Lite ditt och lite datt.

Härliga underbara dagar, med sol , värme och glädje.
Det är ju precis så här sommaren ska vara: När man vaknar vid sju och det är runt 20 grader , när man kan sätta på kaffet och sätta sig med morgonens första kopp och morgontidningen ute och njuta av stillheten och fågelkvittret innan dagens alla ljud sätter igång.

Vad underbara dessa morgnar är, när kroppen och knoppen får vakna i stillhet, medan ljumna vindar smeker huden och solens strålar värmer så där lagom.

Igår var det ljuvligt, härlig varm vind och sol. Lillkillen och granntösen sprang genom vatten spridaren här på vår baksida. Dom skrattade och tycktes ha det riktigt roligt. Minst en timma höll dom på och sprang fram och tillbaka. Sen lade dom sig ner på sina handdukar och solade lite. Efter det började magarna knorra och det var dags för lite lunch.

Dagen och kvällen fortsatte lika varmt och skönt, barnen lekte lite till och från med varandra, vi åt en sen middag. Vi grillade och hade färskpotatis och lök från egna landet och som avslutning på kvällen blev det lite rabarberkräm.
Vi satt med balkong dörren öppen till närmare halv elva och det kändes inte ens att den var öppen, så varmt och skönt var det.
Idag vaknade vi också till en varm morgon. Vi åt frukost och satt ute och hade det skönt en bra stund. Sen gick vi iväg till svärmor för att hälsa på en liten stund. Vi lånade en rullstol och gick ner till byn och köpte oss en varsin glass.Det var uppskattat.

Men när glassen var upp äten så kom det en rejäl regnskur, vilken tur att det inte är allt för långt hem till svärmor från vårt torg. Men hon blev bra våt ändå, så vi fick hjälpas åt att byta kläder på henne när vi kom hem. Då skulle dom precis fika, så vi stannade och fikade med henne. Lillkillen var med hela tiden och det gick jätte bra, fast det var första gången han träffade henne och det var många andra ”gamlingar” runt omkring.
Nu har vi beställt en stuga och inträde till Astrid Lingrens Värld, det ska bli kul, sen fortsätter vi upp till min pappa och hans Kära Ulla en stund. Det är ett år sen vi hälsade på sist så jag längtar naturligtvis efter både en pappa och en Ulla kram och efter den härliga östgötskan naturligtvis.

Och i morgon minsann..då ska jag till frissan , det ska bli så skönt, jag är alldeles vildvuxen i huvudet. Jag tar bara en klippning den här gången fast jag nog mer en väl borde göra slingor med den utväxten jag har…men det får bli efter semestern. Jag hinner inte med det nu, eller rättare sagt, min frissa hinner inte med det. Mitt hår tar en evinnerlig tid på sig att bli färdigt när jag slingar det och så mycket tid hade inte frissan så att hon kunde klämma in mig på så kort varsel. Så klippning får det bli och glad är jag ändå.

Eller som Epiktetos sa : Det finns blott en väg till lycka och det är att upphöra med att bekymra sig över förhållanden som inte står i vår makt att ändra.
Nu är jag väl inte så himla dum, så jag tror att det var något så simpelt som en tid hos frissan han pratade om, men i allafall…..

Var rädda om er alla fina läsare // Kram Annelie

14 thoughts on “Lite ditt och lite datt.

  1. Vad härligt att se glada barn springandes i vattenspridaren.. Härligt att han hittat en kompis att busa med..Mysigt för svärmor att komma ut lite trots att ni hade lite otur med vädret.. ha nu en fin start på veckan och nya månaden..Kram Mia

  2. Så härligt det låter……och så väl du behöver det att vakna med lugn, ro och värme både ute och i sinnet ;-))Vad skönt att se lillkillen leka med tösen i sommarvärmen och vattenspridaren, det väcker barndoms minnen!Låter som en mysig lite semester för er med kramar hos pappa och Ulla. Ska ni till torpet också då?Det var ett klokt citat från Epiktetos!Sommar kramar och en solskensvarm på kinden!Maritha

  3. Ja du Mia, inget går upp mot lite sommarbus i vatten en varm sommar dag.Svärmor tyckte nog det var gott att få komma ut i lite, och glassen hann vi ju äta innan regnet kom.Ha det fint du också.Kram Annelie

  4. Maritha, ja de här morgnarna i stillhet är guld värda.Vi kommer att bo i torpet hos pappa och Ulla, alldeles ensamma. Dom kommer att vara där under dagarna, men de sover inte över i torpet ännu efter Ullas höft operation. Det finns ju bara ute dass och det blir lite jobbigt för henne om hon behöver besöka hemlighuset om natten. Så de åker i mellan, det är inte längre än att det fungerar bra så.Ha en fin vecka och hoppas din rygg och ditt knä håller och mår bra. Kram o en liten mjuk // Annelie

  5. Vag roligt att gubben får semester nu, då önskar jag er riktigt många fina mysiga stunder! Det låter helt fantastiskt när du berättar om dina härliga morgonstunder med fågelsång och ljumma vindar. Jag minns också dessa mina ljuvliga sommarmornar när jag bodde på landet! Det är bara att njuta i fulla drag! Må så gott och fortsatt trevlig sommar till er! Kramar!

  6. Ja hjälper så gärna till med fadderbevis eller inbjudningskort eller dopkort eller vilka kort som helst… när som helst. De är bara du säger till…

  7. Vad mysigt det låter och vad kul att lillkillen har hittat en kompis som det funkar bra att leka med! Hoppas att ni har det gott på er semester och du får hälsa till mitt gamla Vimmerby!! Om du har tid måste du besöka Rosenkransen ligger precis vid turistbyrån,mysig liten affär med den super trevliga ägaren Vivvi ;o) Carpe Diem,

  8. Vad kul att ni kommer iväg till Astrids värld och till din pappa och dina kära gamla hemtrakter. Tänk vad nära mig du är då! Mindre än 6 mil bort…det skulle vara kul om vi kunde ses, men det får väl bli en annan gång.Stor kram och ha det så mysigt och gott//Lena

  9. Naturligtvis kommer jag hälsa från dig Helene, jag kommer att ropa ut din hälsning över hela Vimmerby ;)) Massor av kramar till dig från mig // Annelie

  10. Lena vännen, skulle det finnas möjlighet för en kram så tar jag den..men det troliga är väl att schemat är fullbokat och tiden rinner iväg, (precis som vanligt)Men jag ska njuta av att veta att du är så nära så att möjligheten finns.// Massor av kramar till dig genom atmosfären.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s