Undrar vart den tar vägen………?

Energin alltså, undrar var den tar vägen, tänk om man kunde hitta var någonstans den rinner ut, då skulle man kunna hämta silvertejp och tejpa igen stället så man kan få stopp på flödet som bara tycks bli större och större.

Idag är en sån dag, vaknade vid nio och Käre maken och jag låg och pratade en stund innan vi gick upp.
Jag är ju alltid stel och har ont på morgnarna, allt var som vanligt även denna morgon, med skillnad att värken blev värre och stelheten inte gav med sig…..inte ens en riktigt varm dusch hjälpte.
Jag tog en kopp kaffe, gjorde ordningen matsäcken till Käre maken innan han skulle iväg och jobba. När han hade åkt iväg satte jag mig och såg på Uppdrag granskning och Kalla fakta som jag spelade in i går kväll.
Jag somnade innan Kalla fakta var slut, sen sov jag i drygt två timmar på soffan….och mådde inte ett dugg bättre en innan jag somnade.
Alltså är det bara en sån dag, igen. Det är då en evinnerlig tur att jag är helt ledig idag. Det jag hade tänkt göra får helt enkelt vänta, det är ju inte så svårt när inga måsten är överhängande.

Jag får rikta in mig på morgondagen helt enkelt, jag är ju ledig i morgon också , så det är helt ok.
Men tänk om jag kunde tejpa igen det där stället där energin rinner ut och värken kliver in, så skönt det skulle vara, så mycket enklare dagarna skulle bli.
Men nu är den här dagen snart slut och kan läggas till handlingarna.
Sen är det det här med Zikoria. Ibland hör jag hur det slår i kattluckan, jag kan se något i ögonvrån som får mig att haja till, både här inne och när jag är ute. Igår hörde jag tydligt någon som jamade när jag jag gick ut i köket, men det är bara i min hjärna allt detta händer. I verkligheten har vi inte fått ett endaste livstecken från henne. Hennes torrfoder står orört och inget litet svartvitt knyte hoppar upp i mitt knä och spinner.

Nu ska jag koka mig en kopp te, varmt, starkt och sött och njuta av det framför tv:n insvept i en filt, kanske jag ska ta värmekudden också och gosa till det riktigt ordentligt, det tror jag min kropp skulle tycka om.
Hoppas jag kan erbjuda lite roligare läsning nästa gång, men idag är det som det är……
Bakom molnen är himlen alltid blå.
Danskt ordspråk.
Jag har hört att värkens färg är blå…undrar om det är så?
Jag har ju mycket värk och jag gillar ju blått……
Ha det nu gott mina finaste läsare och tack snälla för era fina kommentarer, de gör mig verkligen väldigt glad.
Kram Annelie

13 thoughts on “Undrar vart den tar vägen………?

  1. Silvertejp lär ju kunna användas till det mesta, men det är väl tveksamt i detta fallet. Trist med värken. Det går ju tyvärr inte att tänka bort den. Jag hoppas på att snart få veta vad min värk beror på. Ha det bra.

  2. Hej vännenja det är inte roligt alltid. Var tar den vägen Energin / solen tror att dom tillhör varandra eller vad säger du. Sen kan man inte alltid ha positiv läsning. Jag känner mig nere när inte värmen kommer men jag har solen inom räckhåll 😉 om 1 mån sitter ju jag i Grekland och det ska bli så skönt. Ha det underbart vännen. kramar i massor och hoppas din energi kommer snart

  3. Gunnel,min värk kommer helt klart från min fibro, men ibland kan man undra vad det är som gör att vissa dagar är så mycket värre en andra….Jeanette, det dröjer ett tag men i Juli tänker jag sitta nere i Kroatien och njuta i fulla drag av värmen som gör mig så himla gott. Kram till er !!

  4. Lilla Snuttan!! Här kommer det massor med stora bamse kramar till dig!! Hoppas att du mår bättre i morgon och att lilla Zikoria dyker upp snart!! ♥♥♥ Helene

  5. Tvi..vilken dag med sådan värk. Tur att du var ledig och inte hade några måste-måsten :(Och så Zikoria…usch vad ledsen jag blir att ni inte fått något livstecken från henne. Visst är det märkligt att man både ör och ser fast inget är där. Jag antar att det är "jag-vill-så-gärna-hjärnspöken" som ställer till det.Hoppas innerligt att hon snart är tillbaka och att du mår bättre i din blå själ idag!!! Stora varma kramar//Lena

  6. Hej vännen!Det är inte undra på att energin tryter, det tar energi att ha ont, att börja jobba när man varit ifrån det ett tag, att sakna din Zikoria. Jag hoppas du får ett svar vad som hänt henne. och helst att ett UNDER sker.Kramar om <3Susanne

  7. hej vännen klart de känns i din kropp kanske värre nu när du inte har kissen hos dej, förstår att d e måste vara jobbigt att inte veta. Tankar till dej de vet du. kram annelie

  8. Det är ju som det är i livet. Inte är du tråkig vi har alla de här dagarna och perioderna. Jag har också undrat vem/vad som är energitjyv. Någonstans i huvudet anar jag att det beror på att just den dagen lyckas jag koppla. I stället för att njuta så söker jag ofta anledningen till varför jag är trött och slö. Rätt så dumt men man vill ju utnyttja tiden som finns.Tänker mycket på din lillkissen. Man vet aldrig det hände ju för mig att Tigger dök upp fast jag gett upp hoppet.Ha en fin söndagKram

  9. Så jobbigt med din värk och det är ju den som drar iväg med energin men hade silvertejp funkat skulle jag skicka dig en kartong!!!!Zikoria………jag hoppas hon kommer igen <3Massa varma goa kramar och en försiktig på kinden ❤ Maritha

  10. Här kommer en massa kramar från mig. Hoppas du mår bättre idag. Och hoppas innerligt att Zikoria kommer hem snart.Vi har ju varit med om försvunna kissar och det är fruktansvärt. Man kan nästan inte tänka på annat. Våra har tack och lov kommit tillrätta. Katter kan ju vara borta länge men ändå dyka upp så småningom.Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s