Skitväders torsdag…..

Igår när Bamsefar kom hem från skolan var han väldigt låg, jag tror aldrig jag har upplevt honom så låg innan.
Han bara kom lugnt in, sa hej och gick in på sitt rum och satt sig vid skrivbordet, där satt han och plockade lite tills det var dax för middag.
I normala fall är Bamsefar i grytorna innan vi  andra ens har hunnit sätta oss, vi tränar på att vi ska vänta att ta mat tills jag sagt varsegod.
Ibland får man skynda sig på att säga det för att det ska bli bra, andra gånger klarar han ganska bra att vänta tills det där ”varsegodet” kommer, då dyker han på maten och blir mäkta irriterad om någon annan hinner ta potatisskeden först…

Men igår var det ingen fart i honom alls, och efter maten satt han kvar tills vi alla var färdiga, det brukar han också ha svårt med, vill gärna gå så fort han har ätit upp.Inte pratade han sig genom hela middagen heller, jag vet faktiskt inte vad det var med honom.

Hade kontakt med skolan idag, men inget hade hänt där, förutom att han inte hade velat vara med på musiken, han tycker den är tråkig säger han, så Bamsefar och hans lärare hade suttit i deras klassrum och lyssnat på sagoband och målat istället

Fröken frågade om det är ok att dom gör så framöver, men jag tycker faktiskt det är synd, Bamsefar har älskat sina musiklektioner i dom skolorna han gått innan, han tycker om att plinka på gitarr, han tycker om att sjunga och spela trummor. Jag tycker nog att hans musikfröken ska försöka anpassa musikundervisningen för Bamsefar så han tycker det blir roligt igen…….Eller vad tror ni andra?

Det är några fler elever under musiklektionen, men det är det ju under slöjden och idrotten också och där är det inga problem.
Innan har Bamsefar gått i skola där de varit 5-7 elever i klassen och det har fungerat bra. Nu är han ensam med sin fröken hela dagarna förutom på samlingarna ( då är de 3 elever) , slöjden, idrotten och musiken. Men det är bara i musiken det inte fungerar.

Vi får väl se hur det blir, men det känns väl lite meningslöst att ta strid, fast samtidigt kan jag tycka att de ska kunna anpassa undervisningen. Måla och lyssna på band kan han ju göra hemma, men jag kan inte ge honom något annat musikaliskt eftersom jag är totalt tondöv…..

Idag, torsdag morgon vaknade Bamsefar av snöplogen som for förbi utanför hans fönster, -Ajajaj, tänkte jag, men det enda som hände var att han rusade upp, drog upp persiennen och svor en ramsa över vädret.
Sen hade han en liten tjatmorgon när munnen inte var tyst en endaste sekund, men han var i allafall inte arg och det får man ju vara glad för.

En sån här dag som idag, med halvstorm och blötsnö, då kan jag inte annat en längta upp till min pappas och hans kära Ullas stuga uppe i Falerum, där står tiden stilla och lugnet är totalt. Där är underbart att vara.

Kram Annelie

6 thoughts on “Skitväders torsdag…..

  1. Undrar vad det var med honom igår då eftersom han var så annorlunda? Man blir ju lite fundersam när de blir så tysta och långsamma…Men alltså, vad är det för skola? Varför skulle han inte få vara med på alla lektioner om han ändå har en assistent? Jag tycker att det verkar jättemärkligt. Jag trodde vi hade skolplikt i det här landet, och att det då inte bara gällde att barnen går dit, utan att skolan också gör sitt.Det verkar ju inte klokt att han ska sitta och rita sig igenom dagarna, vad lär han sig på det?Nej, det kan väl ändå inte vara ok???Men åh vilken gullig liten stuga, jag förstår att du längtar dit! Bilden av en riktig svensk sommmar :)Kram och hoppas att du börjar må bättre!Lena

  2. Ja du Lena, jag har inte en susning om vad det kunde vara med honom igår, han frågade inte ens efter att få spela Xboxen (där sitter han för tillfället och väntar på att maten ska bli klar)Jag blir lite sur på skolan också, det känns inte alls som dom är intresserade av att lära Bamsefar, han får i stort sett som han vill, jag tror de tycker det är enklast så, då blir det inga konflikter.Jag har påpekat att han behöver talpedagog och dom har lovat att jobba med hans tal, men inget händer. Det är synd, för hjälper man honom att avstava orden och uttala dem tydligt, så blir han så glad när han märker att han kan. Det känns inte som dom sätter några som helst krav på honom nere på skolan utan det är han som ställer kraven, och riktigt så ska det ju inte heller vara. Hoppas han inte kommit allt för mycket efter under denna terminen, för jag tror han fick jobba mycket mer på sin andra skola.Stugan är ett litet paradis, dit vi återvänder år efter år, pappa börjar komma upp i åren nu, men jag hoppas han orkar ha den kvar länge än. Kram till dig fina Lena

  3. Det låter som om de går den enklaste vägen för att slippa konflikter med honom men det kan inte vara rätt. Precis som du skriver måla och lyssna på band kan han göra hela dagarna hemma men ingen inlärning får han. Orkar du strida så tycker jag du ska det, för hans skull.Verkligen ett paradis, förstår att du längtar!Helgkramen Maritha

  4. Låter egendomligt att han ska slippa musiklektionerna för han inte tycker de är roliga, så är det ju normalt inte i skolan! Han behöver och klarar ju att "umgås" med de andra, då ska de ju göra lektionerna roligare istället tycker jag! Förstår längtan till paradiset och pappa1 Ha en fin helg! Kram Agneta

  5. Det såg härligt ut med den röda stugan.Förstår din längtan dit.Vem skulle inte det.Det värkar lite märkligt i skolan .Och när han normalt tycker om musik.Då skulle dom ju försöka göra lektionerna roligare ,och att dom passar honom.Men du kanske inte orkar lägga energi på detta.Annars skulle du kanske säga din mening.I så fall lycka till.En stor kram från Monica !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s