Regnet det bara öser ner….

Dagen började med ett rejält slagsmål med blodvite som följd.
Ja nu var det naturligtvis inte jag som slogs, det gör jag inte speciellt ofta, utan de två små älskvärda pojkarna som jag har i min vårdnad för tillfället.
Vad bråket handlade om har jag ingen aning om, de pratar i mun, nej förresten, de skriker i mun på varandra och försöker överrösta varandra utan att lyssna på något annat en vad de själva vill säga.
Det är inte lätt att förstå när det skriks på en blandning av Armeniska och engelska.
Men till slut fick jag dem så pass lugna att jag kunde tvätta och plåstra om den som behövde det.

Efter det smakade det gott med en kopp kaffe.

Tråkigt att det var just idag, när det regnar. Vi har inte så många regler ännu ( man får ju välja sina strider) men en som jag håller stenhårt på är: No computergame if you fight.
Det hade ju varit ganska skönt om de hade kunnat sitta vid datorn lite idag när det regnar.
Men ruckat jag på det idag så har ju inte regeln någon styrka kvar.

 Nu fick dom sätta sig och se på Toy storie  i stället och  en så länge är det lugnt.

Chester vet hur man tar det lugnt en regnig dag. 

Jag har fått två samtal från det sociala idag, dom undrade om vi kunde komma och hämta pojkarnas kläder och leksaker på deras kontor.
Jag sa NEJ, jag undrade om det inte var meningen att de skulle komma och hälsa på pojkarna, då kunde de väl ta med sig det då.
Blablablaba….från oss båda
Jamen då visste hon ju inte riktigt när det kunde bli. Den här veckan går ju inte och nästa hade hon semester.

Jag erkänner att jag inte var jätte trevlig, men kom på att jag ska samarbeta med den här kvinnan i ett halvår  så jag bytte taktik, och blev lite lenare i munnen.

Hon ringde lite senare och sa att hon plockat ihop lite och undrade om vi kunde ta med oss det i morgon när vi sågs vid mötet hos föräldrarna, om hon hade det med sig dit. Det fungerade, sa jag.

När jag la på luren, efter andra gången jag pratat med denna socialsekreterare kom jag på att inte en gång hon frågade hur det gick, hur pojkarna verkade må, eller något annat. Är inte det konstigt????

Nåja det är väl som det är med det.

I går hade jag fint besök må ni tro, tre av mina barnbarn var här och hälsade på, och deras mamma o pappa förstås.

Hannah, min stora tjej ville ha sina naglar gjorda till sin skolavslutning och eftersom Dottern bor här denna veckan så skulle naglarna göras här.

Hon blev jätte fin.
Ni kan se hur slutresultatet blev här om ni tittar på bloggen, det är hon som ville ha något rosa och som poserar med händerna vid mina pioner.
Medan naglarna fixades var det lektajm för resten av familjen.

Elvin byggde lego, var ute på lekplatsen, lekte med bilar, sprang och busade med farmor och undersökte vad farfar höll på att bygga.

Det är så himla mysigt att umgås med honom, han är i en helt underbar ålder.
Han är så försigkommen och pratar så mycket så man skull kunna tro att han fyller fyra eller fem istället för tre nästa gång han firar födelsedag.

Sen har vi då Nils som sken som en sol under hela tiden han var här. Han flörtade, skrattade och var idel solsken. Tänk att jag har så fina barnbarn.

Pojkarna fann sig och tyckte det var helt ok att vi fick främmande. Igår hade de inte slagits, så de satt och spelade på datorn den mesta tiden .

Dom tyckte nog det var mest spännande med Hannah, och det kan man ju förstå, så söt som hon är.

Nu är två av dagens samtal på engelska avklarade. Ett väntar jag när som helst och antagligen ringer mormodern till en av pojkarna i kväll. Hon har redan ringt en gång idag, men hon sa att hon skulle ringa i kväll igen.

Livet rullar på och regnet faller ner..

Ha det fint alla där ute, nu ska jag ta mig en kopp kaffe och stärka mig inför nästa samtal.
Kram och le mot någon som behöver.
Annelie

5 thoughts on “Regnet det bara öser ner….

  1. Det är ju tur att pojkarna verkar ha familj som bryr sig och ringer och så, för den där socialsekreteraren verkar tro att hon jobbar med dockor eller nåt annat opersonligt som varken behöver kläder, leksaker eller omtanke :(Och tur för dom att det finns så fina människor som du!!!!! <3Fast hade ni lika varmt som vi idag så hade dom gott kunna lekt ute i bara kallingarna. Det är rätt skoj med regn, om man slipper frysa 🙂 Hoppas dom håller mer sams hädanefter!Hade jag bott närmare så hade din dotter fått mig som stadig kund 🙂 Vi har ingen häromkring som fixar naglar, annars hade jag fixat mina med jämna mellanrum, det är såå fint!Ha det bra nu, så gott ni kan!Kram Nina!

  2. Nina, ja familjerna bryr sig verkligen. Synd att de inte tänkte sig före innan det blev som det blev bara….Men socialsekreteraren verkar vara helt utan känslor, nog frågar men hur det går vid en nyplacering, jag har då aldrig varit med om något annat….Jag har aldrig gjort mina naglar innan, men jag tycker det är jätte roligt att få känna sig fin. Mina händer är ju lite knöliga och snea av värk, men det känns inte så jobbigt när naglarna är fina. Kram du goa Nina,(jag skulle kunna tänka mig fler anledningar till att vilja bo närmare)

  3. LENA HALLÅ!!! Det är inte så att jag inte vill publicera din kommentar, men datorn envisas med att säga att den inte finns….Jag har läst den på min mail ( och den är där fortfarande) så jag tycker det vore vara märkligt om jag har fantiserat ihop den…Nåja, jag har läst och jag håller med, vissa kommuner verkar inte fungera fullt ut när det gäller sådana här saker, men det har säkert med hur personerna som jobbar med ärendet i fråga är som personer,men de borde ju ha lite empati och tycka om människor iallafall.(kan man tycka)Kommunen vi jobbade för innan ringde minst en gång i veckan för att höra hur det var, där i mellan skickade dom sms om det var något de ville eller undrade över. Jag kunde nå dom när jag ville. En toppen kommun att jobba för, synd bara att det inte funkade med Bamsefar.Nu ska jag dricka morgonkaffe, ha´re gott !!Kram Annelie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s