Så var då helgen avklarad …

och en ny vecka har tagir sin början.
Helgen har varit bra, jag har fått ligga kvar i sängen och dragit mig både lördag och söndag då Käre maken har gått upp och tagit hand om morgonbestyren.
Man sover ju inte precis men bara det att få gå upp i sin egen takt, få ställa sig i en härligt varm morgondusch utan att behöva skynda sig på, det är en lyx just nu här hemma.

Bamsefar har varit lugn i helgen, det kan man inte säga något annat. Största delen av lördagen gick åt till att bygga en kompis.
Han heter bara Kompis och byter kläder och aktiviteter precis som Bamsefar själv.
Just nu ligger han och sover, för Bamsefar ”glömde” att ta upp honom från fåtöljen där han sovit i natt. Vi får väl se om han kommer upp när skoldagen är slut, eller om intresset har svalnat så att kläderna åker in i garderoben igen….

Söndagen åkte vi för att hälsa på nya lilla barnbarnet, jag har lovat hans pappa att inte sätta in några kort på honom på internet, så några bildbevis kommer inte…
Bamsefar ägnade inte en sekund åt bebisen , han hittade en gitarr som var mycket roligare och en trumma från Guatemala, så vi hade musik under hela tiden vi hälsade på.
Lillkillen var helt underbar, han verkade inte störas av ljuden och han doftade så gott….
Tänk det femte barnbarnet och det är samma lyckokänsla som det första och alla de andra, det är helt underbart.
Söndags kvällen blev lugn och skön med lite god mat och tv.

Idag vaknade Bamsefar ganska tidigt och var klar med påklädning och morgonbestyren i väldig fart, så väntan till skoltaxin kom blev en och en halv timma, det var till och med så Bamsefar började tycka att tiden gick sakta.

Jag tog mig en promenad  i solen efter frukosten, men kroppen var inte riktigt med mig, benen kändes som dom vägde ett ton styck och hela kropp en skrek om vila, så det blev bara en kort promenad och sen hem och sova en timma.
Jag känner mig fortfarande väldigt trött och kroppen har ingen större lust att samarbeta, så jag har bestämt mig för att inte göra just något idag.
I morgon är skolan stängd på grund av  fortbildningsdag av lärarna, eftersom Bamsefar inte fått beviljat fritids plats så blir han hemma hela dagen i morgon. Det känns viktigare att spara lite eller åtminstone försöka hitta lite energi till morgon dagen.

Pia, jag antar att du är ”våran” Pia och jag är väl medveten om att jag har många nära som håller av mig, ni betyder så mycket för mig allihop och jag är så glad över att ha er, tack!!
Tack även till alla er andra som stöttar och bryr er om…det betyder mycket med era kommentarer, tack!!

Nu ska jag kela med Zikoria, hon kom precis in och pockar på min uppmärksamhet med ett högt kurrande och försök till trampande på tangenterna.

Glöm inte bort att le och ha roligt.
Kram Annelie

4 thoughts on “Så var då helgen avklarad …

  1. Vad skönt att helgen varit lugn och att du har fått tänka liiite på dig själv också. Mysigt med besök hos det senaste barnbarnet och få lukta lite på honom, finns det någon godare lukt tro? Hoppas att morgondagen blir bra då Bamsefar är hemma, men ni får väl bl.a gå några långa promenader som ni brukar. Hoppas bara att vädret bara blir skönare än i dag, här är det grått och blåser. Kram Agneta

  2. Så skönt att du fått lite vila i helgen och gosa med lill killen!Ja den katten vet när matmor ska lägga ner datorn :-))Kram Maritha

  3. Men vilken kul idé att bygga en kompis *skrattar*, ja det är inget fel på fantasin iallafall. Trist att du känner dig lite hängig, eller trött. Bara det inte är nån förkylning eller nåt på gång. Det gäller att passa på att vila när man kan…Åh vad mysigt att gosa med en så liten ny familjemedlem :-)Jag kan tro att det är härligt med så många barnbarn. Hoppas att ni får en bra dag imorgon när Bamsefar är hemma hela dagen. Kram på dig, och klappa Zikoria från mig med, Lena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s