Mötet som icke blev….

Vaknade efter en lite orolig natt, började småpyssla lite i köket för att allt skulle vara klart inför mötet, ni vet, plocka undan och fixa till det lite så man kan känna sig nöjd, iallafall till ytan.

Bakade en kaka och köpt frallor och lite gott pålägg till kaffet, det hade jag ordnat redan igår, så på den fronten var jag lugn.

Klockan nio ringde telefonen, kvinnan i andra änden av luren presenterade sig och bad så hemskt mycket om ursäkt, men de var tvungna att ställa in mötet idag….Hade jag möjligtvis tid att prata med henne i telefonen och ge henne lite uppgifter…??

Kunde dom inte gjort det från början, kan man undra, när det gick så bra nu.

– Ringer du om en timma så har jag tid att prata med dig då, svarade jag istället för att säga vad jag kände, (ja jag vet, jag är för mesig)

Klockan tio ringde hon, vi pratade i en timma, hon ville veta mycket, dom hade just ingen information sa hon.
När vi stod i begrepp att avsluta sa hon, – Ja vi får se om vi har någon plats för honom, som det låter har han svårt att vara med andra barn och vi kan ju inte utsätta andra för hans ilska. Det låter som han är i behov av ensamboende med personal. Om några år kan han kanske platsa här, men vi får se.

Jag hoppas både för Bamsefar och för personalen som jobbar med honom nu, att det blir ett beslut att de har möjlighet att ta emot honom så att han kan komma till ro och få landa.
Annars måste dom börja leta på nytt och det kan ju ta lång tid.

Efter samtalet tog vi en tur i den isande kalla vinden med Chester, jag fick både Kära maken och Zikoria med mig idag.

Sen bestämde vi oss för att bjuda dottern på lunch, så vi for ner till byn och den nyöppnade Sushi restaurangen fick sig ett besök. Det var jätte gott ( och nyttigt tror jag) Dom brukar prata om paltkoma, men jag tror bestämt man kan få sushikoma också, jag var så mätt och trött efter så att jag med lätthet hade kunnat somna.

Men istället tog jag en kopp kaffe när vi kom hem, sen satte jag lite solrosfrön och tog en promenad med Chess i den isande kalla vinden, för tyvärr kan man ju inte bara gå där det är lä och där solen kommer åt…… Som tur var följde Zikoria med som moraliskt stöd.

Nu får det bli kväll för mig, med en kopp te och ett varmt o gott soffhörn.

Ta hand om er och njut av värmen inomhus, för det är nog där den finns.
Kram Annelie

6 thoughts on “Mötet som icke blev….

  1. Fy så dåligt av dem, att de inte kunnat ta detta per telefon från början. Det var ju så otroligt viktigt och de hade ju verkligen ingen annan tid vad jag har för mig. Man kan ju undra hur de tänkt, eller snarare att de inte tänkt ang.Bamsefars boende…vet ingen vad de håller på med eller hur han är som person. Och isåfall hade det inte varit läge att ta reda på det innan de bestämde om han skulle passa där de tänkt att han skulle bo?Usch så beklämd jag blir. Stackars Bamsefar, han har verkligen inget lätt liv med den "hjälpen" omkring sig. Det hade säkert varit bättre om du letat upp ett boende åt honom som åtminstonde kände honom.Tragiskt!Kul med sushi, jag måste erkänna att jag inte haft mtillfälle att smaka det ännu. Annan Japansk mat har jag ätit men inte sushi. Vilken skillnad på tempreaturen det blivit på bara två dagar…det är inte alls lika skönt ute, så jag kan tro att det var skönt att komma in efter promenaden.Ha en fin kväll och sov så gott!Kram på dig//Lena

  2. Men så synd om Bamsefar ! Att han ska behöva gå och vänta med att få ett tryggt boende..Stackarn 😦 De kunde ju ha tagit reda på hur han är innan…Fy för sån "hjälp" !!!Vilken mysig katt som vill följa med er på promenaderna.. :-)Ha en fin tisdag !!! Kram Annika

  3. Jag vet att det är svårt, mycket svårt, att lämna över till någon annan och sedan "släppa" det. men vet också att man är tvungen att göra så för att själv orka med. Hoppas att du klarar av att lämna över "Bamsefar" till de som är satta att ordna för honom nu.Det kanske ändå var lite skönt att de nöjde sig med ett telefonsamtal – men det borde de ju kunnat nöja sig med redan från början.Jag ska se om vi, en arbetskamrat och jag, testar sushimat idag. Måste ha lite "riktig" mat mellan allt kaffedrickandet som blir i jobbet denna tisdag. Kramar från mig till er

  4. Fy, vad ledsen man blir för Bamsefars skull! De skulle väl behövt träffa dig INNAN soc bestämt var han passar in! Tycker att det verkar vara ogenomtänkt och det är ju verkligen viktigt att han får ett permanent boende! Ha en bra tisdag! Kram agneta

  5. Det verkar märkligt med alla turer runt Bamsefar, undrar om de vet vad de håller på med egentligen!Åh…..så du gillar också Sushi, jo jag tror att fisken i sig är nyttig men det är visst en del socker i det har jag läst. Strunt i det nån gång ibland!Tråkigt att det blev så kyligt igen men vi går mot rätt tid.Kramen Maritha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s