Ledig dag, och det var tur.

Måndagen blev en lång, lång dag. Jag började jobbet klockan sex, och som vanligt så är måndagarna lite rörigare en andra dagar. Barnen har något slags behov av att testa om de regler som finns, fortfarande gäller efter helgen. Och det gör dom ju, så det blir lite konflikter och mycket spring…

Eftersom vi inte får någon rast när vi öppnar, så går vi hem klockan ett istället för halv två, vi tar alltså ut rasten när vi går hem.
När jag gick hem klockan ett hade vi inte hunnit fått i oss något kaffe, jag hade inte hunnit gå på toaletten sen jag gick hemifrån på morgonen, så lite trött, hungrig och kissnödig var jag.

 Jag gjorde det som var mest akut när jag kom hem, sen lade jag mig i soffan, ställde klockan på en timma och somnade som en stock.
Kvart över fyra var det dax att ge sig iväg igen. Vi hade verksamhetsmöte mellan halv fem och strax innan sex, efter det fick vi bege oss ner till en annan lokal för att ha Pedagogiskt café fram till halv åtta.
Då var alla innom barnomsorgen samlade och det handlade om naturvetenskap för barn.

Vi fick göra massor av roliga experiment och hade det väldigt roligt, det tror jag alla tyckte.

När jag kom hem dök dottern och voffsingarna upp. De skulle sova här hos mig så dottern kunde åka direkt till skolan på tisdagsmorgonen och hundarna skulle stanna hos mig för att få lite sällskap när jag hade ledig dag.

Jag vakande runt fem med världens huvudvärk, men orkade inte gå upp och ta tabletter, Men klockan sju pallrade jag mig upp, kallsvettig och lätt illamående.
Jag tog mina migrän tabletter, satt uppe en stund och gosade med hundarna, min dotter tittade på mig och sa åt mig att gå och lägga mig…..
Och det gjorde jag, raka vägen in till soffan, med en varm filt om mig.
När dottern kom in med hundarna efter morgonpromenaden så kröp dom upp hos mig, hundarna alltså, dottern gjorde sig i ordning och åkte iväg.
Sen låg vi där hela dagen och bara sov.

Tänk vilken himla tur att jag var ledig och kunde göra det….
Freja låg utefter mina ben och Chester på  min mage under filten.

Vid tolv pallrade vi oss ut på en liten promenad i solen, det var ganska skönt, men det tog på krafterna för när vi kom in så somnade vi igen….

Så fördrev vi min lediga dag…..

Hur sover man då, natten efter en sån dag, jo tack jag sov som en stock och dagen idag har varit bra.
Ja om man bortser från att jag halkade på väg till jobbet och slant rejält med mitt onda ben och att vi inte hann  med något kaffe i dag heller.

Men humöret på alla i Myrstacken har varit bra, så det har varit en relativ bra dag på jobbet.

Nu ska jag läsa lite i Förskolebarnets mänskliga rättigheter av Lars H Gustafsson.
Sen blir det halv åtta hos mig med en kopp te.

I morgon börjar jag inte förrän klockan nio, det ska bli skönt.

Var rädda om er nu och ha en fin onsdagskväll !!

Kram till alla som vill // Annelie

9 thoughts on “Ledig dag, och det var tur.

  1. Inte klokt att ni inte ens hinner gå på toa..Vilken tur att du hann ta en tupplur innan mötet. Vilken mysig ledig dag med hundarna men så synd att du hade migrän, det är ingen hit att ha..fyy :-(Ha en skön kväll !!! Kram Annika

  2. Men jag blir alldeles svettig när jag läser……..vilken fruktansvärd arbetsmiljö ni har!!!!!!!Har ni funderat på att ta dit ett huvudskyddsombud?Så förskräckligt att din lediga dag skulle bli sp att du bara låg och knappt orkade gosa med vovvarna! Nu blir jag allt lite orolig för dig!! Sköt om dig, du får ju sjukskriva dig 1 vecka utan intug så det borde du nog göra.Varmaste kramen och den fina// Maritha

  3. Det låter svettigt värre att inte ens ha kisspaus…. så kan ni ju inte ha det i längden! Hoppas det bättrar sig. Krya på benet också och även migränhuvudet så du får vara pigg igen!Kram från Bellan ♥

  4. Jag känner igen det där med måndagarna.Det är ju precis likadant bland de äldre banen i skolan. Man undrar ju lite då och då varför det är så. Låter som en underbar ledig dag utan några stora krav och måsten. Så ska det varaHa en fin måndag

  5. Lite "schizad" tror jag…. ;-)Jag får verkligen mina nostalgiska flashbacks om hur det var att jobba så där mitt i verkligheten!Idag har jag varit i en skolklass och observerat en kille och nästa vecka ska jag tillbaka och prata utifrån vad jag sett. Att sitta och titta på verkligheten på håll känns rätt bra…. haha!Nej då…. jag älskade ju de där småpluttarna i den ålder du jobbar med. Så jag är nästan lite avig. Fast det är rätt gött att få i sig kaffe mellan varven och hinna på toa ;-)Kramis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s