Vår lördag med regn….

Bamsefars läkare ringde igår och hörde efter hur den nya medicineringen verkar vara.

Jag sa att jag upplever det som om han är väldigt rastlös, att han inte kan koncentrera sig på något någon längre stund, och har svårt att ta sig för något annat en att spela och se på tv.
Han sover fortfarande ganska lite, och är väldigt lättväckt. Men att jag upplever som om ångesten på morgonen försvunnit (däremot inte det dåliga morgonhumöret)

Vi ska försöka modelera om lite i medicineringen, några små förändringar och se om det blir till det bättre.
Hoppas det så vi orkar hela vägen….

Den här veckan har det varit ganska jobbiga morgnar varje dag, antagligen beroende på att jag har haft feber och inte har haft ork.

Igår fick han på inrådan av läkaren en lite högre dos att sova på , så jag chansade  på att kunna få sova till halv sju, och tänk det funkade, och jag sov för ovanlighetens skull fram till klockan ringde.
Bamsefar vakande klockan sju, med dunder och brak, jag kan väl säga så mycket, att han har ingen persienn till sitt fönster i kväll när han ska gå och lägga sig……

Jag läser hos er andra att det går sönder saker även hemma hos er, Bamsefar har bott här sen den 3 december , när han kom var rummet ny tapetserat , nya möbler och iordningställt, det kan man inte tro idag fyra månader senare.

Angående Bamsefars musikundervisning, jag har tagit upp det med fröken , att jag inte är nöjd med hur de löst situationen. Han ska ha musikundervisning enligt skolplanen, då ska han inte slippa bara för han tycker det är tråkigt. Jag tyckte musikundervisning (och matte) var rena plågan när jag gick i skolan, men det var ingen som kom på iden att jag skulle slippa de lektionerna.

Anpassas, javisst, men inte stå över bara för att det inte är roligt, och för att fröken är rädd för en konflikt om hon säger ifrån.

Bamsefar som innan har tyckt om att simma (enligt den andra skolan), dikterar sina egna villkor numera  i badet , när han är där med skolan. Han har hittills bara legat i bubbelbassängen och gonat sig, utom förra gången, då började han springa runt inne i badet, kasta papperskorgar och andra saker på en av de andra eleverna.
Jag undrar lite över varför de inte försöker få honom att simma , varför  får han så gott som alltid som han vill?

Men nu när han börjar uppföra sig illa, vet jag inte om man kanske borde låta honom  vara kvar i skolan under simundervisningen…..eller vad tycker ni?

Det går ju stick i stäv med diskussionen om musik undervisningen, men i badhuset, där det är halt och han utsätter andra för fara, hur ska man tänka då?

Det verkar  inte som om fröken klarar att sätta krav, utan att det är Bamsefar som styr och ställer hela tiden och får som han vill, på ett eller annat sett…..det känns inte bra.

Asch, jag bara klagar och klagar….

Jag är nog bara lite trött, Nu ska jag börja förbereda lite mat, käre maken kommer snart hem, vi pratades vid alldeles nyss, han är alldeles genomförkyld stackarn, det var så väldigt synd om honom.
Han ska bli lite ompysslad av sin fru och få en whisky till kvällen så ska vi se om han inte känner sig lite bättre efter det.

Ta vara på dagen, morgondagen vet vi ingenting om.

Kram Annelie

7 thoughts on “Vår lördag med regn….

  1. Det är ju svårt att ge råd när man inte är ordentligt insatt, men i största allmänhet tycker jag ju att verksamheten ska anpassa för eleven, och inte tvärtom. Sen beror det ju på lite varför han gör som han gör…Elever inom npf får ju ofta höra att dom är lata, trots att det i själva verket handlar om att dom inte klarar situationen.Varför vill han inte?Varför blir han bråkig?Det är viktiga frågor som en bra pedagog i en anpassad skolmiljö ska fråga sig. Och ta reda på. För att sen kunna göra nåt åt det.Men han får ju inte äventyra någons säkerhet, varken sin egen eller andras, så då måste man ju sätta stopp oavsett orsak.Har han en egen lärare/assistent? Tror han behöver det…Hoppas att medicineringen blir bra så ni får det lite lugnare hemma.Kram å krya på er!Nina

  2. Ja Nina, han har en egen lärare som är med honom överallt alltid,Han är ensam med henne i ett eget klassrum, hon är duktig, men jag tror hon är lite rädd att konfrontera Bamsefar, det känns som om om oftast väljer den enklaste vägen, den lugna och jag är väl av den åsikten att Bamsefar behöver utmaningar för att utvecklas och gå framåt……även om han inte alltid är med på noterna från första början.Hoppas också att det blir lite bättre med ändringen av medicinen.Kram vännen och tack för dina ord<3

  3. Håller med Nina om att de (skolan) måste ta reda på varför han beter sig som han gör! Det är ju tydligt att han inte mår bra och då behövs det ju förändring på något sätt, det måste de väl inse. Skolan måste ju se till hans bästa och agera därefter tycker jag, som är en novis. Jag hoppas också att det blir bättre efter medicinförändringen, så han får må bättre! Styrkekramar till fantastiska dig! ❤

  4. Hoppas också att de tar reda på i skolan om varför han reagerar så nu. Inte bra för någon att ha det så här och extra jobbigt blir hemma om man är sjuk själv och måste ta tag i alla konflikter själv.Hoppas snart det blir lugnare !!! Kram Annika

  5. JAg vet ju som sagt inte heller varför det är som det är, men min tanke blir ju på det du beskriver att fröken tar den lättaste vägen, helt klart. Det kan ju inte få vara så att han bestämmer vad han ska gör aoch inte för att hon inte törs, vill eller orkar ta den konflikten. Det kan ju faktiskt bli farligt på sikt om han kastar grejor och annat omkring sig.Nej, de behöver verkligen lösa bekymren på andra sätt låter det som och verligen ta reda på varför han mår som han gör i skolan. Kram på dig//Lena

  6. Håller med de övriga, läraren kanske inte vill kämpa men det är ju utveckling han behöver inte lära sig att alltid få som han vill. Klaga ska du göra, det behöver man ibland!Skönt att maken får komma hem till sin kärleksfulla fru för ompyssling!Kram Maritha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s