Besök

Dagen började lite nervöst för Bamsefar, han hade lite svårt att koncentrera sig på frukosten och morgongöromålen, pratade mycket om lillebror som skulle komma på besök.

Innan har han knappt nämnt sin bror, men nu var det säkert så påtagligt och verkligt efter som det var så nära.
Klockan fyra skulle dom vara här, Bamsefar kommer hem från skolan strax efter tre och idag var han påtagligt orolig när han kom hem, han vandrade fram och tillbaka mellan sitt rum och köket och sa, Nu kommer dom, kommer dom snart…i ett i ett.

Vi hade sån himla tur så att Familjen var här redan halv fyra, det hade gått fortare att köra en vad de hade beräknat, så vi behövde inte vänta så länge innan de ringde så att vi kunde gå ut och möta dem.

Bröderna sprang mot varandra och kramades, det såg riktigt härligt ut.
När vi kom in till oss begav sig pojkarna in på Bamsefars rum och började spela Xbox.
Det var väl som vanligt mest Bamsefar som spelade, han har ju väldigt svårt att låta någon annan röra hans saker.
Men de föll nog in i gamla mönster och lillebror fann sig i sin lott, lite såg vi naturligtvis till att han fick prova också, men det satt långt in.
De höll sams hela tiden i allafall och verkade ha roligt.

Vi andra satt i köket och fikade och pratade, det kändes som om vi känt varandra i åratal, vi pratade i munnen på varandra , skrattade och hade det jätte trevligt.
Besöket var tänkt att vara 1 1/2 timma ( det är vad ett umgänge beräknas ta) men efter 2 1/2 timma så sa dom att nu måste dom verkligen åka, för de hade lång väg hem och mannen skulle iväg på natt jobb så de borde nog åkt redan för en stund sedan…
”Mamman ” sa när de klädde på sig, – Det är ju synd att ni inte ska vara kvar, för det hade varti trevligt att fortsätta träffas… Ja så kändes det faktiskt, underbara människor.

Bamsefar och hans bror sa hej då till varandra och sen var det inte mer med det.
Kvällen blev lugn, Bamsefar ringde till mamma som han brukar på torsdagar, vi såg på Halv åtta hos mig och sen var det  kvällsrutinerna och sängen.
Allt gick precis som vanligt.

Men i morse kom reaktionen, det var ett hallå utan dess like inne på hans rum, Det var länge sedan han hade en sådan morgon, men han fick hålla på tills han tröttnade och kom ut i köket  åt sin frukost och lugnade ner sig ganska bra.

Innan han åkte iväg till skolan fick jag en kram och han la huvudet lätt på sne ( som han brukar göra när det är något han känner blivit fel och om han vill något)
-Får jag spela när jag kommer hem, sa han sedan.
Och ja det får han allt en stund, han gjorde ingen illa i morse, han var inte utåtagerande mot mig utan höll sig på sitt rum tills det blåst över, och vi vet ju vad utbrottet berodde på, för det är säkert massor av känslor som är svåra att hantera inom honom.

Nu ska jag betala lite räkningar och sen blir det tvättstugan, hundpromenad och i eftermiddag storhandling.
Sen är det helg och fredagsmys.
Sköt om er och ha en fin dag // Kram Annelie

7 thoughts on “Besök

  1. Åh vad sorgligt det känns att läsa här idag. Kan inte låta bli att tycka synd om bröderna som inte kan få vara på samma ställe. Syskon är ju alltid syskon :-(Det var ju verkligen inte konstigt att allt brakade lös imorse. Lilla plutten!Det skär verkligen i hjärtat att deras föräldrar inte är kapabla att ta hand om dem tillsammans.Tur att det finns sådana som du som ställer upp för dessa barn med kärlek!Här är det också tvättstuga och räkningsdags idag, sen hoppas jag att de haft rätt på väderleksrapporten att det klarnar upp frampå eftermiddagen så solen tittar fram. Då blir det till att lufta canon eftersom jag itne har några hundar. Men jag får äta fredagsmyset i min ensamhet idag!!!Kramar om dig du varma tjej!Lena

  2. Vad duktig Bamsefar var som höll sig i sitt rum tills han mådde bättre och var lugn igen! 🙂 Det är så bra när man hittar strategier i det svåra.Det var ju skoj att det gick så bra med mötet för er alla (ja, utom känslorna som svämmade över hos Bamsefar sen då) men kan ni inte fortsätta ses ändå? Som vänner, menar jag…Ha det så bra och var rädd om dig!Kram Nina!

  3. Lena, visst vore det bra i den bästa av världar om syskon får växa upp tillsammans, men det är inte alltid det kan fungera så. Bamsefar har sex halvsyskon och ingen större kontakt med dem alls, lillebror som var här igår har han vuxit upp tillsammans med, men de är inte så bra för varandra, storebror drar ner lillebror och hämmar hans utveckling väldigt mycket, det är därför de i slutet av förra året bestämde att sära på dem.Lillebror säger i sitt familjehem att han inte saknar sin bror och att det är så skönt att han får sova nu.Men visst är det tragiskt att det ska behöva vara så.Kram till dig fina Lena

  4. Nina, jo visst skulle vi väl kunna fortsätta umgås som vänner, men vi bor ganska långt från varandra och då vet man ju hur det blir, det är svårt att få tiden att räcka till….Men det kan väl hända att vi håller kontakten på ett eller annat vis.Ha det fint vännen, och var rädd om dig // Kram Annelie

  5. Blir lite tårögd när jag läser och inser hur många barn som inte får vara tillsammane eller kan få vara det.Inte konstigt att det rann över för honom idag men utan att gå lös på nån.Hoppas ni får en mysig fredag!Kram Maritha

  6. hej jag med förstår hans reaktion, jag fick en liten klump i magen, de kom lite andra känslor hos mej, när jag besökte minlillebror som barn när han var på barnhemmet även min lillasyster men går liksom tillbaks lite när man hör sånt som Bamsefar med bror. Men de är tur de går över, men de är när man påminns som de känns tufft, men nu är d e bra igen. kram vännen från annelie. b

  7. Hej, läser och får lite ont i hjärtat också. Men bättre att dom är isär och kan ha det lite bra när de träffs om än korta stunder. Sen tänker jag att även barn med funktionsnedsättningar växer och utvecklas och mognar även om det tar längre tid och att det naturligtvis aldrig blir helt som med andra barn så går det faktiskt framåt och en dag i framtiden kanske de kan ha en vuxenkontakt som kan se rätt så bra ut trots att de inte växer upp tillsammans eller kanske till och med tack vare att dom inte gör det.Jag tänker ibland på Tjabo att han borde ha fått mer tid utan Tjabolina när han var liten, han är lite trasig inuti för allt han inte har förstått under årens lopp. KRAMAR OM DIG OCH TYCKER DU ÄR SÅ DUKTIG! <3En annan grej som jag tänker är också att trots allt är föräldrarna duktiga som insett att det är bra för barnen att växa upp nånannanstans och ha umgänge med dem ibland istället. Det är starkt. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s