Mer skottande…

Idag blev det mer skottande,det har kommit mer snö och dessutom var de stora maskinerna ute och röjde bort de värsta snöhögarna. Det var spännande.
Bamsefar var dagen till ära arbetsklädd.

Vi höll på ute i snön i två timmar, sen var Bamsefar hungrig och vi gick in och åt lite varm och god soppa.

Efter soppan blev det en tur in till Stora staden för att inhandla mat och kanske framför allt tacos till kvällen, vilken vi precis avnjutit.

Bamsefar skötte sig exemplarisk under hela handlings proceduren.
När vi kom hem och skulle plocka upp och börja skära grönsakerna till tacosen var det lite stirrigt och stressigt med mycket plock och småtjat. Men det la sig så småningom.

Maritha frågade om Bamsefar förstår att han har sönder saker och förstår konsekvensen av det.
Jag vågar nog påstå att han gör det, i vanliga fall är han väldigt noga med vad han slänger omkring sig. Han kan tex ta upp handkontrollen till Xboxen och fast han är väldgt arg och frustrerad så väljer han att låta bli att kasta den, utan lägger ner den och tar tag i första bästa andra sak som han inte är lika rädd om. Böcker är populärt att slänga, mjukisdjur osv. men spelen till Xboxen, filmer eller som sagt handkontrollen dom låter han bli.Han kastar heller aldrig mot sin tv utan riktar kasten så de inte kommer i närheten av tv:n
Att den gick söner den här gången berodde på att han inte tar sig tid att vänta, allt ska ju ske på minuten. Han ville se på film genom boxen, och satte i den filmen han ville titta på, luckan hakade upp sig lite och istället för att ta det lugnt eller vänta in mig så började han slita och dra i den. Ja så gick det som det gick…Jag kom och fick snabbt som ögat slita loss kablarna och rädda det som räddas kunde eftersom han liksom fastnade i sitt beteende och bara fortsatte och fortsatte…..
Men nu får han som sagt vara utan ett tag, men jag misstänker att det inte är sista gången den är trasig.

Som sagt, jag tror han oftast vet vad han gör, eftersom han väljer att ha sönder sånt som inte betyder så mycket för honom. Han söker också efter vad som kan trigga mig, men en så länge har jag lyckats hålla mig lugn och inte ge honom några ledtrådar till vad han ska börja ha sönder för att jag ska gå i taket.

Nej minsann, nu ska det bli lite tv tittande innan det är nattning av en ganska så trött och mätt Bamsefar. Det finns en till som är trött kan jag väl villigt erkänna, mitt tålamod dallrar på en liten tråd och jag märker att det inte behövs mycket för att råden ska brista.
Men nya tag i morgon och en då är det en dag närmare att skolan börjar.

Kram till er alla// Annelie

3 thoughts on “Mer skottande…

  1. Hmmm ja vissa dagar kunde man ju önska sig lite lunga och inte så stirriga. En sak som jag tänkte på, att han vart stirrig innan maten. Jag har märkt att de flesta av dessa barn har väldigt hög ämnesomsättning och dalar oerhört snabbt när det börjar. Jag har alltid en banan eller en bit choklad att ta till i såna lägen för att stirret ska lägga sig en lagom liten stund tills maten hinner bli klar. För när de tre fyra första tuggorna är avklarade brukar stirrigheten ge sig. Så nuförtiden håller jag nästan slaviskt mattiderna eller har nåt litet "snabbverkande" till hands mot blodsockerdipparna. Har sluppit undan många "onödiga" utbrott tack vare detta.Kul att Bamsefar är så förtjust i att skotta snö, skönt att ha en utomhussyssla som tar ordentligt på överskottsenergin :-)Kram och önskar dig en fin och lugn kväll.Och visst tror jag de vet vad de har sönder och inte, de är ju smarta de små liven!//na

  2. trist att xboxen gick sönder, fick ni reda på om det gick på garantin? vi har varit barnvakter idag. det var kul att ha en liten unge springandes här hemma.

  3. Tack för ditt tips Lena, det tar jag till mig och kommer att ett extra öga på hur det är strax innan maten, har inte tänkt på det innan. Micke, vi lämnade inte in boxen igår, det var alldeles för mycket folk och långa köer för att vi skull fixa det. Den får vara till nästa vecka. Tänk när det är ert egna lilla barn som springer runt i lägenheten ;))Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s