Fyra veckor till…

Jag har väntat på telefonsamtal från doktorn på ortopeden sen i torsdags. Ringde till ortopeden både på fredagen och i går, måndag och jagade honom.
Ja jag jagade honom givetvis inte för att han är snygg, ung och gullig…nej jag jagade honom för att få ett svar.

-Kan jag ta av mig stöveln, ringa till sjukgymnasten och börja träna foten igen…..?

Igår eftermiddag kvart i fem ringde han, och jag fick svaret.

 Nej det kan jag inte, frakturen hade inte läkt tillfredsställande, fyra veckor till med stöveln, löd domen.
Sammanlagt en vecka med gips, och nio veckor med otrosen….Ja vad säger man, det är väl bara att gilla läget liksom.
Det är inte roligt, men det finns de som har det värre, så jag får ta det med gott mod och vara glad över att vara väl omhändertagen.

 En stor förändring blev det iallafall, jag får ta av mig stöveln om nätterna…..Det enda jag inte får göra är att stödja på foten utan stöveln på.
Nu var jag ju väldigt olydig i helgen och tog av mig stöveln och gick runt här hemma. Tänkte väl att eftersom doktorn inte ringde så var det väl inga problem…Hoppas det inte försvårar läkningen ännu mer, för det vill jag verkligen inte, undrar varför jag alltid tänker så kortsiktigt…..

Igår gick jag i väg (med stöveln på ) till jobbet och var med på arbetsplats mötet. Det var roligt att träffa alla igen och känna sig lite delaktig, men oj så trött jag var när jag kom hem.
Jag ska ta mig ner nån dag och hälsa på barnen också, nu har jag varit borta så länge så att de börjar väl glömma bort mig.

Det som står närmast i tur att ordna med är svärmors 90 års dag. Hon fyller på torsdag, så jag får försöka ordna med tårta och blommor och gå upp till henne. Käre maken är i Finland så han kan inte bidra med så mycket.Jag får hoppas att jag har en bra dag så att allt det fungerar.

Naturligtvis ska Käre maken och jag gå upp och fira henne under påsken också, då är han ledig, men eftersom det är 90 hon fyller så vill jag gå till henne på hennes dag och uppvakta henne.

Nu ska jag plocka ur diskmaskinen, kanske plocka fram strykbrädan och få lite stryktvätt undanstökad.
När det är klart är det nog varmt nog här utanför så att jag kan gå ut och sätta mig med min bok och en kopp kaffe och låta dagen ha sin gilla gång.

Var rädda om er och försök att njuta av dagen, alltid finns det något litet guldkorn att glädjas över.
Kram Annelie

8 thoughts on “Fyra veckor till…

  1. Attans då……..tur att du varit försiktig under helgen!!!Vad gullig du är som fixar födelsedagen för svärmor. Jag undrar…….kan du inte få taxi pga din fot??? Kolal upp det.Ha en fin dag i solen <3Kram Maritha

  2. Maritha, svärmor bor i samma byggnad som mitt jobb ligger i, så jag orkar gå dit utan problem, men det är det där att ge sig iväg ner till byn och köpa tårta och blommor som känns lite jobbigt, men jag får helt enkel ta det väldigt lugnt, jag behöver inte stressa hon fyller ju år hela dagen.Jag antar att de firar henne vid eftermiddags kaffet så bara jag och tårtan är där till dess så ordnar det sig nog.Kram till dig

  3. Så sant..det finns alltid något litet som kan göra en glad. Hoppas du fått lite värma nu så du kan sitta och njuta en stund. Här är det inte så varmt ännu men nästan ingen blåst, bara det är ju så skönt :-)Så glad Svärmor ska bli för ditt besök.Ha det så gott vännen min & Var rädd om dej !!! Kram Annika

  4. Tråkigt att du får ha stöveln en månad till =( men det är ju bäst att lyda så att du blir riktigt bra..Glad kommer svärmor att bli med ditt besök =)Ha nu en fin kväll, natt och onsdag..Kram Mia

  5. Tänk att man ofta ska behöva vänta på svar från vården. Bra att du tog tag i det och ringde själv. Det är en mening med allt, då menar jag att du måste ha stöveln på ett tag till.90 år är en aktningsvärd ålder så jag hoppas svärmor får en trevligfödelsedag.Ha nu en skön påskhelg!Var rädd om dej!Kram/Susanne

  6. men de var ju inte så kul men vad gör man, gillar läget. Du ska se tiden den rusar hoppas de blir fina dagar så du kan sitta ute. Får önska dej en fin påsk, själv är d e så där (förkyld) vi ska ju ner till småland så hoppas jag är bättre till fredag. kram vännen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s