Skolmöte…

Sådär ja, morgonen började med ett himla liv, det var länge sen Bamsefar var så ilsken när han vakande.
Han skällde och domderade och var inte nöjd med något.
När frukosten var upp äten och han hade dukat av och borstat tänderna blev det lite lugnare, men då satt redan min huvudvärk som en smäck…

Jag hade inte hunnit med någon egen frukost och jag skulle med i skoltaxin ner till skolmötet som började samtidigt som Bamsefar började skolan.

Jag hade frågat taxichauffören om det är ok att jag åker med ner, det blir alldeles för ont om tid om jag ska ta mig ner till skolan för egen maskin, när taxin kommer så sent som den gör.
Taxichaffisen är en hygglig prick, så det är aldrig några problem.

Vilken tur jag hade, idag bjöd dom på kaffe under mötet, det behövde jag efter morgonens bestyr. Den käre rektorn hade som vanligt ett annat möte inbokat och kunde bara stanna en liten stund, vet inte om han gör det medvetet eller om det bara råkar bli så.

Skolsköterskan var med denna gången också, hon började oja sig över att Bamsefar skulle behöva flytta och hur tragiskt det är att han inte kan stanna hos oss. Det kändes som om hon lade hela skulden och bördan på mig att Bamsefar behöver flytta. Ändå var socialens representanter väldigt tydlig med att flytten inte hade något med nån brist av oss att göra, utan att Bamsefar har mycket större vårdbehov en vad ett familjehem kan ge.
Jag bet ihop och svalde, sen började specialpedagogen prata massor också, hon har knappt träffat Emil, men visste naturligtvis bäst iallafall, jag vet inte jag är nog kanske bara lite känslig just nu…

Zikoria har hittat en ny favoritplats, sen jag tömde korgen på vinterprydnaderna.

När jag kom hem så sjönk jag ihop en stund och andades, sen kom vårat nya köksbord och det kändes väldigt bra.
Fast vi väntar med att sätt ihop det tills Bamsefar flyttat.
Som de lät idag, dröjer det bara en till två veckor, men det tror jag först på när jag ser det. Jag tar inte ut något i förskott just nu.
Men en önskan är att få fira en lugn och skön födelsedag.

Sen kom något ännu finare en köksbordet på besök, mitt allra senaste lilla barnbarn Folke, tre veckor gammal. Han hade med sig sin mamma, pappa och mormor.
Det var verkligen ett helt underbart litet besök.

Man kan bli lycklig för mindre. Till helgen hoppas jag få träffa mina andra fyra barnbarn, då mitt äldsta fyller 15 år på fredag. Tänk vad tiden går….

Här nere i Västragötaland har vårvindarna tagit i riktigt ordenligt idag och blåst in våren med besked, hörde det ryktas om att mer kyla kommer ner över landet, men det föredrar jag att inte lyssna på, för nu vill jag faktiskt ha vår, sätta näsan mot solen och bara njuta av de varma fina strålarna

7 thoughts on “Skolmöte…

  1. Ja, herregud! Dom som är minst insatta är oftast dom som har mest åsikter, konstigt nog. Tur du vet bättre! För du har väl bearbetat det där så du inte får dåligt samvete över flytten??Dålig stil av den där personen att anklaga er! Det tyder ju bara på att hon inte vet vad det handlar om.Så där gillar Sune oxå att ligga i små korgar och lådor :)Hoppas huvudvärken ger sig och ni får en lugn morgon imorrn..Kramar om!

  2. Ja du Annelie, tror du inte att BAmsefar börjar känna på sig att det är nåt på gång? Dessa små brukar ju ha en unik förmåga att upptäcka sånt.MEn vad i hela friden är det som gör att vissa människor alltid tror att de sitter inne med facit? Strunta fullständigt i människans kommentarer, du har ju socialsekreteraren på din sida. Dessutom verkar det ju som skolan har jobbat lite efter lugnast möjliga resultat med minsta möjliga ansträngning, så de kanske inte ska slå sig för bröstet precis…Men så mysigt med nya barnbarnet på besök :)Hoppas att du fick chansen att nosa ordentligt.Kramar om och hoppas att du slapp huvudvärken när du kom hem igen..LenaP.S. Och kom ihåg Annelie att du gjort ett fantastiskt jobb med Bamsefar, låt ingen ta ifrån dig det!!! D.S.

  3. Dert är väl inte konstigt att du tar åt dig och är känslig, du är ju helt slutkörd!Bra att ni vet på ett ungefär när flytten ska ske och jag hoppas också att du inte får dåligt samvete.Så mysigt att få träffa lille killen!Kram Maritha

  4. Jag förstår också att du "tar åt dig" mer än vanligt,, för denna tid som ni har haft Bamsefar boendes hos er har ju VARIT tuffa, och då blir du ju slutkörd både psykiskt & fysiskt.Så, det blir nog underbart gött den dagen ni får komma in i ert vanliga liv igen.Löjligt av denna person att sitta och ojja sig så, visst är det synd om ett barn när de får flytta runt innan de kommer rätt.Men, man måste ju göra det som är RÄTT för de.Å det har NI gjort nu..Gumman, försök att inte ta åt dig av det hon ojjar sig över… ni har gjort rätt.Varma kramar ❤

  5. En undran bara: är det fortfarande syster G som jobbar på skolan? I så fall är jag inte alls förvånad över vad hon sagt – tyvärr.Att få besök av barnbarnen ger en glädje som inte går att beskriva i ord. <3Önskar verkligen att du får fira födelsedagen i lugn och ro. Kramar till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s