Dagen som ingentin blev….

Igår eftermiddag och kväll hade Bamsefar väldigt svårt att koppla av. Han var inte arg eller uppspelt retlig, nej då, han var på gott humör hela tiden, men kunde som sagt inte koppla av.

Jag frågade lite om hur det hade varit i skolan men fick bara axelryckningar och -Jag vet inte, till svar.

Men det fanns det andra som kopplade av…

Vi åt middag, kyckling som Bamsefar älskar och han åt med god aptit.
Sen var det tid för veckans samtal till pappa.
Det verkade vara ett bra samtal denna gången och kvällen flöt på.
Vi såg lite på Bollibompa och Halv åtta hos mig som är ett favorit program.

Sen var det då dax för nattning och det var inga protester, allt gick lugnt och stilla till väga, men nattron vägrade att komma.
Bamsefar sprang upp och ner ur sängen, ville fråga en det ena en det andra. Inte från klockan var 22.30 somnade han sött med Bamse tätt tryckt intill sig.

Trots den sena kvällen vaknade Bamsefar relativt pigg och på gott humör i vanlig tid. Han kom iväg till skolan utan några större problem.

När taxichauffören säger hej då, passar han på att tillägga -Javisst ja, på fredagar har kommunen bara köpt in en taxitur och den går 14.20, jag kör inte den, det är en annan kille, så du kan väl meddela mig om Bamsefar ska med eller inte så att jag kan meddela det till den chauffören……

Jaha, ja, men han har ju schemalagd tid till klockan 15.00 på fredag, hur går det ihop??

På telefonen och ringer hon som har hand om skolskjutsarna i kommunen.
Nej, hon hade fått uppgift om att Bamsefar skulle åka hem 14,20.
Ringer ner till skolan och hans fröken.
Nej han slutar 15 .00, hör av dig till rektorn det är han som är samordnare.

Det går inte att få tag i rektorn…ringer socialsekreteraren…inget svar…skriver mail, ringer igen, får tag i en i växeln, hon skriver ett meddelande att XX ska ringa upp mig.

Ringer till rektorn allt medan huvudvärken tilltar, inget svar, pratar in på en telefonsvarare att jag vill bli uppringd.

Socialsekreteraren ringer upp, hon tycker det låter märkligt och ska forska i det hela, hon hade också fått besked om att skolan slutade klockan tre.

Rektorn ringer upp. Först börjar han så fint om att självklart ska Bamsefar ha skolskjuts klockan tre om hans skoldag var så lång, MEN han hade fått uppgift om att de gjorde annat på fredageftermiddagen, att de hade nån slags fritidsaktivitet..

Jag svarade att jag fått schema, jag har ringt och dubbelkollat och fått svaret att Bamsefar slutar klockan tre.

Vet ni vad han svarar mig?? -Det beror på hur man ställer frågan…..

Vadå hur man ställer frågan, svaret måste väl bli detsamma, oavsett om dom har lite fredagsmys sista timmen eller inte, skoldagen slutar väl tre i vilket fall??

Nej, men så är det tydligen inte i vår kommun.

Rektorn blev tydligen sur på mig och mina motargument, för han slutade samtalet med att han skulle forska i detta (och ställa frågan på rätt sett) sen skulle han höra av sig till mig, för vi kom ju inte längre i vårt resonemang.

-Det behöver du inte göra, svarade jag, ring till XX istället, jag har varit i kontakt med henne och hon tyckte att ni ska ta detta myndigheter i mellan, jag ska inte behöva sitta och argumentera för något som Bamsefar har rätt till.
Sen la jag på. Antagligen är jag inte speciellt populär där just nu, men vad gör det.

Jag tycker inte att någon elev ska behöva avstå från fredagsmyset i sin klass och gå hem när de andra ska se på film och äta popcorn eller vad det nu är de hittar på, bara för att kommunen vill spara in på skolskjutsen….

Usch vilket argt och tråkigt inlägg det blev idag.

Men nu har huvudvärken lagt sig något, Bamsefar har kommit hem och sitter och ser på film i väntan på middagen som jag ska försöka ta itu med nu.

Det blev inte mycket gjort av det jag hade tänkt mig idag, hela förmiddagen gick åt till att sitta i telefon och vara arg…

Det blir nya tag i morgon.
Kram Annelie

6 thoughts on “Dagen som ingentin blev….

  1. Nämen hållå….vilket dj..la sätt av en rektor att svara så!!!!! Förstår att du snoppade av honom och hoppas de sköter sakerna utan att du ska vara mellanhand!!!Synd att du fick vara arg så jag skickar tröstekramar <3Maritha

  2. Det var inte undra på att Bamsefar inte kunde somna, det var väl många nya intryck. Han hade ju börjat i ny skola, med nya lärare och nya kamrater. Då hade jag också haft svårt att somna skulle jag tro! Synd bara att du ska behöva strida med sådant som borde vara självklart. Du behöver ju din energi till annat! Men bara att allt kommer igång, så rullar det nog på bra får vi hoppas! Styrkekramar till dig/Agneta ❤

  3. Mm… Känner igen. Tjafs och krångel om det mesta och göra sig opoppis överallt "den jobbiga morsan" Men jag kan ju trösta dig med att så länge du har rätt så måste dom ge sig och nästa gång blir det lättare, för dom vet att du vet vad som gäller 🙂 Bara tryck upp lagen under näsan på dom som försöker spara pengar! Hehe!Styrkekramar!Nina ❤

  4. Tyvärr känner jag så väl igen det där strulet med att tillbringa dagarna i telefon, jagandes någon som är villig att ta ansvar i skolfrågor. Som tur är så har vi sluppit detta sedan Jnuior bytte skola. Men jag förstår precis din ilska och frustration. Jag har frågat min kommun om de skulle batala mig lön eftersom de inte kunde tillgodose Junior så han kunde vara på frittids, så jag var inte heller allt för populär…men så länge man orkar måste man ju stå på sig!Kramar om och önskar en fin kväll//Lena

  5. men jag gillar inlägget mor:) på dem bara, jävla myndighetsfolk med deras besparingsiver, människofientlighet och maktfullkomlighet, jag strider gärna mot väderkvarnar tillsammans med dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s