Helg som vardag..

Helg som vardag ringer väckar klockan och försöker få liv i min trötta kropp.
Bara fem minuter till ber mig kroppen, bara fem minuter till, snoza, snoza…
Men till slut måste jag ju hasa mig upp iallafall och det har inte blivit ett dugg lättare för att jag inte gick upp till första signalen, men man lurar sig själv att tro det, på något konstigt vis.

Nåja i går, lördag alltså, var det planerat för storhandling och lillkillen skulle äntligen få köpa sitt lego som han väntat så länge på.
Efter kaffe och frukost gav vi oss iväg. Samtidigt fick vi en förfrågan om vi möjligtvis kunde passa Chester en stund hemma hos honom under eftermiddagen.
Det passade inte så bra med våra planer, men däremot erbjöd vi oss att hämta upp honom och ha honom här under helgen. Efter en del funderande gick husse och matte med på detta.

Vi for in till stan, åkte först till återvinningscentalen och gjorde oss av med lite skräp, sen åkte vi till Batterilagret för att införskaffa ett nytt batteri till  vårt Nintendo. Käre maken hade hört sig för per telefon, där telefonsvararen sa att de hade lördags öppet mellan 10.00 – 13.00 När vi väl kom dit så visade det sig att under Juli och Augusti hade dom lördags stängt. Det hade ju varit bra om dom upplyst om det på telefonsvararen… Nu löste det sig ändå, för Kjell o compani hade rätt sorts batteri och lördagsöppet även under sommarmånaderna.
Sen for vi iväg till mataffären och införskaffade allt som behövdes. Fiskavdelningen lockade med all sin färska fisk….
Vi fastnade för Rödingen och en liten spättarullad med kräftsmak (som vi köpte till förrätt)

När allt var handlat och klart packade vi in oss i bilen och åkte hem till dottern för att hämta den lilla nakenfisen. Han blev så glad och hoppade in i bilen med en gång, men när vi åkte iväg gnällde han lite efter ”lillasyster” som stod kvar utanför bilen med Husse.
Det gick snart över och han slog sig till ro.

När vi kom hem satte Lillkillen igång med sitt legobygge, en polisbil , en fångtransport med polis, handbojor, bankrånare och lite allt möjligt….
Jag packade upp det vi hade handlat och Käre maken gick ner till landet och plockade upp potatis till middagen.
Kvällen visade sig bli underbar, solen värmde så gott så vi beslöt oss för att ta ett glas Sangria på balkongen, medan Lillkillen lekte med sitt legobygge.

Det var en riktig svensk sommarkväll det…

Skål go vänner,  och må sommaren få fortsätta så här.

Men tyvärr regnar det och blåser höst idag, så vilken himla tur, att vi njöt för fullt igår.

Idag väntar lite grillning, ett Skype samtal från Ryssland , några hundpromenader och lite smått o gott.

Kram och tack för ert besök !!!

Annelie

14 thoughts on “Helg som vardag..

  1. Ja du Lena, jag är så glad över att vi tog oss tid att njuta i lördagskväll, för under natten började det regna och har så gjort sen dess…Kram och tack för att du tittar in och förgyller min dag. Kram Annelie

  2. Ser hur mysigt ut som helst där på ballkongen med Sangria.Jag hoppas också sommaren ska visa sig från sin bättre sida för visst är det roligare att jobba när det är bra väder och de som idag går på semester behöver ockkså solen.Hoppas ni får bättre väder för utemys!Kramen och den mjuka/ Maritha

  3. Maritha, jovisst är det roligare att jobba när det är vackert väder, allt blir lite roligare med vackert väder ;))Vi har morgonsol på vår framsida och kvällssol på balkongen. Det är sällan vi sitter där , men jag är så glad att det blev av i lördags innan allt regnande satte igång igen. Ha en fin arbets vecka efter din härliga semester. Kram till dig vännen.

  4. Det är såååå jäkla jobbigt med detta varannandags vädret…Jag vill ju bara ha sol & värme,, men jag vet att det är många som inte vill ha det så, speciellt inte bönderna.Ha en underbar fortsättning på denna vecka.. // Stora kramen Annelie L.

  5. Jag håller med dig Annelie, kroppen mår inget vidare med allt detta flackande mellan regn , rått, kallt och blåsigt och så lite värme efter det. Mycket värme ska det vara, det får gärna regna så bönderna blir nöjda , men då helst på nätterna såklart. Ha det gott vännen och försök njuta av din semester.Kram Annelie

  6. Vad mysigt ni ser ut att ha det på balkongen! Hoppas att det fina vädret återkommer hos er, vi ska få det varmt och gutt i veckan som kommer med temperaturer upp mot +35* i skuggan lite välan varmt ;o)….. Ha det gott vännen! ♥

  7. Så gott du har det där på balkongen! Och det var så mysigt att tänka på att ni bara hade att gå till landet och hämta upp egna potatisar… det tycker jag är toppen! Vädret här i Arvika är inte så där strålande solsken men lite småkyligt och några regnstänk. Däremot såg jag på Kanal 10 direktsändning från Älmhult. Där hade de sådan fruktansvärd värme så delar av orkestern fick bryta för att gå ut och få luft mitt under direktsändning. Önskar dig en riktigt fin vecka! Många kramar!

  8. Helene, vi pratade med min mans syster i förgårkväll, hon bor i Hammond,hon hade det så varmt så hon kunde inte vara ute sa hon. Så har vi det inte här, men efter en regnig natt tittar nu solen fram och vi hoppas på att få runt 18-19 grader i allafall.Ha det fint vännen ❤

  9. Myrra, tänk att det kan vara så stor skillnad på vädret i vårt avlånga land, det är ju inte så väldigt stort egentligen.Ja visst är det underbart att ha ett eget land, förr odlade vi mycket mer, men sen vi fick mördarsniglar till vår byggd så är det inte mycket mer en potatis och rabarber som överlever deras hunger… Ha det fint vännen, hoppas solen lyser på dig idag<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s