Som dag och natt…

När Bamsefar kom hem från skolan igår var han relativt lugn och på gott humör. Jag märkte att han var lite småstressad så jag skyndade mig att få fram maten och föreslog sen att vi skulle gå ut och skotta undan den snön som kommit under natten. (jag hade medvetet låtit den ligga under dagen). Det ville han mer en gärna.

Maten slank ner fort och sen åkte arbetsbyxorna på och vi skyndade ut till den väntande snön.

Koncentrationen fanns där inte, så som den brukar, men vi var ute i en timma och fladdrade från en den ena, en den andra snöhögen.

När jag gick in stannade Bamsefar utanför och byggde lite på sin koja och jag läste i skolboken, som jag inte hade haft tid i att titta i innan, jag såg att han hade testat fröken under dagen och att jag kunde ringa.

Ja då gjorde jag naturligtvis det. Han hade varit arg och kastat lite böcker på golvet, men det var allt. I det stora hela hade det varit bra under dagen, sa hon

Så var det dax för Bamsefar att komma in och äta kvällsmat.
Det kan tyckas att middag och kvällsmat kan ligga väldigt tätt, men just under de timmarna då medicinen går ur kroppen har Bamsefar en konstant hunger och kan i stort sett äta hur mycket som helst.

Kvällen fortsatte lugnt och klockan nio var det tyst och stilla här hemma och jag fick en tidig kväll.

Morgonen idag fortsatte lugnt, visserligen låg det hela tiden under ytan och det var lite av en balansgång, men inget utbrott. Kanske det beror en del på att jag är utvilad och har hittat lite av mitt tålamod igen. Det är inte lika långt som innan, men det är tillbaka så pass mycket att jag inte tappar fattningen på en gång och det är jag väldigt glad över.

Nu känns det som om solen försöker tränga sig igenom den grå massan som ska vara himmel. Jag ska nog ge mig ut på en liten promenad och få lite välbehövlig frisk luft.

Sen har jag tänkt göra köttbullar och en liten vilostund tillsammans med katten tänker jag föröka få till också. Det är så rogivande för själen.

Ha det fint alla kämpar.
Kram Annelie

6 thoughts on “Som dag och natt…

  1. Så skönt att det gick bättre efter den jobbiga morgonen ni hade. Det är mycket nytt för er, men mest för Bamsefar så klart. Det lugnar sig ju säkert när ni kommer in i allt och när även korttids börjar fungera framöver. Jag tycker det går väldigt bra med tanke på omständigheterna. Du kan iaf inte göra mer än du gör <3Hoppas du hinner ladda lite på dom stunder du får tills vidare.Kram Nina!

  2. Hoppas att du fick din promenad och lite kattmys, som är så gosigt.Jodå jag fick bort kudden till slut så det blev lite fotonad idag med :-)Hoppas att denna dagen blir lika lugn som gårdagen. Knaskramar//Lena

  3. Hoppas din dag blev lugn och fin med både promenad och liten lur med kissen.Jag tycker du verkar vara en trygg famn för Bamsefar och det går så bra.Kram Maritha

  4. jag tycker du är så bra mamma som fixar detta de kan inte vara lätt, att ta ett sånt ansvar jag beundrar dej fast du ibland känner dej slak. Ha nu en bra fredag med Bamsefar och de dina djur och allt. kram

  5. Kan bara nicka och hålla med alla andra! Du gör ett toppenjobb. Och om du kan lägga in promenader på ditt "schema" varje dag, vore det nog "en lisa för själen"! Ha det så gott ❤ kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s