Dan före dan före…….

Klockan är fem dan före, dan före, dopparedan och här sitter jag i godan ro.
Inget är städat, men klapparna inslagna och maten köpt.
I morgon ska vi koka skinkan som alltid dagen före julafton.
Samma sak med granen, i morgon eftermiddag kommer ljus och kulor upp och julstämningen infinner sig som på beställning.

Lugn i stormen, visst ska jag städa av lite, jag ska dammsuga och torka av golven och ta en raid inne på toaletten, om en liten, liten stund. Men mer blir det inte.
Jag tycker det är bättre att städa efter jul, sån är jag…..

Eller rättare sagt, sån har jag blivit. Förr städade jag och höll på så jag var alldeles slut när julaftonsmorgon kom, men jag har blivit klokare med åren och vet att prioritera rätt nu för tiden.

Bamsefar är som lugnet självt, ett litet argt utbrott i morse på ca 4-5 minuter sen inget mer.
Han var med mig ner till samhället för att göra de sista inköpen idag på förmiddagen.
Han följde så tålmodigt med överallt, pratade med alla och var på ett strålande humör.
Jag köpte Faktum ( tidningen som säljs av hemlösa) av en försäljare utanför mat affären. Han fick en hundralapp extra för tidningen och jag önskade honom God Jul och hoppades att han skulle få det bra under helgen.
Bamsefar tittade på försäljaren och gick sen fram till honom och gav honom en kram och önskade god jul.
Faktum försäljaren blev så rörd och glad så att det kom tårar i ögonen på honom, och ska sanning fram så fick faktiskt jag det också…..

Nej nu får jag väl lov att ta itu med den där dammsugaren, medan Bamsefar sitter här och pysslar och ritar vid köksbordet.

Hinner jag inte in i morgon, så önskar jag er alla en FRÖJDEFULL JUL !!

Sköt om er och stressa inte// Kram Annelie

6 thoughts on “Dan före dan före…….

  1. Ja jag håller med. de är bättre städa efter jul. Varför slita innan de är ju massa stök efter allt sedan. Jag städar inte mer för att de är jul. Varför liksom? Jag har lärt mig ja med. de blir som sagt jul ändåVilken härlig läsning och va fint gjort… tänk va den kramen betydde mycket för den som sålde tidningarna. De gör en så ont att många inte har någonstanns att ta vägen. Speciellt nu när de är så kallt. Vidare när de är en helg då man vet att många är tillsammans så finns de osm är så ensamma.

  2. Vilka härliga dagar ni verkar ha :-)Han verkar så mysig Bamsefar och så go. Nä det där med att städa inför julen är överkurs, det blir ju ändå så stökigt så det är bättre att ta det efter julen. Det duger gott med det värsta innan.Ha en jättegod jul och önksar er allt gott//Kram Lena

  3. Önskar er en jätte trevlig julhelg också, det är så mycket jag lär mig från er och era bloggar. Jag är så glad över att få räkna er till mina nätvänner. Stor kram till er båda.

  4. Det är tur vi blir klokare med åren!Jag fick oxå en tår i ögat… Men man vet ju lite extra mycket hur stort det är, inte bara att han gav kramen till en som behövde en kram, utan att han faktiskt gjorde det! Det är stort :)Jag önskar er en jättefin julhelg!Kram Nina!

  5. här kom det tårar förfullt också, vad fin han är! man ska ge kramar till dom som man känner behöver det! 🙂 skönt med barn, dom tänker inte så mycket utan handlar utifrån vad dom känner på ett sätt vi alla borde lära oss av! …tänk, en hundralapp och en go bamsekram inom loppet av några minuter, det sitter inte fel 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s