Prat, prat och en del kramar..

Morgonen var så otroligt lugn, det blev sent igår kväll för pojkarna så idag tog de sovmorgon.
Jag gick upp vanlig tid, duschade och satte mig framför datorn och bara njöt av tystnaden.

Så småningom vaknade de förstås, men det blev ändå en lugn morgon, med frukost och sen en stund framför datorn med lite spel innan det var dax att gå ut och leka.

På stora lekplatsen var det redan fullt av barn, det var dagisavdelningen som jag jobbade på innan som var där.
Så många underbara kramar, så ljuvligt det kändes, helt underbart.
Alla dessa glada tillrop och mjuka barnarmar …

Det var naturligtvis roligt att träffa mina f.d kollegor också, det var kul att prata lite ”skit” med dom, på svenska…

Tre telefon samtal på engelska har jag hunnit med idag, det är inte lätt att få fatt i alla orden ska jag säga, det försvinner ett och annat, en hel del faktiskt.
Igår kom jag inte ens ihåg vad godis heter….
Jag har aldrig varit bra på engelska och varit väldigt feg för att prata med andra på ett främmande språk, men nu är jag ju så illa tvungen och det är nog inte helt fel, att vara tvungen att våga…

Igår kväll gjorde min fina dotter mina naglar, de blev så fina. Mina egna naglar har blivit så pass långa så att jag  bara behöver förstärka dom, så det är helt och hållet mina egna, så långa naglar har jag nog aldrig haft.
Är ni sugna på att se dem kan ni gå in här och titta i hennes blogg. Det är mina naglar som är bland de röda pelargonerna .

Fast inte på den här bilden alltså, utan på hennes blogg.

I kväll kommer mitt barnbarn Hannah och ska göra sina naglar fina inför skolavslutningen. Det kommer säkert bli jätte bra.

Nu ska jag ta en huvudvärkstablett, för huvudet har inte känts bra på hela dagen, undrar om det inte kommer att bli åska, jag hoppas faktiskt på det.

Men till dess hoppa jag huvudvärkstabletterna hjälper.
Sen ska jag se till att pojkarna plockar upp legot  för de har tömt ut  allt, det vill säga ALLT ( och det är inte lite)  på golvet.
 Det är helt ok, men innan de får spela på datorn så måste det vara upp plockat, så är det bara….

Jag önskar er en härlig onsdagskväll oavsett vad ni sysslar med eller vilket väder ni har. Alltid finns det något att vara glad över, bara man leter tillräckligt länge och tittar efter de rätta sakerna.
Kram och kärlek // Annelie

Ps. det blev ett samtal till på engelska innan bloggen blev klar, men nu hoppas jag det är färdigt för idag…jag har för sjutton börjat drömma på engelska.
Kram igen

7 thoughts on “Prat, prat och en del kramar..

  1. Ja det är säkert bra att träna på språk blir lätt att man glömmer :-))Så mysigt att träffa dina barn från dagiset, kramar kan man aldrig få nog av!Stor kram och en liten fin // Maritha

  2. Poor you!!! Stackars dig…nej då det är ju superbra att få öva sig lite på engelska, det har man ju bara nytta av. Kul att få träffa gamla kollegor och barnen, det måste ju vara skönt att få lite vuxenprat när du går hemma och pratar engelska och armeniska eller vad det var…Hoppas att resten av dagen/kvällen blir bra. Kram fina Annleie//Lena

  3. Maybe I should start to leave my comments in english so you can practice some more?! Vad fina din naglar vart, har inte gjort min naglar på massor med år ;o( ……. Take care until next time!! ♥

  4. Maritha, kramarna från dagisbarnen och se deras glädje över att se mig, trots att det var så länge sedan jag jobbade där, det är ju sju månader sen jag började min tjänstledighet det var underbart. Det värmde verkligen mitt hjärta.Kram till dig med och en torsdagsfin.

  5. Nej då Lena så himla poor är det nog inte om mig, men du får tänka på att jag börjar bli rätt gammal och det är svårt att få till en bra engelska när man legat av sig i så många år…. Men det kommer mer och mer (fast jag vet ju egentligen inte om föräldrarna förstår vad jag säger)Men barnen är på ungefär samma nivå som mig så vi hankar oss fram och för varje dag kommer nya svenska ord hos dom.Kram vännen.

  6. Ja varför inte Helene, jag läser ju din blogg på engelska och det fungerar ju…Jag hade aldrig gjort mina naglar innan min dotter utbildade sig och hade mig som försöksobjekt. Det är faktiskt jätteroligt, för mina egna naglar är så sköra och går av, så jag har aldrig kunnat haft långa naglar innan.Kram och hoppas allt är bra borta hos dig.

  7. jag läser din blogg men orkar ine just nu kommentera varken här eller där. är så trött har ont i hela kroppen, Men jag tar de med ro endå. Tänker mycket på dej. kram vännen……annelie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s