Regn och sol, glädje och lite sorg.

Söndagen bjöd på regn och rusk och vi var väldigt glada över att vi hade tagit oss tid att njuta av kvälls solen på balkongen under lördagskvällen.

Vi har sol på vår framsida så gott som hela dagen och vistas mest där, sen när vi går in på kvällen och solen kommer till balkongen blir det så sällan att vi går ut och sätter oss där…

Vi var inte mycket ute under söndagen, bara de gångerna vi var tvungna, när Chester behövde kissa, vi lyckades klara oss från de värsta skyfallen, men så värst sköna var inte promenaderna.

På kvällen pratade Lillkillen på Skype med sina släktingar, samtidigt ringde hans mamma och hon pratade med sina släktingar för första gången på tre månader. De hade naturligtvis mycket att prata om och lillkillen fick liksom varken prata med mamma eller släkten.
Tillslut så tog mammans telefon tid slut och R pratade med sina mostrar och sin kusin.
På kvällen när han skulle somna kom längtan och tåraran efter mamma och pappa.

Så svårt det är att trösta, när man inte har språket och kan svara på frågorna. Men till slut blev han lugn och somnade och sov gott hela natten.

Måndag förmiddag tog jag och Lillkillen en promenad med Chester ner till skolan som han ska börja i om en månad eller så…

Skoltunneln som man måste passera för att komma till skolan, som ligger tio minuters väg från där vi bor.

I skolbacken hem hade ett vildäppelträd böjt sig över gångvägen och R passade på att fylla fickorna, han lyssnade inte alls på mitt ”tjat” om att de inte varken var mogna eller goda….men det upptäckte han själv en stund senare ;))

Måndagen gick med ganska mycket sol, men jag hade gärna velat ha lite värme också, åtminstone 20 grader och helst med bara en svag sommar bris…men man kan ju inte få allt.

På kvällen hade jag tänkt krypa i säng riktigt tidigt, jag känner ju att jag är för trött för att det ska vara bra, både för mig själv och min omgivning.
Lillkillen brukar ju somna strax efter nio, så tio siktade jag in mig på att kunna dra täcket över huvudet och få slumra in.

Men man ska aldrig planera sådant…naturligtvis hade han en kväll som var svår att koppla av på, halv elva slog han äntligen igen sina mörkbruna ögon och somnade.

Under natten har regnet vräkt ner och jag har sovit riktigt gott, så när klockan ringde kändes det ändå bra.
Jag släppte ut Chester (som bott här hemma sen i lördags) så han fick ta första morgon kisset på tomten.

Sen drack jag en kopp kaffe och läste tidningen och under tiden passade solen på att komma fram och lysa, naturligtvis passade jag på att ta morgonpromenaden med Chess.

Morgonen var så där underbar ren och ny, talgoxe ungarna tog sina första små flygturer , de såg så gulliga och lite smått nyfikan ut.

Jag kände hur glad jag blev, en känsla som överrumplade mig, jag  vet ju att jag nog inte mått så bra sista tiden, det har nog alla i min närhet fått erfara. Jag hoppas verkligen att den lycko känslan som träffade mig på morgon promenaden ska räcka åtminstone hela den här dagen.

Nu har Freja kommit hit också och ska vara här till i morgon tillsammans med sin ”mamma” . Av henne kan man ju inte  annat en bli glad, en sån liten trasselsudd som far fram på golvet, framför, i mellan bakom benen… Men en hel del passande är det naturligtvis med valp, det är det.
Så uppehåll resten av dagen önskas…
Ja resten av veckan skulle jag mer en gärna vilja och nästa och nästa…fast regn på natten har jag inget emot.

Var rädda  om er, och se om ni kan hitta några guldkorn under dagen.
Kram Annelie

12 thoughts on “Regn och sol, glädje och lite sorg.

 1. Det var kanske inte så konstigt att han hade svårt att somna, lillkillen. Tänk att inte ha någon släkting nära, att inte kunna besöka eler få besök av dem när man vill eller behöver. Nej, han har det inte lätt även om du gär allt du kan och lite till. Men vi får väl hoppas att det blir bättre för er alla när skolan börjar, då kommer nog både språket och kompisar ganska fort, och du får lite mer egen tid igen. Skönt med nattregn och soliga dagar, det kan vi ta fler av, iallafall om de inte är varmare än 20-22 grader.Ha en skön kväll goaste Annelie//Kramar om till tusen, Lena!

 2. Du är så go och kärleksfull och räcker till för alla med dina omsorger, för både människor och djur. Här har också regnet strömmat ner idag, riktiga åskskurar men bara ett åskslag. Ha en fortsatt fin vecka vännen! Kram!

 3. Ja Lena, jag hoppas som du, att det blir bättre när skolan sätter igång och han har chans till lite mer kompis lek. Han är lite försiktig av sig när det gäller nya kontakter den här lilla killen, dessutom är det ju inte så många barn hemma på gården för tillfället.Naturligtvis saknar han mamma, pappa och hela släkten….han har inte träffat mamma sen den 4 juli och det känns naturligtvis i en liten sex årings hjärta.Massor av finkramar till dig du rara. // Annelie

 4. Myrra, jag vet en till som är fylld av kärlek till allt och alla (förutom spindlar kanske) och det är du….Ha en fin vecka du också, massor av kramar till dig// Annelie

 5. Ja man kanske signalerar saker men i det här fallet tror ja inte de… jag behövs inte. Ingen frgåar efter. Upplevt detta så länge och jag mår itne dåligt nu. Mår riktigt bra. Jag tar själv kontakter men ingen vill…. så ja tyvärr. Men jag förstår dina ord och vet att de mycket väl kan vara så.

 6. Spännande för lillkillen att få se vilken skola han ska gå på. Hur gammal är han? Kan han gå fram och tillbaks själv??Bor han hos er alltid? Ha det bra,Vicki

 7. Lilla grabben som får all kärlek från dig, vilken tur att du finns!Förstår att han kan ha svårt att koplla av när det finns så mycket i hans lilla huvud. Hoppas det blir bra för honom i skolan och att han hittar några vänner.Vad härligt att höra om glädjen som kom i ditt sinne, så skön känsla. Du sprider den omkring dig också, trots att du är lite nere ibland.Hopaps veckan har varit fin, hos mig strålar solen idag och en liten sval bris svalkar!Varma kramen och en morgon fin/ Maritha

 8. Hej Vicki, Lillkillen blir sju år i december och när han blivit van och lite mer säker så kan han alldeles säkert gå fram och tillbaka själv. Det brukar barnen här omkring göra. Han kommer att bo ho oss till slutet av december då han ska till sina föräldrar igen. Kram till dig

 9. Inte konstigt att lillkillen hade svårt att sova för det var väl mycket känslor som kom upp..Stackars liten 😦 Vilken tur att du är där och tröstar honom <3Ha en fin torsdag !!! Kram Annika

 10. Tack fina Maritha, du sprider massor av glädje runt omkring dig du med. Hoppas du har fått en bra start på arbetet efter din sköna semester.Finkramen till dig.

 11. Annika, det är nog många känslor som kommer upp till ytan nu en tid framåt, det finns mer tid att tänka nu när han inte har N att prata, stoja och bråka med….Men jag tror han trivs rätt gott saknade efter föräldrarna kan jag ju inte göra mycket åt, mer en lindra den värsta sorgen.Kram Annelie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s