Året som gått

Snart är 2011 slut, det har varit ett tufft år tycker jag.
Det började december 2010 då Bamsefar flyttade hem till oss.
Det blev en mycket intensiv tid dygnet runt utan någon som helst avlastning.

I april gav vi upp, då hade jag överskridit min gräns en lång tid och var helt slut.

Vi har inte hört något från Bamse far sen han flyttade, mer en under de första dagarna då han ringde.
Vad vi förstod så hade personalen det ganska kämpigt med honom, men jag hoppas det ordnade upp sig både för honom och för personalen.

Under april blev vår älskade  Lincoln hastigt sjuk och gick över regnbågen till hundarnas paradis, det tog en del på krafterna det också.

Maj månad fick jag ledigt, jag sov mest hela tiden, orkade inte ta mig för just något.
Träffade barnbarnen och försökte komma ut lite på promenader med Chester.

Sen kom telefon samtalet. Skulle vi kunna tänka oss att ta hand om två sexåriga pojkar från Armenien?
Det var en jourplacering och den skulle antagligen bara vara ca 1- 2 månader.
Vi sa ja, för Käre maken hade sen semester och jag kunde ju lika gärna jobba tills vi skulle åka på vår planerade Kroatien resa i mitten av augusti.

Nu började en intensiv period, med två sjövilda pojkar som inte kunde ett ord svenska. Föräldrar och släkt som ringde dagarna i ända och pratade o pratade på lika  knagglig engelska som jag försökte göra mig förstådd på.
Tillslut blev jag allergisk mot vår egen telefonsignal…..
I mitten av Juli åkte den ena killen iväg, hem till sitt hemland, men den andra stannade kvar här och nu visste vi att det inte rörde sig om ”bara nån månad ” utan fram till december.

 Vi kunde se vår semester resa gå upp i rök.

Inte fick vi åka utanför Sveriges gränser och inte tror jag att det hade gått i vilket fall som helst. Lillkillen var ganska speciell i sitt sett att vara, så den lilla tripp vi gjorde till Astrid Lindgrens Värld och till min pappas lilla stuga, räckte mer en väl till.

Efter den semester trippen var vi ganska trötta och jag längtade till att skolan skulle börja så att jag skull få min första rast på länge.
Ungefär här någonstans skaffade sig dottern en liten hundflicka som fick namnet Freja.
Hon var väldigt söt och social och Chester uppskattade att få sällskap på promenaderna igen.

Sen tuffade hösten på, med ett litet avbrott då jag tog mig en sväng upp till Gävle för att träffa massor av fina kvinnor som är mina vänner. Det var en underbar resa som kom precis i rätt tid.

 Vintern kom utan snö, Varanan vecka var det besök hos föräldrarna med långa tråkiga bilturer, som följd.
Det tog på krafterna, både våra och Lillkillens.
Den 19 december flyttade Lillkillen hem till sin mamma, han ringde på juldagen så att vi pratade i telefon lite drygt en halvtimma.
Det är tyst här hemma nu, men jag njuter faktiskt av tystnaden, den varan har det varit ont om här hemma under detta året. Visst tänker jag på Lillkillen och undrar hur han har det, självklart, jag är inte gjord av sten.
Men nu blickar jag framåt mot ett nytt år med  nya förutsättningar.

Vi har nu sagt upp oss som fosterföräldrar och kommer i fortsättningen ta hand om oss själva, våra barn och barnbarn, det är tillräckligt just nu.

Livet är det som händer härnäst.
                                          okänd

Kram alla fina vänner, och ha ett riktigt Gott Nytt År !!

9 thoughts on “Året som gått

  1. Vilket händelserikt år ni har haft.. Och jag är så imponerad av att du/ni pallat med allt vad det gäller killarna..Nu önskar jag er ett riktigt gott och njutningsbart nytt år..Kram Mia

  2. Jag är så glad över att du kommit "helskinnad" ur allt detta jobbiga under år 2011.Nästa år, redan i januari tar vi vi nya tag tillsammans. Kortet ska jag hämta under torsdagen, sedan kommer jag hem till dig med det.Kram

  3. KÄRA VÄN JA DU DE VAR ETT TUFFT ÅR HELT KLART. Men nu 2012 kommer de nog kännas som du fått nytt liv. Hoppas ni får en fin helg vad ni en hittar på. Tankar till dej vännen. kram från annelie

  4. Gott Nytt år vännen!! Vilket år ni har haft men tänk vilken skillnad ni har gjort i 3 killars liv!! Jag ser fram emot det nya året och tror nog att du gör det med!! ♥♥♥ Helene

  5. God fortsättning på det nya året 🙂 som jag hoppas ska bli lugnare för er. Tack ❤ för att jag fick träffa dej och alla de andra fina tjejerna i Gävle..Kram !!! Annika

  6. Vilket år ni haft – knappt nåt ledigt alls! Men ett fantastiskt hjärta har du, som öppnat upp ditt hem till behövande barn och tagit hand om dem med kärlek.Förstår att ni nu bestämt er för att ta hand om den närmaste familjen, det kan ni göra med gott samvete. Önskar er allt gott framöver, och kanske kan vi ses under året… Kram på dig!//Bellan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s