Godmorgon…

Bamsefar var inte på gott humör när han kom hem från skolan igår, han var så arg över att skolan var stäng idag, han orkade inte vara hemma , sa han.

Det kan jag förstå, jag har inte 100%  uppmärksamhet när han är hemma, det orkar jag inte.
Men i skolan har han fröken som enbart är med honom varje minut under dagen, utan när hon har rast, då har han en kille som jobbar där också, som han tycker väldigt mycket om.

Men har har dom helt för sig självt och han får så gott som han vill i alla lägen.(jag antar att det blir enklast så)
Skulle han vara kvar här nere på skolan skulle jag ta upp det som ett problem, för jag tycker han ska ha lite motstånd och krav på sig för att gå vidare och lära sig mer. Jag märker ju att han kan när han blir motiverad.

Men det är klart, får han sitta vid datorn och titta på Bamsebilder, fräcka bilar och annat han gillar, skriva ut det, klippa och klistra upp det på ett papper, ja då är det klart han gör det….Det är ju roligare än att försöka sätta ihop bokstäver, försöka räkna eller öva sig på uttal…

Men eftersom han inte ska vara kvar, så tycker jag att det får vara som det är, han trivs och tycker det är roligt att åka iväg, det känns faktiskt viktigt det också.

Men idag är det en skolfri dag och solen är på väg upp på en blekblå himmel.
Jag har tyvärr inte sovit något vidare, oturligt nog…min hjärna ville inte stänga av när jag släckte lampan i går kväll. Den bara fortsatte och fortsatte att snurra runt med alla tankar så jag höll på att bli galen.

Halv ett bestämde jag mig, jag gick upp och hällde upp en rejäl whisky som jag stjälpte i mig, och se på trissor det hjälpte, det tog inte lång stund innan jag sov gott.

Till alla er som förfasar sig, det är inget jag brukar göra och jag tror inte det är någon fara att jag fastar i något beroende…nej då jag dricker väldigt sparsamt så där finns inget att oroa sig för.
Dessutom var det nog bra i medicinskt syfte, för nog är det en lite förkylnings bacill som landat hos mig.

Idag är planerna sådana att vi ska gå en långpromenad ( precis som du skrev Agneta) i solen, vi får se hur långt jag orkar idag, men med  lite alvedon i kropen ska det nog gå bra.

Sen har vi lite kort som Bamsefar skrev i går som ska postas, paket till hans pappas födelsedag som ska slås in, sen kommer dottern med de små nakenfisarna och semlor som ska avnjutas med stort välbehag ( iallafall från min sida.)

Jag tar med mig kameran på promenaden så blir det kanske lite fler vackra kort för dig att titta på Pia, och för er andra som vill också naturligtvis.

Nu är det någon som börjar bli otålig här, som tycker att jag ska ägna mig åt honom istället, och det får jag väl lov att göra, så han orkar vara hemma hela dagen. ;))

Kram till er alla och ut och njut av solen om ni har möjlighet. // Annelie

8 thoughts on “Godmorgon…

  1. Jag förstår att du får bekymmer med den odelade uppmärksamheten han är van att få i skolan när han är hemma. Det är faktiskt ett bekymmer här hemma också. Att Junior är van att bli uppmärksammad HELA tiden. Så var han inte innan han började på denna skola, men eftersom man är själv hemma så kan man ju inte stå på pass hela tiden.Tanken är ju att de ska lära Junior att vara mer självständig i skolan också, men det är så mycket annat han håller på att lära sig just nu, så orken räcker inte till allt.Den där whiskyn satt säkert precis vart den skulle 😉 Jag ser gärna vackra foton jag med om det är ok ;-)Hoppas att det fungerar bra idag när du inte mår så bra. Krya på dig vännen coh kram på dig//Lena

  2. Jadå Lena, du får så gärna titta på mina bilder, de kan ju inte på något sett mäta sig med dina vackra kort, jag är ju inte ens en glad amatör, jag är nog bara en glad en, som råkar äga en kamera….Tack för krya på mig hälsningen, den känns som om den behövs, men en så länge har tålamodet räckt, fast klockan är ju bara nio ännu ;)Stora kramen

  3. Ja, jag skulle också ha ställt krav på skolan om han skulle ha gått kvar där.Men, det kanske är just därför de gör som de gör,, eftersom de också vet om att han inte ska vara kvar i den skolan.Hoppas verkligen att du känner dig piggare snart. Tycker synd om dig, hur länge har Bamsefar bott hos er nu ??Ha det så bra & sköt om dig gumman.. // Kramar Annelie ❤

  4. Annelie, det har varit så här på skolan sen dag ett, så det är väl så de jobbar kan jag tänka mig, det var inget som började när de fick höra att Bamsefar skulle flytta från kommunenHan flyttade in här den 3:e december, så han har inte bott här så värst länge egentligen.Kram o tack för din kommentar ❤

  5. Vilken otur att förkylningen skulle komma just nu (ja den är ju aldrig roligt att få!) när ni ska promenera och sysselsätta unge herrn en hel dag! Både du och han vill ju promenera rejält annars, men hoppas att det går bra för dig ändå. Krya på dig och hoppas han har en bra dag! Kram Agneta

  6. Du behövde nog den där whiskeyn så du kunde sova gott. Synd att du blivit förkyld och febrig nu när Bamsefar är ledig från skolan..svårt att vila då.Massor av krya på dej kramar !!! Kram Annika

  7. Hej Annele Hoppas du blir frik fort.Inte roligt att vara förkyld nu när det våras.och vilka snygga naglar du fått. Hur bär hon sig åt att fixa det?Jag har alltid korta ,men tycker det är så snyggt med långa Kram Monica!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s