Solig söndag.

Åh vilken underbar söndag vi vaknade till idag, ja vädermässigt i allafall.
Solen skiner från en klarblå himmel, visserligen är de rätt många minus i skuggan, men solen värmer…

Man blir glad av solens strålar och det känns som om man skulle vilja le mest hela tiden.

Ja så är det alltså om man kan koppla bort allt tjat, gap och skrik här inomhus.

Vilket inte alltid är det lättaste, en rent ut sagt bedrövlig morgon har vi haft, men det är bara att låta det dra förbi och göra det bästa möjliga av det, ( att slå dövörat till och njuta av solens strålar genom det smutsiga fönstret).

Det hela lugnade naturligtvis ner sig, det gör det ju alltid, men efter en sån morgon tycker jag inte att det är ok att få spela Xbox som nån slags belöning eller bara för att vi ska få det lugnt.
Så idag blir det inget spelande alls.

Vet inte hur ni tycker, men hade det varit mitt biologiska barn som hade uppträtt på samma sett, så hade det blivit det samma resultat där.
Alltså blev det ett nej  när tjatet började och cirkusen var igång igen……

Vi tycker oss märka att Bamsefars humör har blivit sämre igen, sen Xboxen kom hem från lagningen. Vet inte om det har med den att göra eller om det är andra omständigheter, men vi håller ögon och öron öppna för att hålla lite koll.

Nu har lugnet lagt sig här hemma igen och vi ska snart åka in till stora staden för att lämna dotterns små nakenfisar som har sovit här i min säng i natt. Det har varit så varmt och gott, riktiga små värmekuddar är dom.
 Zikoria, vår vackra katt tycker väl att det är lika så gott att de åker hem, de kommer bra överens ute och hon följer gärna med på promenaderna , men hon känner sig inte helt bekväm med att ha dom omkring sig här inne, om dom inte ligger och sover förstås.

Ha en härlig söndag, och var rädda om varandra! Kram Annelie

10 thoughts on “Solig söndag.

  1. Ja visst har det varit ett fantastiskt väder, med solstrålarna genom skitiga fönster :-)Jag vet ju inte hur Bamsefar fungerar på så vis, men här hemma är det ingen mening med "bestraffning" eftersom det som är gjort är gjort och inte kopplas ihop med det som ska komma. Hade jag haft en "normalstörd" som hade konsekvenser varit ett faktum, men inte med Junior då jag faktiskt inte tror att det hjälper. Jag tror inte det hjälper honom att förstå att han gjort fel för att han inte får spela te x två timmar senare. Då har han ju redan bett om förlåtelse liksom. Men det är ju säkert så olika på olika barn och i vilken mogenhetsålder de är i.Varifrån kommer kattens namn? Zikoria, det är så ovanligt och vackert.Ha en härlig fortsättning på eftrmiddagen//Kram Lena

  2. Hejsan Lena, tack för dina tänkvärda ord. Jag tro nog Bamsefar har kommit så långt i sin utveckling så han förstår varför han inte får spela, sen kanske det hade räckt med att han inte fått spela på förmiddagen tex. men nu sa jag i min frustration hela dagen, och då får det lov att bli så. Skulle jag ändra mig om det nu, skulle det bli väldigt mycket mera tjat nästa gång det inte fungerar som Bamsefar tycker det ska göra. Rätt eller fel, men det var så det blev den här gången…..Zikoria är ett gammalt släktnamn…nej skämt å'sido. När min mamma var liten hade hon en ko som hette Cikoria, hon tyckte så mycket om den så hon sa att om hon fick en dotter nån gång så skulle hon få heta det, nu är jag ju glad över att jag heter Annelie, skulle inte vilja vara döpt efter en ko….Men namnet har alltid levt kvar på något sett och när dottern skaffade sig katt fick hon heta Zikoria, och när hon flyttade hemifrån fick vi behålla katten. Cikoria är också namnet på en blå blomma som växer utefter vägarna främst på Öland tror jag.

  3. Zikoria är egentligen döpt efter namnet på en Cirkus Miramar-låt 🙂 Den gruppen har betytt mycket för mig och namnet var givet när den lilla damen kom till familjen!Fast när jag fick veta att det var ett namn som betydde mycket för mormor fick det ju ännu en betydelse <3Hoppas ni får en skön kväll i alla fall, så ni kan slappna av lite innan det är dags att sova! 🙂

  4. Asch min kära dotter, inte ska du komma här och förstöra det fina släktnamnet med att det skulle komma från nån Cirkus Miramar låt…. "ler"I vilket fall som helst är hon världens goaste lilla prinsesskatt.

  5. men lite häftigt är det att jag valde ett namn som betyder mycket för mig, helt ovetandes om hur mycket det betyder för dig? 😀 tänk vad mycket det betyder ihop då!

  6. Nu är de nog vårt datasystem som har gjort felet… den ändrar visst datum som den vill men de är så konstigt att inte min chef som godkänt den dag jag nu skulle lägga in inte såg att de va tio år och sedan de på lönekontoret som lagt in detta månad efter månad… borde nog ringa å se hur f kassan ställer sig…. eller va säger du. Ler stort. har i alla fall jobbat gratis halva månaden nu hi hi… ska ringa så fort de öppnar imorgon detta får de bara fixa.

  7. Jag tror nog att du bedömde saken rätt att han inte skulle få spela. Om han förstår att det är en bestraffning vet ju du.Det namnet är ju du från Må Bra :-))Kram Maritha

  8. Ja Maritha, det var mitt namn på Måbra och namnet på bloggadressen till min blogg, så på något vis så hedrar jag nog mamma med det namnet fast jag inte blev döpt till det….

  9. Det där med straff kan vara mycket svårare än man tror för det handlar om en så komplicerad tankegång…. "Nu gjorde jag så där och det ledde till det där och då måste jag göra på ett annat sätt nästa gång" och så ska man komma ihåg det där när nästa gång kommer. Det är svårt för de flesta barn (eller ens vuxna!) med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Belöningar däremot kan fungera jättebra eftersom de oftast inte har ett eget inre belöningssystem. Kan du inte ha xboxen schemalagd istället så han vet när han får spela?Hoppas du inte tar illa upp för det jag skriver och stor kram från Mib.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s