Söndag kväll

Jaha nu börjar den här dagen lida mot sitt slut, det har varit en bra dag.
Käre maken åkte iväg vid elva tiden och då var Bamsefar ute i vår lilla, lilla trädgård och ”arbetade”. Han hade tagit ut lite smått o gott och lekte verkstad tror jag. Han skötte lite bokföring och svarade i telefonen och hade fullt upp.

När han kom in tittade vi på Melodifestivalen som vi spelade in i går kväll.

Efter det kom sonen med hela (nästan) sin familj. Äldsta grabben på snart 15 år föredrog att stanna hemma.
De hade med sig vårat Nintendo som varit på service hemma hos dom, gissa om det var efterlängtat.
Bamsefar satt på sitt rum och spela under hela tiden de var här.

Vi andra satt i vardagsrummet och pratade och myste. Det var så roligt att ha dom på besök, det var länge sen sist.

Tänk vad rik man är utan att ha massor av pengar på banken…..

Nu ska det bli lite kvälls mat, en liten titt på tv:n innan det är sänggång, vi har varit i farten sen innan sex så åtminstone jag börjar bli lite trött.

Visst ja, Maritha frågade om det inte var så att vi sagt upp uppdraget och hur länge Bamsefar blir kvar? Jo det stämmer Maritha, vi har ju insett att detta är oss övermäktigt, men hur länge han blir kvar vet vi inget om, det kan ju i praktiken ta flera månader. Det hela beror ju på när de får tag i något varaktigt boende för Bamsefar, vi vill absolut inte att han ska hamna i nått mellan boende för att sen slussas vidare, då är det bättre han stannar här fram tills de har hittat något bra.

Men det där med avlastning är ju bara att lägga ner, även om det mot förmodan skulle finnas en plats innan han ska flytta. Det känns ju inte rätt för oss att Bamsefar ska skolas in på ett korttids där han sen inte ska vara kvar.

Men fritids i skolan hade inte varit så dumt…men all fritidsverksamhet,lov och sommarviste hade vi fått avslag på.

Hörs i morgon, ha en fin kväll //

8 thoughts on “Söndag kväll

  1. Godkväll!Vilken fin dag du haft med barn och barnbarn. Kul för Bamsefar med nintendot. Jag kan ju inte fatta varför ni inte kan få några timmar på fritids, det verkar ju så skumt. Bamsefar har väl också behov av att kunna umgås med andra barn? Hur har de tänkt sig att det ska gå till? Jag menar, det blir ju inget med det under själva skoldagen. Han behöver säkert få den stimulansen han med. Att träffa andra barn, att träffa andra vuxna än er!!!TRist att ni fick avslag på detta tycker jag, för er alla i familjen!Kram och godnatt//Lena

  2. Det låter ju inte klokt att inte få avlastning och lite fritids till Bamsefar. Håller med Lena att han också behöver få umgås med andra bran.Jag förstår att ni inte skyndar på flytten för hans skull men jag visste inte hur lång tid det kan ta.Sköt om dig vännen, du gör ett fantastiskt arbete!Kram Maritha

  3. Åånej! Lilla gubben! :(Men jag förstår er! Att ta hand om ett barn med autism är inte lätt nånstans. Iaf inte innan man hittat rutiner och strategier, och det tar ju flera år.Snälla, kräv att den nya familjen har kunskap om autism och att dom får mycket stöd och avlastning redan från början! Så Bamsefar får den trygghet han har rätt till nån gång.Jag är så rädd att Göran och jag hinner dö innan Sandra har det bra… Vem skulle orka? Vi orkar ju för att vi är hennes föräldrar.Beundrar er som försökte och är så ledsen över att ni inte fick det stöd ni behövde för att orka.Massvis med kramar!Nina ❤

  4. Förstår inte riktigt hur kommunen tänker när de gav er avslag! Hoppas att det ordnar sig på bästa sätt, ni är fantastiska! Ha en bra dag ❤ Många kramar Agneta ❤

  5. Ja jag hoppas att KBT ska hjälpa mig. Jag är just nu inne i en sån fas med ångest efter denna magsjuka. Att inte klara livet. Att inte kroppen klarar av. Nu försöker jag få ordning på skolan men även den som har hand som detta är jsuk och jag orkar inte ens ta tag i detta. Jag kan inte något just nu.Läser och ser er kamp med avlastning osv… man måste kunna överklaga för man kan inte bli beviljade de ena men inte de andra. de finns ingen komunikation alls å att du är hemma hör inte till saken. Inte alls. Detta är ett jobb du utför… herregud. Ja man blir arg och ledsen och upprörd.

  6. Tack allesammans för era uppmuntrande och fina kommentarer, de ger mig massor av styrka och ork. Nu när beslutet har tagits så känns det faktiskt lite lättare att orka. Vi vet att det är under en begränsad tid även om vi inte vet hur lång. Vi har även fått tid för handledning under våren för att reda ut alla känslor, dåligt samvete och annat som dyker upp. Det känns också jätte skönt, att de inte bara lämnar oss vind för våg utan samlar i hop ändarna och försöker göra allt så bra som det går efter omständigheterna.Kram till er mina goa vänner, ni betyder mycket för mig.

  7. Nääeee,, stackars både er & Bamsefar.Men, jag förstår att det är krävande och man orkar nog på ett helt annat sätt när det är ens egna barn, missförstå mig inte nu, att jag inte tror Bamsefar har haft det bra hos er,, för det har han verkligen haft.Men, man märker ju genom din text att det tar psykiskt på dig, med all rätt.Synd om grabben, men ni är ju gudomliga som tänker på HAN i detta läge och inte på er,, så han får komma till rätt familj direkt.OM ni skulle ha överklagat och fått rätt till avlastning, skulle ni ha tänkt om då..??Eller är det fortfarande för jobbigt..??Ta hand om dig gumman.. // Stor & Varm kram Annelie i söder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s