Färdig doppat.

Tänk alla förberedelser, alla människor som far runt i affärer efter bästa skinkan, bästa klappen, som rusar runt med dammsugaren, svabben och plockar, ställer och styr.
Så kommer då Julafton, allt ska vara perfekt, städat från golv till tak, massor av mat som smakar alldels underbart, glädje och förväntan.

Ja så är det liksom över, allt slit för bara några dagars njutning.
Men så blev det inte för oss i år. Minimalt med förberedelser, städning som en vanlig vecka, ingen julgran och tomtarna åkte upp lite här och där dagen före julafton.

Istället för julgran.

Mat har det funnits i överflöd, (som alltid hos oss, vad vi en bestämt innan) men vi har tagit det lugn med allt annat, vi har firat i lugn och ro min Käre man och jag. Njutit av av dagarna, tagit små promenader, satt oss i soffan och läst närt vi fått lust till det, och det ska väl erkännas att vi somnat mer en en gång där i soffan med boken i knät…

Men å så gott det varit.
Nu har vardagen börjat, Käre maken har åkt iväg och jobbat och jag är alldeles ensam hemma.
Jag har varit ute en sväng i ”vårvädret”, varit och hämtat mitt nya schema och snart ska jag tillbringa ett par timmar i tvättstugan.

Solen lyser det är + 9 grader och det känns som en dag i Mars istället för en av de sista Decemberdagarna.
För mig får det gärna fortsätta så här, jag har ingen längtan till snö och kyla, jag bara längtar efter våren, sommaren och värmen.

Men innan den kommer på riktigt så måste jag minska vissa mått på mig själv, av någon anledning börjar mina kläder bli alldeles för små och eftersom jag bara ska jobba 75% framöver så kommer jag inte ha råd att köpa nya, alltså måste jag se till att komma i min gamla kläder. Dom blir ju så gott som nya, eftersom det var några år sen jag kunde ha dom sist .
Jag ska med andra ord, börja ett nytt liv efter nyår ( smygbörjar lite nu) och ni måste lova mig att hålla efter mig, för jag är en baddare på att lura mig själv när det gäller mat och godsaker.
Hoppas er jul varit bra och att ni också längtar till ett alldeles nytt och fräscht år.

Om du möter en människa på stan som förlorat sitt leende, gen henne då av ditt.
                                                                                                        Tommy Sandlin

Med det säger jag tack och hej för den här gången,
samtidigt som jag lyssnar på Jojje Wadenius skiva Goda´goda´
Kram alla fina.

5 thoughts on “Färdig doppat.

  1. Det där med vikten är vi två om, men det skall vi klara =)Och det där med att stressa inför jul, det har aldrig förekommit hos mig, faktiskt.. Jag är inte den stressiga typen och jul eller vad det än handlar om blir det ju ändå =)Njut av tisdagsem/kvällen..Kram Mia

  2. Tack Mia, jag ska njuta av min första ensamma tisdag på mycket mycket länge…och vikten den ska vi fixa, så det så, motivationen har jag, så det är bara att försöka få mig att förstå det också.Förr stressade jag inför jul, men jag har blivit mycket, mycket bättre på det och säger som du, jul blir det ändå, oavsett vad man hunnit med.Kram vännen

  3. Ja tänk att julstressen finns hos så många! Här har vi inte stressat, inte ens städat annat än dammsugit och mat finns ju alltid det syns både på mig och maken :o))Men idag ställde vi oss på vågen båda två och fick insikt………den goda vägen måste bli den smala vägen!!!! Vi ska lyckas med stöttning av varandra och jag lovar……jag ska hålla koll på dig så du inte slarvar :o))Ha det så skönt, jag tänker på dig när jag slappar mig igenom mina lediga dagar!Kram och en go på kinden!Maritha

  4. Tack Maritha, det känns gott att veta att du ser efter mig. Jag slappar också de här sista dagarna innan jag sätter igång och jobbar. Men det behöver ju inte innebära soffhäng och massor av mat.Kram govännen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s