En vanlig bra dag

Vaknade av väckarklockans ihärdiga irriterande ljud. Nu är det egentligen inte jag som behöver gå upp, jag är ju sjukskriven…. Men Käre Makens
väckarklocka som är ca 25 år har brakat ihop, till hans stora förtvivlan.

Nu letar han naturligtvis efter en lika dan, fast ny då…vilket jag försöker upplysa honom om att det är nog inget att hoppas på, att det finns sådana kvar på marknaden.
Men så länge han leta så använder han mig och min väckarklocka när han ska upp och iväg till jobbet.

Idag skulle han inte upp från klockan sju, så det är naturligtvis inte att gnälla om. Jag gick upp och gjorde ordning hans matsäck, något som han avskyr att göra, men för mig är det helt okay. Så det brukar vara jag som fixar den åt honom.


Sen gav han sig iväg och jag var ensam igen, jag tog mig en kopp kaffe till, satt en stund vi datorn, sen var det dags att gå ut i solen och sätta sig.
Himmel så skönt det var. Jag läste i min bok, efter en stund blev ögonblocken så tunga ,så tunga. Då la jag från mig boken, lutade mig bakåt och bara njöt.

Efter en stund vaknade jag till med ett ryck, jag hade drömt att en råtta hoppat upp och bitit sig fast i min tumme….det var på vippen att jag skrek Aaaj ,precis när jag vaknade till.
Men jag tror inte jag gjorde det, det var ingen som verkade reagera i allafall.

Sekunden efter fick jag ett sms, det var min arbetskompis som skulle gå ut med de stora barnen på avdelningen och undrade om jag ville möta upp dom på lekplatsen.
Klart jag ville…..
Jag haltade ut till lekplatsen här på området och satte mig på en bänk. Det var redan en förskolefröken där med några barn. Som tur var så kände jag henne, så vi pratade lite, och jag talade om vem jag väntade på.

Jag menar, det hade väl sett bra konstigt ut om en helt främmande kvinna kommit ut hoppandes och satt sig alldeles ensam på en lekplats och tittat på barnen.


Efter en stund ringde min arbetskompis, det hade blivit strul när hon skulle ut med barnen, så hon hann inte till ”min” lekplats.

De andra gav sig iväg och vi vinkade hej då till varandra medan jag pratade i telefonen.
Ja, så satt jag där på lekplatsen, alldeles ensam……
Då tog jag min krycka och gick till skogsdungen och plockade lite påskris.

Det borde jag väl kanske inte gjort, det var rätt ojämnt och svårt att gå, så nu är foten trött, och jag också.
För att göra både foten och mig lite gladare så påsk pyntade jag klumpfoten.
Jag tror det hjälpte, sen när jag hittade ett jätte fint kort från min fina FB vän Annika i brevlådan, ja då kändes inte tröttheten längre.


Nu får jag vila mig resten av kvällen, så foten orkar gå till svärmor i morgon och fira hennes födelsedag.
Sköt om er och vad ni gör, stressa inte.

Kram Annelie

6 thoughts on “En vanlig bra dag

  1. Att ni inte fixar matlådan på kvällen innan, så gör alltid vi.. Slipper man tänka på det på morgonen =)man blir glad av din påskpyntade stövel =) Ett tag till men snart är den borta..Kram Mia

  2. Så skön dag du fick med tupplur i solen, såna dagar ska man vara glad för :o))Hoppas du tar det försiktigt nu när du ska hoppa till svärmor!!Kramelikramen Maritha

  3. Så synd att inte barnen han komma till dej, men du hade iaf lite sällskap av de andra barnen. Ja se karlar 😉 de tror att stenålders grejor finns fortfarande, min karl är likadan. Dina fina stövel piggar ju upp med…Härligt !!!Glad Påsk vännen !!! Kram Annika

  4. Tycker din fot var klockren med sitt pynt :-)Men nu hoppas jag du blir av med eländet snart och få springa barfota omkring på klippvarma hällar istället..KRAMEN

  5. Haha, du är för underbar Annelie! Så fin den blev!Jag är också väckarklocka i vårt hem. Alltid. Häromveckan försov jag mig (det händer egentligen aldrig så det var typ en gång på tusen eller nåt), men alla fall så blir det ju inte roligt för då försover sig även min man och son….Härlig dag verkar du ha haft trots allt alla fall.Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s