Kul telefon samtal, regn och ingen katt….

Igår ringde telefonen vid tolv, det var ett väntat samtal. R som bodde hos oss hela sommaren och fram till december skulle ringa.
Han kom aldrig hem till sitt hemland i början av året som det var planerat. Han mamma hittade på lite dumheter några dagar innan de skull åka så resan blev uppskjuten.

Så han har varit hos en annan fosterfamilj sen i januari till nu. Den familjen ville inte att jag skulle ringa till R, ja de ville inte ha någon kontakt med oss överhuvudtaget och det var ju inte mycket att göra åt det.
Men i början av veckan ringde R,s mamma och sa att hon var på Migrationsverket och att R skulle komma och hälsa på henne som igår och hon undrade om han fick ringa till mig. Klart han fick!!

Han pratade och pratade, undrade hur vi hade det och varför jag inte ringt.
Stackarn så sviken han måste ha känts sig.
Men igår var det inga ledsamheter, han frågade efter hundarna och undrade om dom var här så att han kunde få höra deras ljud….
Det var dom tyvärr inte, men jag lovade att hälsa till dom i allafall.

I morgon åker dom iväg om allt går som det ska, sen skulle han skypa med mig när han kom hem lovade han, och skicka en present, han är då för go den lille killen.

Idag har jag varit en sväng till mitt jobb och hälsat på i Myrstacken. På måndag börjar jag jobba igen.
Känns både bra och lite nervöst. Jag har ju varit borta så länge.
Jag sa det till en av mina arbetskompisar, men hon bara skrattade och sa – Du, vi byter regler och rutiner så gott som varje vecka, så allt är fortfarande nytt för oss alla…

Ja, så då har inget ändrats på de här 12 veckorna jag varit hemma, lite sorgligt kan tyckas, men nu är det ju inte långt kvar tills vi ska flytta, få nya barngrupper, nya arbetslag och nya rutiner, Jippi!! Då blir nog allt så mycket bättre…..
Men barnen är  i allafall helt underbart goa, dom längtar jag faktiskt till.

Jag svängde upp till svärmor när jag ändå var på jobbet och hälsade på. Hon bor ju i samma hus, eftersom vi för tillfället är inhysta i äldreboendets lokaler.
Hon såg så pigg och glad ut. När jag kom var hon nere på terapin och spelade kort, så jag vattnade hennes blommor och plockade lite medan jag väntade på henne.
I kväll skulle hon iväg på Pub afton med en annan dam på boendet.
De skulle fika och lyssna på lite levande musik.
Tänka sig, för ett par veckor ringde doktorn och sa att hennes värden var så dåliga så att vi kunde nog räkna med att det inte var så långt kvar…men hon är seg min kära svärmor, hon visar då inga tecken på att  må dåligt, gå på pub afton 90 år fyllda, det är underbart tycker jag.

Något som är mindre underbart är att vi ännu inte sett något livstecken av Zikoria.
Grannarna vet om att hon är borta, så de håller också ögon och öron öppna.
Vi har bara att vänta, se och hoppas.

Nej nu kan jag nog inte skjuta upp det här längre, nu måste jag nog ta mig i kragen (har skjorta på mig så jag inte ska kunna smita undan) och ta mig ett träningspass.
Det hade varit mycket roligare att få sitta vid datorn och läsa o skriva, men har jag tur så kanske jag kan få några minuter över om jag skyndar mig på lite.

Kram till er som orkar läsa, till er andra också förstås, bara det att ni kommer ju inte se att jag skickar en kram till er….

Annelie

6 thoughts on “Kul telefon samtal, regn och ingen katt….

  1. Håller både tummar och tår att hon dyker upp snart den lilla damen. Katter kan ju vara borta ett tag för att sedan dyka upp. Så var det med våra barns katt. Kram Kerstin

  2. Så härligt att läsa om din svärmor. Tänk att ha en sådan lust och energi. Visst är det underbart att jobba med barn. Sista åren jag jobbade var i Förskoleklass och på Fritids. Hoppas du snart hör nåt om din lilla katt.

  3. Jag läser bloggen men är dålig på att skriva något.Hoppas att allt går väl för pojken och hans mamma i fortsättningen.Hoppas också att Zikoria snart kommer tillbaks hem igen.Kram

  4. Ååå jag blir riktigt tårögd över att läsa om den lille gossen. Jag tror att han aldrig kommer att glömma sin Annelie så länge han lever !!! Du är underbar min vän !! Synd att jag inte får arbeta tillsammans med dej på vårt nya ställe !! Men jag önskar dej o mej stort LYCKA TILL !!! för det tror jag vi behöver !!! Jag hoppas Zekoria snart dyker upp !! Kram till världens bästa Annelie !!!!!!!!!!

  5. Klart vi vill läsa ❤ Tråkigt att Zikoria inte kommit hem än. Så dumt av de nya familjen att inte R ringa till er, klart han undrar när han inget hör. Men det är ju inte ditt fel. Vad härligt att Svärmor är piggare igen.Många kramar !!! Annika

  6. Längtar alltid att läsa men i fånen blir det svårt och i stugan prioriterara jag inte :o))Så mysigt att svärmor går på Pub kväll, det har vi på mitt boende också och det är populärt även om det inte är många som går!Jasså…..hon har inte kommit hem ännu :o((Men vad kul att R har ringt……lilla stackaren vad han har gått igenom men ändå så glad!Kram fina <3Maritha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s