lika å snyggt njaaa…Funderar… skulle bildstöd vara ett bra sätt att slippa en del utbrott där han ser vad som komma skall. Vad som ska göras även om han vet? Vet att medicinen ska tas osv. Kanske ni redan gör men jag bara tänker…. högt. Vidare är de ju så att de har sina dagar. Sådant man måste komma in i och ja ta bara… men tryggheten och rutiner och något form av pedagogiskt stöd brukar fungera mycket bra. Vidare att man förbereder inför de som ska komma om de avviker. förberedelser brukar lindra de utbrott och den oro som kan komma. Hoppas de blir bättre…. sedan är ju allt nytt med er oxå. Kommer han hemifrån innan? Ja de är inte enkelt att vara barn å allt är nytt för er med. Men du gör ett enastående jobb och det är inte alla som gör de.

  5. men du har ju en fin blogg, ska bli kul följa er. Kan tro de är tufft när de är såna mornar, men du verkar antera de bra, du ska se att jag tror du fixar till denna lilla "Bamsefar" kram från en vän

  6. Oj, det där hade kunnat vara min morgon! Förstår så väl vilket jobb du hade med att torka och fixa sen efteråt. Visst vill man bara sätta sig och inte göra nånting när barnet kommit iväg. Luften går liksom ur en… Men så underbart att du fick en kram och ett förlåt, det kan man leva på länge! Hoppas morgondagens morgon blir bättre!Kram från Bellan!

  7. Va härligt att det vände såppas snabbt för Bamsefar.. så ni fick det lilla mysiga ändå på morgonen innan skolstarten.Ha en underbar dag min goa vän.. // Varm kram Annelie

  8. Nej jag har inte heller testat men nu kände jag att jag hade några bra situationer att verkligen prova på. Han lyssnade uppmärksammat och jag tror han förstod. Jag ska prova fler gånger. Allt för att hjälpa till vid tydligörnadet.Snöar de hos er med idag? Vi har mer eller mindre snöstorm men jag lider inte… ja njuter ja.

  9. Ja Tess, här vräker snön ner och vinden viner runt knutarna, värsta ovädret. Hade det inte varit för att käre maken är lastbilschaufför och ute på vägarna skulle kanske jag njuta också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s