Tre dagar gjorda.

På måndagen kom ingen chef, på tisdagen kom han en kvart, tjugo minuter på morgonen och sa att han skulle komma tillbaka lite senare.
Klockan halv fyra ringde han och sa att han inte  hann kom till oss, han var tvungen att ta fyra bussen hem.

Jaha ja…där stod vi med alla frågor som vi fortfarande inte fått svar på. Inga möbler , inga grindar för säkerheten skull, hade kommit och det var tänkt att vi skulle börja vår verksamhet onsdag morgon.

Så blev det naturligtvis inte, barnen blev utplacerade på en annan avdelning .
Vi hade inte haft en chans att ta hand om barn idag.

Idag kom istället alla möbler som var beställda och sakta över dagen har dessa stora ytor fyllts upp med mattor, möbler och leksaker. Allt är givetvis inte klart, men det ser ut som en dagis avdelning  nu, det gjorde det minsann inte innan.

Fortfarande är det massor av grejer som måste lösas, men det får vi ta allt eftersom, som tur är så kommer inte alla barn på en gång.
Saken är ju den att denna lokal, som är jätte fin, inget ont om den, men det ligger i vårt ålderdomshem och är naturligtvis inte anpassat till små barn.
Det är en tillfällig lösning fram till sommaren då det nya dagiset beräknas vara färdigbyggt.

Min svärmor bodde i ett av rummen (matte och språkrummet) då hennes lägenhet en trappa upp skulle renoveras, ni kan ju tänka att det känns lite avigt.

Jag ska försöka hinna ta några kort i morgon så att ni kan se hur det ser ut där jag jobbar. Nya fräscha lokaler som sagt, men toaletter, handfat osv. är ganska höga.
Plus att hallen där vi ska ta emot barnen och där de ska hänga och förvara sina kläder, den är så gott som obefintlig.
Men allt löser sig med lite god vilja, och det kommer vi att behöva mycket av den närmaste tiden, det är ett som är säkert.

Nu ska jag göra som Chester, kura ihop mig under filten, lyssna på vinden utanför och se på tv en liten stund innan det blir dax för sängen, det tar på krafterna att behöva tänka 8 timmar om dagen. Jag behöver nog en kopp te också, sen mår jag riktigt gott.

Sköt om er och skjut inte upp det du kan njuta av till morgondagen.

Kram till alla fina // Annelie

Var rädda om er och

2 thoughts on “Tre dagar gjorda.

  1. Vill bara säga……sååååå typiskt!!!!! Alltid när nåt nytt ska starta eller nåt ska flytta blir det så här och aldrig lär man av misstagen!!!!Skönt att du fick mysa under filten men jag undrar lite…..är det inte Nina´s giraff filt som Chester ligger under :o))Sköt om dig fina vännen!Kram Maritha

  2. Fy vad tråkigt att chefen inte kom när han skulle så ni fick svar på era frågor =(Är detta ett dagis som skall vara dagis eller är det ett tillfälligt?? Låter ju inget vidare om det är mycket som inte är barnanpassat..Ha nu en fin fjärde dag på jobbet..Kram Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s