Möss och annat smått o gott …..

För några kvällar sedan kom Zikoria in med en liten söt mus igen, precis när jag hade tänkt släcka och gå och lägga mig.
Det blev en riktig katt och råtta lek här inne. In under soffan ut igen och vidare in under bordet bort under bokhyllan.
Men in under bokhyllan kunde Zikoria inte följa efter, så hon lade sig på lur och stressade den stackars musen med att köra in tassen och visa att hon fanns där och väntade.

Jag hann att se att musen var skadad, men den levde fortfarande.
Tillslut tröttnade Zikoria ( den latmasken) och gick helt sonika ut.

Jag kände inte för musjakt jag heller, så jag stängde dörren in till rummet som musen var i och gick och la mig.
Tänkte att det där får jag ta itu med i morgon bitti.

Morgonen kom och jag öppnade dörren för att se hur läget var.
Zikoria låg på mattan i rummet och sov, hon hade tagit sig in samma väg i rummet under natten som hon tog sig ut,sist när jag låste in henne tillsammans med musen…..


Men nån mus såg jag inte till.
Nåja den ligger nog död någonstans tänkte jag och när Freja kommer hem nästa gång hittar hon den i ett kick, och lät saken bero.

Under dagen var jag en sväng till jobbet och var ute och lekte med barnen i vårsolen Det var jätte mysigt.


Det blev kväll och ett ruskigt oväder med regn och blåst kom in över byn. Jag var trött och somnade ganska fort , men precis när jag höll på att slumra in ( alldeles ensam hemma) ryckte jag till av ett prassel och tänkte genast på musen, men slog bort tanken som fånig.
Naturligtvis var det regnet mot rutan och pressningen över trämöbeln där utanför sovrumsfönstret som lät.
Somnade på riktigt och sov jätte gott hela natten.

När Käre maken kom hem berättade hur fånig jag varit när jag höll på att somna kvällen innan, vi skrattade gott åt hur man kan lura sig själv att tro saker.
Senare på kvällen kom även dottern hem, hon skulle sova över hos oss eftersom hon skulle skjutsa mig till doktorn fredag morgon.


Vi kom sent i säng trötta både jag och Käre maken, vi släcker och säger godnatt.
Vi känner båda två hur sömnen håller på att övermanna oss..då hörs prasslet. Både jag och maken resor oss kapprakt upp samtidigt….- Vad vad det för prassel du pratade om, frågade maken.
-Precis så lät det, svarade jag.
Lampor tändes och Käre maken fick ge sig ut på mus jakt…ibland är det rätt skönt att vara halvt invalidiserad.

Men jag lokaliserade ljudet ganska snabbt, – Det låter som om det kommer från papperskorgen, sa jag.
Mycket riktigt, där i papperskorgen satt en liten skogsmus och tittade vädjande på maken……
Han tog påsen i papperskorgen, öppnade altandörren i vårt sovrum och satte ut den.
På morgonen hade musen försvunnit iväg, ut i friheten.

Nån annan som kommit ut i friheten är min fot.


Nu kan båda fötterna njuta av vårsolens sken. Jag fick ta av mig stöveln, men läkaren är inte nöjd med hur det läkt ännu, så jag får inte belasta foten fullt ut, utan ta det försiktigt och använda kryckorna….men stöveln slipper jag .

Idag har vi varit ute och provkört en bil.


Tror nog Käre Maken är bra sugen på den, vi får väl se hur det blir, just nu är vår bil inne på reparation på grund av inbrottet vi hade i den, så vi kör en liten Skoda som sett sina bästa dagar, så jämförelse med den, så var det en kanon fin bil vi provkörde.

Annars har det väl inte hänt så mycket….vi var och tände ljus hos Lincoln och de andra djuren vi har på djurkyrkogården innan vi åkte hem.
Bäst att passa på, för under maj – oktober får man inte tända ljus där på grund av brand risken.


Vi har en fin minneslund och kyrkogård för våra djur vid Blåstjärnan i Borås, det är vi väldigt glada för.
Ha nu en underbar Valborgshelg, själv ska jag träna foten och försöka ha det så bra som möjligt.
Kram alla mina KRAMrater!
Annelie

8 thoughts on “Möss och annat smått o gott …..

  1. Du säger att det inte hänt så mycket men vilken fart det är runt dig. Jag kan se den lilla skogsmusen där den sitter och darrar. Ett stort grattis till att stöveln är borta. Så skönt men ändå annorlunda det ska kännas.Ha en fin morgondagKram

  2. Musjakt har vi här med med jämna mellanrum.. Inatt hade de in en fågel men det hörde vi inte utan såg bara ett gäng fjädrar på morgonen..Skönt att du blivit av med stöveln men lite tråkigt att det inte läkt som det skall ..Hoppas ni kan sova gott i natt utan att behöva jaga möss..Kram Mia

  3. Dessa katter 😉 våra tar med möss och fåglar men inte äter de upp dom, utan lägger dom utanför dörren eller i pannrummet. Hoppas det blir en fin valborg iaf för här har det mest regnat. Ha det så gott med fossingarna i det fria ;-)) och trevlig Valborg Kramiz !!! Annika

  4. Men jisses vad det händer grejer hos dig då!!!!!Tur att lilla musen fick komma ut, jag tror inte din papperskorg är bästa stället för den att bo i :o))Så skönt att bli av med stöveln och nu hoppas jag du får bra besked att du slipper den helt och hållet!så fint med en minnesplats för alla djur som fått lämna sina hem!Kram och den finaste på lilla kinden!Maritha

  5. Hej Cikoria!För mig är du Cikoria med C, den Öländska blomman Cikoria som har en sådan himmelsblå vacker färg! När jag läste din berättelse om musen, så log jag gott åt er kärlek till djuren. Inte så många skulle ha släppt ut musen i frihet, utan den hade nog tvärtom inte mer sett vår natur. Det var en sådan fin berättelse i vår stentuffa och många gånger råa värld att få läsa om denna varsamhet med den lilla skogsmusen! 🙂 Har tänkt på dig många gånger nu under vårkanten när jag ser att det blir så vackert ute. Jag vet att du älskar solen så mycket och jag tänker på att nu har du en fin tid framför dig. Det blir nog många härliga promenader och soltimmar. Önskar er en fin Valborg och Första Maj! Kram, kram! Ha det gott!

  6. Som en saga var ju det där! Med ett gott slut! Musen ut och foten tittut! Haha, det var väl inget bra rim i och för sig.Men skönt bägge delarna alla fall.Kram på dej!

  7. ha ha ha!!! Du borde skriva krönikor i nån tidning. Den ena historien efter annan du kommer med är ju underbara :)Skönt att få vifta på tårna ordentligt antar jag!!!Ha en fin helg//KRAMAR OM, LENA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s