Våren är faktiskt här….

Visst är våren här, men vissa dagar är den här mer en andra.

Natten till idag har varit jätte konstig med massor av mer eller mindre otäcka drömmar.
Men när jag vaknade sken solen för fullt och fåglarna kvittrade utan för mitt fönster.
Arbetarna som håller på att gräva upp runt våra hus för att lägga ner fiber, eller vad det nu är, brötade för fullt.
Jag tänkte slött att nu är det nog dags att gå upp.

Jag tog mig en kopp Gevalia kaffe , som jag först hällt i en liten termos, min bok, mina solglasögon och hoppade ut för att sätta mig och njuta i solen.

Arbetarna hade nog kaffe rast dom också, för det var lugnt och fridfullt ute, fåglarna kvittrade och borta från lekplatsen hördes glada skratt från barnen.
Jag satte mig tillrätta i min stol utanför köksfönstret, slängde upp benen  på stolen bredvid, slog upp mitt kaffe och kände hur härligt det var med solens värme.

Ja, så var arbetarnas kaffe rast färdig, lagom till jag slagit mig till ro och tagit den första goa klunken av kaffet…
Grävskopan satte igång att utföra sitt arbete, arbetarna sprang runt omkring och gjorde vad dom skulle, skratten från lekplatsen hördes inte nämnvärt och fåglarnas sång försvann i motorbullret…

Men solen var varm och Zikoria kom smygandes och ville ha lite sällskap, så jag satt kvar, drack mitt kaffe, läste min bok och kelade med Zikoria. Efter en stund avtog motorljudet då grävskopan kom allt längre bort från vårt hus. Det var bara en arbetare kvar som skulle lägga tillbaka alla stenar på rätt ställe där de hade grävt. Han gick och små sjöng för sig själv och verkade på gott humör.
Zikoria blev lite nyfiken och gick för att undersöka vem det var som stökade runt bland stenarna som hon brukar sitta och spana från.
Men på avstånd naturligtvis, hon är en mycket försiktig liten katt dam.
Arbetaren verkade riktigt glad över att se någon han kunde prata med, så han lockade på Zikoria och pratade med henne en god stund.
Men väluppfostrad som hon är (eller kanske mest rädd) så pratar hon inte med främmande människor, hur snälla de en verkar, så hon höll sig på avstånd och tittade lite misstänksamt på honom, innan hon smet in på tomten igen och satte sig i mitt knä.
Ungefär samtidigt började det blåsa och det dök upp moln både här och där som skymde solen , det var inte lika skönt att sitta ute längre…
Men en snabb kopp kaffe till och ett kapitel i boken blev det innan jag packade ihop och hoppade in.
Zikoria stannade ute….
Vad jag ska göra nu vet jag inte, kanske läsa några bloggar, eller fortsätta med boken, eller rent av förbereda middagen. Käre maken kommer hem i kväll och jag tänkte bjuda honom på stuvad potatis och isterband.
Idag om en vecka, ja nästan på timmen, kommer jag att kunna gå igen, utan kryckor…hoppas jag i allafall.
Det ska bli så skönt, men det bästa kommer nog att bli att få sova utan en stor sko på sig.
Ni kan ju prova att ta på er de största vinterkängorna ni har i familjen, eller en slalompjäxa, krypa ner i sängen och försöka sova med den på, inte det allra lättaste ska jag säga.
Men snart är det över och våren kryper allt närmare, livet är allt rätt bra ändå.
Var rädda om er där ute och le mot någon du möter, så får du med all säkerhet ett leende tillbaka.

Kram Annelie

6 thoughts on “Våren är faktiskt här….

  1. Jamen så mysigt du haft det då i din solstol med gott sällskap :o))Ja du jag har haft lite gips paket så jag vet precis hur du har det och det finns inget skönare än att få tvätta av benet efteråt :o)) Men som sagt snart…… Så gott du bjuder maken på, jag ska bli bjuden på Chinarestaurang efter vi varit till mäklaren och skrivit och då ska jag banne mig ta ett glas vin till för att fira!!!!!Kramen och den fina på kinden min vän <3Maritha

  2. Vad härligt att du kunde sitta ute och njuta av solen och friden..nja ! en stund iaf. Så fin Zikoria är och ganska lik vår Wilma. Bra att hon inte lockas av vem som helst att följa med hem till. Kul att killen hade någon att snacka med. Vilken smarrig middag du bjuder på, isterband är ju så gott.Ha det bäst vännen !!! Kram Annika

  3. Hej vännenVad härligt, jag längtar också tills man kan gå ut och sätta sig i solen och känna solstrålarna värma min själ. Jag är ledig 4 dagar nu och den tiden ska jag lägga på storstädning 😉 Byggdamm, mitt nya rum ska inredas. Jag har valt att lägga detta under en semester för som du vet har jag också problem med värk ;( Axlar, händer och rygg. Och är man ledig så behöver man inte stressa. Ska även avnjuta dagen med akupunktur och massage,mysa med mitt lilla barnbarn och kanske få sitta lite i solen om den nu behagar komma fram. // massor av kramar och en härlig helg och njut ( va skönt att du snart ska lägga gipset)

  4. Vilket härligt inlägg du skrivit. Det är så målande så att det känns som man satt bredvid och tittade på. Helt rätt av kattflickan att hålla sig på sin kant. Jag förstår att du lärt henne att inte ta kontakt med främmande män. Kan tänka att det är nedräkning nu. Hoppas att foten nu är lagad och du snart kan dansa runt på ängarnaHa en fin kväll

  5. Duktig kisse som inte pratar med främlingar så där hur som helst. Det gör inte våra kissar heller :-)Låter som en mysig stund i sola förutom när grävskopan satte igång igen då.Kram på dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s