Sjuk…

Det blev ingen långpromenad eller något fotograferande igår.
Bamsefar och jag gick ner till samhället och postade hans kort, sen räckte inte orken till mera.

Kroppen kändes som bly och i huvudet surrade tusen små getingar eller något annat slags flygfä..
Jag kollade febern när vi kom hem och den låg en bit över 38 grader trots att kroppen var fullproppad av alvedon. ja så kan det bli.
Bamsefar fick spela x box och se på lite tv resten av dagen, men han verkade rätt nöjd med det, och semlor hade vi hunnit köpa när vi var nere och postade korten, så lite festligt blev det ju under dagen ändå.

Vi såg på Halv åtta hos mig och kvällsrutinerna gick hur bra som helst, han somnade gott och sov ända till klockan sju i morse.
Och vaknade med ett uselt morgonhumör. Det var länge sedan han visade den sidan så kraftfullt.
Det var gap och skrik, stamp i golvet och smäll i dörrar, svordomar och tjat utan dess like.

Så småningom gjorde medicinen verkan och ilskan övergick mer i tjat och påträngande närhet, när han liksom kryper in under skinnet och man känner att man inte får luft…

Ja så var morgonen, men skolbussen kom halv nio och då kröp jag ner i sängen  med vetskapen om att jag hade många timmarpå mig att sova och hämta krafter.

Nu när jag vaknat, känns det som om febern gett vika lite, huvudvärken är kvar och halsen ska vi inte prata om, näsan rinner stup i kvarten som en egen liten vår flod, men jag ska inte klaga, jag har klarat mig bra från förkylningar den här vintern.

Snart kommer Bamsefar hem från skolan, antagligen på dåligt humör, för det har snöat under dagen och han vill verkligen inte ha mera snö nu, men vem vill det…?

Käre maken kommer  under eftermiddagen och  även dottern, så i eftermiddag och kväll är jag inte ensam om ansvaret, så det blir säkert bra.

Nu ska jag dricka upp resten av mitt te, med massor av honung i ( från Kroatien, speciellt bra mot förkylningar) sen ska jag försöka förbereda lite mat till min familj .

Ha det gott alla, och håll er borta från bacillerna, dom är inget att ha……

Kram Annelie

4 thoughts on “Sjuk…

  1. Din stackars sjukling. Ingen bra början på en sjuk dag att behöva ta en massa bråk. Han kanske är på väg att bli sjuk även han, jag vet iallafall att Junior blir mycket oroligare och lättretlig när han har nåt i kroppen.Skönt att det var skoldag idag så du kunde vila ordentligt under dagen.Det var ju skönt att din man kommer hem nu när du är sjuk, så får han pyssla om dig lite mellan varven med Bamsefar.Kram vännen och krya på dig ordentligt nu.Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s