Mer snö…

Gårdagen blev verkligen lyckad, så roligt att få umgås med sonen och hans sambo, nästan en hel dag. Det var länge sedan.
Bamsefar tyckte det var helt ok att dom var här när han kom hem från skolan.

Vi gick till biblioteket en sväng och köpte lite böcker och tidningar som de hade sorterat ut. De gör så ganska ofta på vårt bibliotek, som för övrigt är helt suveränt, ett bland de bästa i Västra Götaland, det är jag helt övertygad om.

Efter biblioteksbesöket styrde vi våra steg mot den lokala pizzerian, där hämtade vi upp pizzor som vi hade beställt.
Vi fick skynda oss hem så inte kartongerna skulle blötas upp i det ymniga, blöta snöfallet som envisades att komma under hela dagen.

Bamsefar var på gott humör hela tiden, pratade och stod i som bara han kan för att få full uppmärksamhet.

Efter maten ville han spela Nintendo och det fick han, medan vi pratade en liten stund till innan det var dax för besöket att åka hemåt.

Bamsefar fortsatte att spela fram tills det var tid för en dusch och det sedvanliga torsdagsamtalet med mamma.

Samtalet gick bra och han sa att det var roligt att prata med mamma.

Kvälls mat och Halv åtta hos mig, som vanligt, allt flöt på riktigt bra och kvällen såg lovande ut.

Sen var det då dax för sänggående. Jag tvättade på förmiddagen och på morgonen hade Bamsefar fått lägga sina lakan i tvätten, så det kom väl inte som en direkt överraskning att det var renbäddat i sängen.
Men han hade säkert glömt det under dagen, och de lakan jag hade bäddat med föll inte herrn i smaken.
Täcket drogs ur påslakanet, lakan, täcken, överkast och kuddar slängdes på golvet och sparkades och trampades på, sen åkte dom ut i hallen…Jag samlade upp dom och sa -Ja då får du väl sova utan då om du inte vill ha dom, för några andra blir det inte idag.

Han skrek -NEEJ , och då lät jag allt ligga och sa att han kunde bädda och lägga sig när han var färdig.
Sen gick jag in och satt mig vid tv:n. Det dröjde inte länge från han började göra i ordning, kom in till mig och bad om förlåt.

Men det tog nog ytterligare en timma innan han kopplade av så att han kunde somna.

Idag började morgonen med bråk igen, han fick inte fick inte som han ville och det vet ju alla hur jobbigt det är.
Jag var både en j**la kärring och det ena det andra.

Nåja, även det gick över och han hann se lite på film och lugna sig innan skoltaxin kom. Då var han på gott humör som om inget hade hänt.

Nu har jag druckit kaffe, ätit lite dinkelknäcke med brie ost och haft en lugn stund framför datorn. Resten av dagen tänker jag också ta det lugn med bara lite småplock och lite matlagning, en vilo dag med andra ord.

En brasa, en fäll, en god bok och lite praliner, det vore något det, men jag får nöja mig med soffan och en bok, det får duga det med.

Kram och ha den fin dag alla // Annelie

6 tankar på “Mer snö…

  1. Härligt med så kärt besök :-)Snön vräker ner här just nu och vinden viner runt husknutarna, så den där brasa är jag allt lite sugen på…Tänk att det blir så tokigt för så lite :-/Att han har humör morgonen efter han pratat med sin mamma är kanske inte så konstigt. Det måste vara en konstig känsla för honom, att inte vara hos henne. Svåra känslor för ett barn med autism säkert.Njut av brasvärmen och hoppas att det är en bra bok!Kram fina du och tusen tack för din värmande kommentar hos mig idag//Lena

  2. Lena gumman, tyvärr finns inte den sköna brasan här i mitt hem, den tillhör min kära pappa och den får vi njuta av när vi är uppe i hans torp och hälsar på. Men jag ska njuta av boken och min sköna soffa, det lovar jag ❤

  3. Du får tända några ljus och låtsas att du sitter framför pappas brasa! Bra du tar hand om dig och du får ha en riktigt skön dag med mycket egentid! Kramar i massor ❤ Agneta

  4. Låter ändå som en bra dag med grabben. Du vet rena lakan kan säkert vara mer stela och de kan upplevas som hårt eller så är de just att de bytts å inte känts igen. De blir så frustrerade. Jag tycker du handterade på ett bra sätt. Han insåg själv de blev tok å bad om ursäkt. Ett steg i rätt riktning helt klart.Önskar dig en go fredag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s