Glad Trettondagsafton på er.

Själv sitter jag här med katten och datorn och känner just inget särskilt över att det är en afton.
Det som känns gott är att vara ledig i morgon och få sovmorgon, det ska jag njuta av.

Jobbat har jag naturligtvis gjort idag, och chefen har som vanligt visat sig några minuter på morgonen, rafsat åt sig ”To do-listan” vi skrivit till honom och sagt, -Jag tittar in sen.
Men det sen, det är nog på måndag, för idag dök han inte upp…..

Idag kom det fem barn och det är ju ganska lagom, när det blir 31 st i lokalen blir det nog lite mer liv och rörelse. Den dagen då alla kommer, måste vi ha löst de praktiska problemen som inte fungerar nu, det som vi tjatar på vår chef om, som han bara säger, -Det ordnar sig, till.
Men det gör det faktiskt inte, inte av sig självt.
Det är jätte tunga dörrar, där måste upp klämskydd, ytter dörrarna öppnas centralt klockan 8.00, vårt första barn kommer 6.00, hur kommer det in…osv i all oändlighet.

Här är vår matsal och även golvyta till lek. Fönstret som ni ser ovanför bordet, sådana är det utefter hela väggen och utanför finns en inbyggd korridor där ”gamlingarna” går när dom ska till terapin, hämta maten tillsamman med personal osv.
Ni kan tro att det är ett evigt vinkande dagarna i ända…
Men naturligtvis tycker dom att det är roligt med lite liv och rörelse i huset.

Lokalen ligger i vårt ålderdomshem här i samhället.
Det är en tillfällig lösning som ska vara fram till sommaren, då
väntas det nya fina dagiset vara färdigbyggt.

 Det känns som en lite överflödig flytt med massor av onödiga både kostnader för kommunen och besvär för de små barnen att behöva flytta två gånger på så kort tid.

Men nu är det som det är och det är upp till oss (och vår chef) att få det att fungera så bra som möjligt.
Lokalerna är ljusa och fina, det är väl bara det med säkerheten som inte vi vill tumma på, men som inte tycks vara så viktigt för vissa andra, bara vi har en lokal att vara i.

Det här är läs och myshörnan, där villl jag tillbringa mycket tid, hoppas det kommer att finnas många barn som vill det också.
Mina arbetskamrater skulle nog inte uppskatta om jag satt alldeles ensam och läste, medan de fick jaga barnen ….                                                             


Det här är dockvrån, den är jätte söt, med både garderob, spis och skafferi…..fast det syns inte på den här bilden för vid spisen stod det barn och lagade mat, och man får inte ta kort på de små och lägga ut på nätet.

Sen har vi tre ganska stora rum, ett till sov och rörelserum, ett som atelje och ett som matte , språk rum.

I varje rum finns toalett och tvättstuga, eftersom de är anpassade för äldre som ska ha sina egna små ”lägenheter”. En liten diskbänk och rinnande vatten finns det i varje rum, men inga spisar och sånt som kan vara farligt för dementa personer.

Detta är samma ålderdomshem som min svärmor bor på, fast hon bor en trappa upp och har lite större ”lägenhet” en vad de här är.
Så nu har jag chans att titta till henne lite oftare.

Som sagt, lokalerna är fina, men det kommer att bli rätt fullt, 31 barn och 5 vuxna, fast att vi får väl portionera ut dom lite…
Det bästa är nog maten, det finns en restaurang i huset där de lagar maten till alla gamlingar, som dom får ut till sina avdelningar,  men även andra utifrån kan komma in och äta på själva restaurangen.. Det är därifrån vi får vår mat…och den är så gooood.!! Eftersom vi äter pedagogisk lunch blir det god mat till en billig penning.

Nej ni , nu ska jag ta och fira Trettondagsafton, alldeles för mig själv, om inte Zikoria kommer uppkrypandes i mitt knä.
Käre maken jobbar och kommer hem i morgon, så vi får äta lite gott då och mysa.
Nu ska jag slänga upp fötterna i soffan och bara njuta av tystnaden och lugnet.

Var rädda om er och le mot dom som verkar behöva det.
Kram Annelie

              

7 thoughts on “Glad Trettondagsafton på er.

  1. Ser ju jättefint ut iaf men säkerheten är ju också viktig och konstigt att chefen inte tar det på allvar..dålig stil 😦 Vi ska inte heller fira något speciellt denna helg men det blir väl att man äter något gott iaf. Det var min make som behövde till sjukhuset i måndags. Njut av helgen vännen !!! Kram Annika

  2. Kan ju vara svårt att anpassa lokalerna men det ser ganska bra ut och maten är nog supergod när den kommer från en restaurang!Skönt att du har när till svärmor.Jadu Trettondagsafton blev ingen balkväll för mig heller utan det blev att vara på jobbet men jag ska mysa i helgen med goda vänner och fredagen får väl bli lite mys på tu man hand med maken :-))Hoppas du hade skönt i soffan och att du fick en skön sovmorgon!Kram och en morgonfin på kinden / Maritha

  3. Jaa du chefer, de har en övertro ibland på att ssaker bara löser sig, bara sådär liksom hepp coch så var det klart. Säkerheten är ju såklart superviktig, men att barnen ska komma in är ju en förutsättning för ett dagis kan man ju tycka. Det blir ju lite långsamma dagar annars, om det inte kommer in några barn :/Kram på dig och ha en fin helg…och tack för Janis Joplin, hi hi hi!!!!

  4. Vad roligt att se lite bilder på ditt dagis som du jobbar på! Nästan så jag längtar tillbaka till att jobba som förskollärare igen. Idag har jag träffat en liten skrutta som är vår granne och där hon går på dagis så har hon bara fröknar som jag känner sen min tid där. Det är lite kul :-)Hoppas det är ok att jag kallar det för dagis istället för förskola och fröknar istället för pedagoger osv. En del håller ju stenhårt på det där men det orkar inte jag. Det är inte mindre proffessionellt för det tycker jag.Hoppas att du har haft en fin trettondagshelg nu och att allt löser sig till slut med alla grejer som skulle fixas.Många kramar!

  5. Åh.. Jag har missat lite här… Får försöka hinna läsa ikapp sen. Viie bara tala om att jag har en award till dig i min blogg om du vill :)Kram Nina!

  6. Vad roligt! 🙂 Ja, när chefen väl behagar lösa det som ska lösas, förstås.. Men 31 barn.. Inte lätt å va liten då, och beöva gå undan lite från allt stoj. Men bra att ni är 5 vuxna iaf, och har fler rum att dela upp er på. Det blir nog bra 🙂 Kul att starta från början iaf. Massa Lycka till!Kram Nina!

  7. Hej vännenRoligt att se bilder från din förskola nytt och fräscht, eftersom jag själv jobbar på förskola men den är då inte fin jämfört med din min är gammal och sliten ;( Ha en skön söndag // kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s