Avslag…

Idag ringde Lss handläggaren, hon började att tala om att vi fått beviljat korttidsvistelse 8-9 dygn i månaden.
Det lät ju bra, men sen tillade hon, resten blir det avslag på, inget fritids på loven och ingen sommar vistelse.

Förut hade vi fått beskedet att vi kunde inte få något fritids varken på loven eller på eftermiddagen eftersom det inte fanns någon skolskjuts.
Då sökte vi färdtjänst för då skulle fritids fungera för Bamsefar.

I går fick vi besked att vi beviljats färdtjänst och idag fick vi beskedet att vi inte behöver den…… Beslutsfattarna sitter i samma byggnad,på vårt kommunkontor,undrar varför dom inte kan samarbeta??

Vi fick avslag på fritids och sommarläger på grund av att jag är hemma…men hallå, det är ju mitt jobb just nu, några timmar på sportlovet skulle vara raster så jag orkar resten av dygnet.

Sen kommer det att ta ca 3-4 månader innan en plats på ett korttids skulle kunna träda i kraft, håhåjaja, dessa byråkrater.

Så vi kan ju lugnt räkna med att det inte kommer hinna bli någon avlastning för oss innan Bamsefar kommer att flytta.
Det är lite dåligt skött tycker jag.
I synnerhet när det visade sig att han är så vårdkrävande så man måste vara på och upp kopplad 24 timmar om dygnet.

Nåja nu är det det vi har att rätta oss efter och vi får göra det bästa möjliga av det.

Vi fick aldrig tag i Bamsefars mamma igår, men vi gjorde ett nytt försök i kväll och då lyckades det bättre.
Nu sitter han inne vid tv:n och väntar på att jag ska komma in med fredagsmys chipsen och lite godis så att vi ska kunna se Barda tillsammans.

Ha en fin fredagskväll go vänner // Kram Annelie

5 thoughts on “Avslag…

  1. Va??? Jag har bara en sak att säga: Överklaga! För även om du skulle vara hemma så har han rätt till fritids! Det är faktiskt Bamsefars rättigheter oxå!Dessutom ska du orka… Så överklaga, för det där håller inte! Dom tänker bara på vad det kostar och ger avslag i hopp om att man inte ska orka överklaga… Vi har fått avslag flera gånger, men sen går det igenom, efter överklagan.Dessutom krävde jag skolskjuts eftersom det inte var vårt val att ett anpassat fritids skulle ligga på annan ort, så Sandra åker skoltaxi till och från fritids och korttids när det är på vardagar.Lycka till!Kram Nina!

  2. Hej, vad tråkigt att höra! Det finns väl något som heter rättigheter inom LSS! Vad har hänt med dem? Det verkar vara lika inom kommunerna vad gäller samarbete, i allafall fungerar det dåligt här. Hoppas det löser sig på något sätt, för er alla! Styrkekramar Agneta

  3. Men hur i hela friden tänker de? Varför kan inte de som bestämmer samarbeta, så tröttsamt. Man kan ju undra varför det ska behöva ta sådan otrolig tid att få plats på korttids som 3-4 månader. Låter inte rimligt i mina öron :-(Jaa du, det blir tufft för dig framöver. Jag tycker inte att de tar tillräckligt hänsyn till din/er situation, men det är väl tyvärr så det är i detta sparande tider. Inget får kosta pengar…Kramar om och hoppas att ni fick en mysig fredagskväll iallafall//Lena

  4. Men åh…….. varför gör de på det här viset!!!!! Men lyd Ninas råd och överklaga.Men visst hade ni bestämt att avsluta uppdraget? Hur länge är det kvar innan det avslutas då?Kram Maritha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s