En underbar tisdag.

Under tiden Bamsefar var på skolan igår tog jag mig en härlig promenad i solskenet. Jag njöt och kände hur gott det gjorde mig med den raska promenaden, fåglarnas kvitter och solens strålar.

När jag kom hem tog jag lite lunch innan jag la mig för att sova en timma (nattsömnen är det ju lite si o så med) Jag satte som vanligt äggklockan på ringning och la mig och somnade på stört.

Strax innan äggklockan skull ringa väcktes jag av telefonen, det var socialsekreteraren som ringde och upplyste mig, med en suck, att även det sista försöket till att få en fritids plats för Bamsefar under sportlovet hade fått avslag från kommunens LSS handläggare.

Hon sa att hon skulle försöka att nå rektorn på skolan och se om kommunen som Bamsefar placerats från, kan få köpa en plats under de få dagarna som behövs….

Det är ju inte klokt, men tyvärr är det nog så, flytta inte till den här kommunen om ni har ett funktionshindrat barn, för här tänker de på ekonomin framför barnens behov.

Kanske det kan vara vår Kommuns nya slogan: Kommunen där vi sätter vår ekonomi framför invånarnas behov.

Ja vi får väl se hur det blir, men jag tycker det är tokigt att de måste köpa tjänsten när pedagogen finns där nere på skolan, platsen finns och Bamsefar har behov. Då vore det väl väldigt enkelt att säga, visst kan han vara där de timmarna under sportlovet, det är inga problem. Men det är klart, de säljer väl inte platsen billigt…..

När Bamsefar kom hem från skolan sa han att de inte varit ute något på hela dagen (så fint som det har varit) Så jag avslutade middags göromålen och och vi tog oss en timmas promenad innan solen försvann för dagen.

Det var riktigt skönt och välbehövligt för Bamsefar skulle jag tro.
Kvällen flöt på bra och redan kvart i nio sov han sött.

Oj tänkte jag, det blir en riktigt tidig morgon i morgon, vilket resulterade i att jag vaknade vid fyra och kunde sen inte koppla av och somna om. Kvart över fem smög jag mig upp…hur dax han vaknade ? Jo, tio över sju…så jag hade gott kunnat sova en bra stund till.

Men det tänker jag ta igen nu, jag har precis varit ute på en riktigt lånpromenad på två timmar i vårsolen så nu tänker jag lägga mig och sova en timma och bara ha det gott.

Fåglarna de kvittrade och solen den lös….

Kram och ha en fin dag!

7 thoughts on “En underbar tisdag.

  1. *skrattar gott* Härlig slogan, ring kommunen och föreslå det i reklamsyfte, jag tror de köper den direkt hahahahaha!!!Men se till att få rejält betalt, för det är väl så pengarana används???Det låter som en härlig dag trots det lite väl tidiga uppvaknandet. Ibland undrar man ju hur hjärnan är funtat?Hoppas att det blir en lika fin dag idag//Kramar Lena

  2. Ja du, Lena, jag funderar nästan på om jag skulle ta och lägga den förslagslådan de har nere på kommunhuset…, men då får jag väl inte betalt för den förstås.Precis nyss ringde socialsekreteraren och sa att de får köpa tjänsten, så vi har plats för Bamsefar fyra av lovets fem dagar. Det känns bra, både för honom och oss.Jag har sovit en knapp timma efter min promenad så nu ska jag börja med maten tills Bamsefar kommer hem från skolan.Ha det fint / Kram

  3. Vad härligt med en så bra dag!Men det där med fritids… Ja, vad säger man? Hittar inte ens ord… 😦 Dåligt! Och jag tror kommunen gör ett lagbrott, faktiskt.Hoppas det löser sig, för allas skull <3Kram Nina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s