Sol och lite åska.

Fick ett telefonsamtal från specialpedagogen på det boendet som Bamsefar ska flytta till nästa månad.
De var måna om att samla in så mycket information om honom som möjligt innan han flyttade dit.

 Det tycker jag är helt okej och jag ställer gärna upp med det jag vet och upplevt tillsammans med Bamsefar  under de månaderna han bodde här.

– Vi är fyra stycken som kommer och vi kan komma den 2 maj, sa hon.

– Jaha , sa jag, men skulle det kunna gå någon annan dag i den veckan ?

– Nej tyvärr, sa kvinnan i andra änden av telefonen, vi har elevvårdskonferens den 4 Maj och till dess måste vi ha materialet. Den 2:e är den dagen alla berörda kan komma.
 Vi tänkte att vi kommer klockan tolv, det är ju en bit att åka, sen brukar det ta ca tre timmar.
Så bra då säger vi så…

Ja vad säger man, det är bara att avboka det inplanerade och rätta in sig i ledet när överheten sagt sitt…

Det är som det är, jag förstår väl om det är svårare för dessa fyra, fullt upptagna människor  att få ihop en tid som passar alla, men dom kunde väl hört av sig till mig lite innan, så jag också hade fått lite mer tid för planering.

Jag fick förresten ett telefonsamtal till idag, från Bamsefar, han undrade över ett spel till Xboxen som hade blivit repigt, om det gick att laga det? Korttidspersonalen hade sagt att det inte gick, men han ville att de skulle ringa upp mig och höra i allafall, om det skulle gå…Nu gör det ju inte det, jag sa att det bästa var att sätta in skivorna i fodralet efter varje gång man använt det, så blir dom inte så repiga.
Han hade inte varit i skolan idag, han tyckte nog att han hade lite ont i magen, och jag förstår honom, resan till skolan här är lång. Men nu har han bara torsdag och fredag kvar, sen ska han börja på sin nya skola i sitt nya boende. Det blir nog bra.

Idag har jag suttit ute och njutit av solen och värmen så gott som hela dagen, jag har plöjt igenom en bok, druckit kaffe, ätit lunch ute med min dotter, läst ännu mer och druckit mer kaffe. Dessutom har jag hunnit med två promenader med Chester bland alla vackra vitsippor.
Den första var en halvtimma, men den andra promenaden var han inte riktigt med på noterna utan stretade mest bakåt, så den blev bara 15 minuter lång, men i allafall.

Sen satte vi oss i solen igen och hade det gott, efter en stund började regndropparna falla  och en ljuvlig doft av sommarregn spred sig runt omkring mig….
Bara några minuter senare drog årets första åskväder in och det mullrade så mysigt där vi satt i skydd av markisen.

Summa sumarium, så har vi haft en alldeles utmärkt dag i dag, städa kan vi göra en annan gång….

Sen var det det där med fönstertvätten, ja apparaten är verkligen bra (tycker jag i allafall), Maritha undrade hur mycket den kostade, min svärson sa att den kostade runt femhundra kronor. Så nästa gång vi är inne i den stora staden ska jag passa på att köpa mig en alldeles egen liten fönsterputsare.

Kram på er go vänner, nu kom kära dottern hem och jag ska  försöka vara lite social med henne har jag tänkt .

Kram Annelie

8 thoughts on “Sol och lite åska.

  1. Åh vad mysigt med åska en varm dag som denna 😉 Du hade gärna fått skicka den vidare hit eftersom jag kanske hade sluppit undan huvudvärken då. Vilka skumma djur du har efter ditt promenadstråk??? ;)Skönt med en sån latdag…Hoppas morgondagen blir lika härlig//Kramiluringar till dig, Lena!

  2. Du skulle öva lite på det där med "nej" du vet… För du hade ju faktiskt bokat annat den 2 maj! Så det så!Det låter som en toppenbra dag i övrigt och åska är mysigt, tycker jag med. Bara man är inne så..Må gott och var rädd om dig!Kram Nina!

  3. Fast det brukar allt gå att reparera repiga skivor, förutsatt att reporna sitter på undersidan. Game i Borås fixar det, kostar en femtiolapp eller nåt sånt.

  4. Vilken skön dag förutom telefonsamtalet då!Måste nog kolla en sån där grej. min axle gillar inte att putsa fönster och nu börjar det var hög tid, bara jag får en ledig dag,Kram Maritha

  5. Hmm..de kunde ju varit ute i lite tid så ni hade kunnat planera inför mötet. Vilken mysig påsk ni haft :-)Jag tycker inte om åska precis men skönt med lite uppfriskande droppar ibland.Fina vårbilder !Ha en fin onsdag !!! Kram Annika

  6. Ja, jag tycker också du skulle ha sagt NEJ, för du var ju redan bokad.Även om inte det är livsviktigt, men det är ju å andra sidan inte detta mötet för din del heller.Du är för snäll Annelie..!!Hur går det med Chester nu när inte vännen finns kvar..??Vart är denna fönsterskrapa köpt..??Jag trodde de bara hade den på Elon, och där kostar den 799;-Är också otroligt intresserad av denna.Vi putsar ju fönstrena titt som tätt här (nackdelen med att bo centralt och nära hamnen).ha en underbar dag i solen.. // Stora kramen ❤

  7. Vad kul att han ringer till dig och frågar en sån sak. Ni betyder nog en hel del 🙂 Så jag tänker att perioden han bodde hos er har satt spår av trygghetskänsla i honom, eller hur?Kram från Mib.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s