Rörigare en rörigt

Klockan elva skulle vi var i Stora staden för att hälsa på grabbarnas föräldrar.
Idag behövde inte jag följa med in så jag och Käre maken fick en timmas rast, det kändes riktigt skönt faktiskt.
Sen kom den ena grabben ner medan den andra skulle prata mer med sina föräldrar, för att få reda på att han ska flytta hem till sitt hemland till sin mormor, så fort det går.

Väntan blev lång och tråkig för lillgrabben som var med oss.

När dom äntligen kom tillbaka skulle vi få sakerna som socialassistenten hade med sig, Käre maken skulle hämta bilen som var parkerad en liten bit därifrån, så vi kunde lasta över.
Det tog nästan en halvtimme att komma fram till oss, varför….?
Jo de tog ju studenten i Staden  idag och trafiken stod stilla, med massor av studenföljen som sjöng och skrålade…
Grabbarna är ju inte världsbäst på att vänta om man säger så…

Zikoria kan konsten att vänta hon. 

När vi väl packat in oss och säckarna med kläder och leksaker åkte vi iväg.
 Vi behövde handla ett par små saker så vi tänkte att vi testar att ta det nu när vi var två stycken.
Det fungerade , men mycket mer var det inte, jag  känner mig INTE mogen att ta med dom ut ensam i nån affär ännu, och det ska ni veta, jag har varit med massor av barn i affärer i mitt liv, jag har haft 6-7 ungar att hålla ordning på och det har fungerat bra, men det här är helt annat….eller också är det bara jag som blivit äldre.

Vid halv tre var vi hemma, hungriga och trötta, pojkarna ville ha sina saker omedelbart (självklart de har ju längtat efter sina saker) Allt låg i en ända röra bara nedslängt, så frustrationen blev stor för oss alla. Barnen hittade inte vad det ville ha, det blev bråk och skrik och gråt.

När jag gick genom kläderna upptäckte jag att det nästan bara var kläder till en av dom. Jag på telefonen för att försöka nå socialsekretararen, men ingen där…..två var på semester och den tredje behagade inte svara och nu är det helg.
Sen ringde ena pojkens mamma, Chester behövde gå ut,  Mormor ringde,potatisen kokade ja lite rörigt var det…..

Men nu har vi ätit, lugnet lagt sig ( ja det är väl lite att ta i kanske) och det är snart kväll.

Vet ni vem som ska sova här i natt??
Vår förra ”lilla” fostertjej, hon sms:ade i går kväll och undrade om hon och en kompis kunde få sova över i natt, Det är School out kväll i vårt samhälle en nykter avslutningskväll som hålls i från fritidsgården för högstadiet. Det brukar var  massa uppträden , tävlingar och skojigheter.
Nu har hon kommit och gått igen, hon frågade hur länge de fick vara ute, precis som om hon skulle bo kvar här, hon är då för söt.
Nu ska jag ge två smått över trötta pojkar kvällsmat, det har nog varit en jobbig dag för dom.

Önskar en skön fredagskväll.
Kram på er.// Annelie

 

18 thoughts on “Rörigare en rörigt

 1. Pjhu! Hujamej när det blir så där rörigt och stressigt med allt. Sånt har jag jättesvårt att fixa nuförtiden. Hoppas killarna somnar bra, sover gott och är lugnare imorgon..Men hur det där funkar då?? Eller INTE funkar, snarare. Bara skicka med kläder till ett av två barn :(Vad mysigt att er "lilla" tjej ville komma 🙂 :)Var rädd om dig, min vän!Kram Nina!

 2. PJUH!Vilken dag!!! Jag kan tro att du är trött efter den dagen. Men vilka ointresserade eller nonchalanta socialsekreterare??? Trist att det finns såna, det vore bättre att hon jobbade med papper känns det som. Hoppas du får en lugnare dag imorgon. Den där bilden på Zikoria är såå härlig ;)Kram på dig goa Annelie!Lena

 3. Full rulle hos er verkar det som! Roligt att tjejen hälsar på och övernattar. Önskar dig och din familj en riktigt bra pingsthelg! Kram Agneta

 4. Nina, det blev ingen lugn kväll, det var en helt upp och ner och ur jobbig kväll, det hade helt enkelt blivit för mycket för dom, särskilt för den ena. Men idag känns det som om det är lite bättre.Ja du, vad ska man säga, det är inte den mest effektiva kommun jag samarbetat med….det tar nog tid att få ordning på dom.

 5. Lena,vet du, de hade slängt ner alla kläder från två olika lägenheter i svarta plastsäckar utan att märka upp från vilken lägenhet de kom utan blandade säckarna hej vilt….det är ju inte riktigt klokt…Kortet på Zikoria är en ögonblicksbild, hon lekte och for runt med Lincoln och så hoppade hon upp i farten och satte sig på pinnen, jag älskar den bilden.Kram

 6. Agneta, full rulle är bara förnamnet…Det är så jätte roligt att lilltösen (som hunnit bli 15 år) vill komma och sova över. Hennes mamma ringde idag och pratade i en och en halv timma. Snacka om att vi får upprättelse för alla år av slit. Det är så härligt.

 7. Så mycket till lugn lär det inte bli Annika, men vi ska försöka överleva även det.Jag älskar verkligen det kortet på Zikoria, en sån där bild som kommer till när man har kameran redo i exakt rätt ögonblick. Det är min svärson som tagit kortet en dag för rätt länge sedan när Zikoria och Lincoln busade.

 8. Försökte svara här förut. Provar en gång till och hoppas det funkar…Men hjälp! Jadu ibland blir prövningarna värre med åren…. Men du är stark och jätteduktig tycker jag. Kramar i mängder fulla med styrka och tålamod.

 9. Tess, hon busade med dotterns hund, sen svingade hon sig upp på stolpen för att sen fara ner lika snabbt igen, så det är en riktig ögonblicksbild…sekunden efteråt var tillfället borta. Men visst är det ett härligt kort.Kram

 10. Vilket underbart kort av katten!!!!!!Ja du har verkligen det du gör och de som ska hjälpa dig gör att allt blir i motvind, hur kan det bara få vara så???????Hoppas resten av helgen varit någorlunda……ja att "lill tösen" ville komma var ju härligt :-))Söndagskramen Maritha

 11. Maritha, visst är det härligt att Lilltösen vill komma och hälsa på och hon stannade hela lördagen och åkte inte hem från till kvällen. Kram till dig min vän ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s