En småbråkig måndag

Måndagsmorgonen började bra, bamsefar vaknade vid sju tiden och kom upp med ett stort leende och ett glatt godmorgon. Han var redan färdigklädd och det var full speed från första början.

Han var som sagt på gott humör, men munnen gick i ett, inte en tyst minut…. men efter ett tag  gick det över i en mer retlig ton och småbråk.
Innan taxin kom hade det nästan börjat ryka ur öronen på mig av tillbakahållen ilska som pyrde inom mig.

Men taxin kom som en räddande ängel, Bamsefar var så speedad så när taxichauffören öppnade bildörren  hade han sån fart så att han smällde igen den med ett brak. Tur att inga fingrar kom i mellan där.

Jag hade tvättstugan idag så nån långpromenad han jag inte med, men himlen var vackert blå och jag lovade mig själv att i morgon, då ska det bli av, det får bli första prioritet.

Så blev då klockan tre och taxin  kom, Det var en lika intensiv Bamsefar som kom hem som hade lämnat lägenheten för sex timmar sedan.
Jag läste i hans kontaktbok att han hade klippt ett hål på sin frökens kofta annars hade det varit en bra dag, de hade varit och badat men Bamsefar ville inte vara i den stora bassängen för han tyckte den var för kall, så han hade tillbringat sin bad tid i barnbassängen.

Jag började med maten och Bamsefar var överallt och ingenstans, petade i allt , flyttade runt, ”tjattrade” och höll på att göra mig smått tokig (ja värre en vad jag är i normala fall) Vid middagen fortsatte detta intensiva och det slutade med att han hade sönder sitt glas…

Då bestämde jag mig för att ta den där långpromenaden redan i idag, tillsammans med Bamsefar, det kändes som en bra ide att ”rasta” av honom lite.

En timma och tjugo minuters snabb promenad blev det, Det var en ganska så trött Bamsefar som jag hade med mig hem. Men oj så gott mitt huvud mådde.
Vi har ju precis dragit ner på Concertan, har mina funderingar om det kan vara det som spökar.

 Nu ska han snart ringa till sin pappa, sen blir det kvällsmat och Halv åtta hos mig, sen är det sängdax och jag ska vila mina öron .
I morgon är en ny dag och vi tar nya tag.

Var rädda om er och ha en fin måndagskväll // Kram Annelie

5 thoughts on “En småbråkig måndag

  1. JA du de där dagarna när allt är uppe ivarv och munnen går som om de vore vaccinerade med grammofonstift är otroligt tröttsamma. Tänk om man kunde stänga av…men det går ju inte.Det var nog bra att du tog dig orken att gå ut, det var nog välbehövligt för er båda. Men säkert kan det vara medicineringen som spökar.Och även att han ska prata med pappa.Önskar dig en kvällstrött Bamsefar och vila för öronen. Kram Lena

  2. Skönt med en promenad i allt detta, det behövde säkert Bamsefar också! Medicinering kan vara jobbig innan den "ställt in sig", så det kan säkert ha betydelse. Hoppas att Bamsefar får lite ro och du får sova gott inatt, så kanske tisdagen blir bra. Kram Agneta

  3. PUH! Ja herregud jag har full förståelse för din trötthet! Kram från Mib. När jag jobbade i särskolan blev jag också så där fruktansvärt trött mellan varven för det var också så himla intensivt. Tjabolina har ju inte varit direkt lugn och när Tjabo var liten så var det fullt ös här också men ändå egna barn är en sak och andras barn är faktiskt liiiiiiite svårare att orka med. kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s