Många turer fram och tillbaka….

I onsdags var jag inne på ortopeden på återbesök.
Jag skulle träffa läkaren och röntgas. Ett par timmar kommer det säkert att ta tänkte jag och stoppade ner, Ditt kompetenta barn, av Jesper Juul, i handväskan, för att ha något att läsa i väntrummet.
 Halv tio skulle jag vara där, dottern körde mig in och väl vid lasarettet fick hon tag i en rullstol så hon kunde köra mig den långa vägen till ortopedmottagningen.
Jag hade nog aldrig klarat att hoppa hela den  vägen.

Där lämnade hon mig och vi kom överens om att jag skulle ringa när jag var klar.
Under tiden skulle hon ta en långpromenad med Chester och Freja.

Väntan blev lång, sen tog dom in mig i gips rummet och tog bort mitt gips, för de ville röntga benet utan gipset…ut i väntrummet igen för att vänta på en transportör som kunde ta mig till röntgen.

När jag väl kom ner dit, ja då var jag tvungen att ta en nr lapp och anmäla mig i receptionen för röntgen och blev sittandes i det väntrummet. Som tur var så blev det bara ca en kvarts väntan innan jag kom in och fick benet röntgad och var färdig för avfärd upp till ortopeden igen.
Skulle bara vänta på transportören igen…..

En trevlig pratsam man kom och hämtade mig efter en stund och så satt jag i väntrummet på ortopeden och väntade på doktorn.

 Det tog faktiskt inte så lång tid innan han kom ut och hämtade mig.
Han sa att brottet var mycket ovanligt och att man inte rekommenderade att man skulle stödja på benet under de fem veckorna man var gipsad.
Naturligtvis kunde jag inte hålla inne min besvikelse utan tyckte det var skit…
Men säger läkaren det så är det väl bara att lyda.

Ut i väntrummet igen, som nu var alldeles tomt.

En sjuksyster kom fram till mig och sa att jag skulle in i gipset igen , men alla hade precis gått på lunch så jag fick vänta en stund.
Jag ville också ha lunch, jag var jätte hungrig…..

Nåja tillslut var jag färdig och halv tre kunde min dotter hämta mig och köra hem mig.

Senare på eftermiddagen ringde läkaren och sa att han hade diskuterat med en kollega och kommit fram till att jag istället för gipset skulle få något som hette Walker, han förklarade det som nån slags stövel, som skulle göra att jag kunde stödja lite lätt på foten, så jag slapp hoppa fram på ett ben.

Torsdag klockan två skulle jag vara där, av med gipset och med en remiss upp till ortopedtekniska i handen blev jag skjutsad i rullstol av samme man man dagen innan, och ut kom jag med denna skapelse. Klumpig och varm….men jag får stegmarkera när jag går och det känns underbart…….

I går var jag på kalas och träffade fem blogg kompisar, två av dem hade jag träffat i verkliga livet innan, men de andra tre var helt nya. Så härligt roligt att få träffa dessa underbara tjejer och få kramas på riktigt.
Mycket skratt blev det, och jag är så glad att jag kom iväg.
Det hade inte fungerat om jag inte fått min nya ”snygga” stövel.

Nu ska jag ägna mig åt min sjuke make lite, han behöver lite ompyssling i form av lite ”tycka synd om”  och det ställer jag gärna upp på.

Ha det så fint go vänner, hörs snart igen
Kram Annelie

7 thoughts on “Många turer fram och tillbaka….

  1. Men toppen att du fått en ny "stövel" så du kan vara mera rörlig. Förstår om det blir varmt i denna skapelse man får se det så att det är tur att det inte är sommar.Du får ha en riktigt skön resten av dagen!Kram/Susanne

  2. Inget ont som inte har något gott med sig. Måste var underbart att kunna använda foten om så det lilla. Tänk vad som kan hända i livet. Saker som man inte ens tänker på att det kan drabba vem som helst. Hoppas nu att det blir vår snabbt så du kan få ta till var tiden med lite solsken under tiden du sitter där du sitterHa en fin morgondag

  3. Men så bra att du får stödja liiiite då…….hade varit jobbigt att hoppa på kryckorna utan att stödja så länge!Vad kul att vara på kalas med nya vänner!Sköt om dig nu vännen!Kram Maritha

  4. Åh ! så kul att få träffa lite vänner.. Så bra att du fick annat än gipset så du kan röra lite på dej. Nu får du pyssla om maken..Många krya på dej kramar !!! Annika

  5. Det var så himmelens mysigt att träffa dig med 🙂 Du är precis så där härligt go som jag föreställt mig.Hoppas givetvis på fler kramar som är * på riktigt*Bamsekramen och var rädd om foten nu!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s