Så blev det vinter…

Äntligen kom snön….var det många som tyckte.
Jag är ju inte en av dom förstås, jag hade hemskt gärna varit utan den.
Men nu är den här och det är bara att gilla allt det vita, den bitande kylan och kalla vindarna….

Men det är klart, rätt vackert är det, det kan jag ju inte blunda för att det är.

Vi var på djurkyrkogården och tände ljus hos Lincoln och våra andra små och stora husdjur som lämnat spår i våra hjärtan. Borås har en jätte fin minneslund uppe vid Djursjukhuset Blå stjärnan.
Dit åker vi allt som oftast och tänder ljus och sänder dom en liten hälsning.

Jobbet har rullat på, det händer saker som får oss att se att vi måste tänka om och tänka nytt så gott som hela tiden.
Gårdagen fungerade jätte dåligt med mycket bitmärken på barnen,( inte av oss personal naturligtvis) frustrationer både hos barn och personal, mycket väntande för barnen och det vet ju alla att det inte är 1-3 åringars starkaste sida.
Vår tambur situation är rent bedrövlig…men idag gjorde vi på ett nytt sett och se…det fungerade bättre, inte bra , men bättre.

Likaså ordnade vi vår samling på ett annat sätt så inte barnen behöver sitta så tätt in på varandra, det kändes också bra.
Fast det är klart idag var vi färre barn en i går, men åndå är det ca 11 små troll som ska komma till, innan gruppen är fulltalig.
Men en dag i taget, det får lov att bli så.

Jag och en av de andra personalen hade ett väldigt bra samtal, som började lite i affekt men slutade väldigt bra. Vi har inte riktigt samma uppfattning om hur vi ”tar” barn. Vi måste naturligtvis acceptera varandras åsikter, så länge inte barnen far illa, för då sätter jag mig på tvären och visar min mindre vackra sida.

Envist stampandes på barnens sida och ihärdigt hävda att små barn inte gör saker av ren elakhet, om de skriker och inte vill lyssna eller samarbeta, ja då är det vi som pedagoger som ska ta reda på vad vi missat , vad det är som barnet vill ha sagt med sin förtvivlan. Inte tvinga det och bli arg på det för att det inte gör som vi vill.,……

Men som sagt vi kom till ett bra avslut och allt kändes bra efteråt.

Jag försöker alltid tänka på att behandla barnen så som jag skulle vilja att dagispersonalen skulle behandla mina barn, eller nu mera barnbarn, så enkelt är det faktiskt ( enligt mig)

Men nu är det alltså fredagskväll och den tillbringar jag alldeles för mig själv, frysandes och trött i soffan ;))
Men värmekudden ligger här bredvid mig och sprider värme och i morgon är det sovmorgon, bara det är ju underbart. Jag har haft tre öppningar den här veckan och gått upp 4.30 det är nog det som visar sig nu.
Jag ska nog göra lite popcorn och mysa till det lite.

Kram alla godingar och tack för era goa kommentarer, ni är underbara.
Kram Annelie

4 thoughts on “Så blev det vinter…

  1. Så skönt att ha värmekudden bredvid sig när man är frusen och så veta att det är sovmorgon!Bra att du har bsrnens bästa för ögonen!Kram finaste // Maritha

  2. Hej vännen <3Hoppas du fick en ordentlig sovmorgon efter så tidiga morgnar.Gott att ha en värmande kudde och lite gott att äta :-)Ha en fortsatt fin helg !!! Kram Annika

  3. Ja men visst är det väl vackert med snön, du har tagit en fin bild.Hos mej är det massor av snö, inte lagom alls. Solen lyser med sin frånvaro. Men det går motljusare tider :-)Skönt är det med ledighet och sovmorgon, ytterligare en väntas i morgon (sö)innan vardagen tar vid igen.Ha det så gott!Kram Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s