Hålet

Ja så där ja, så var den här arbetsdagen över. Kort dag, lite barn , många vuxna..så den var inte så värst arbetsam.
I morgon ska jag ha lite planering tillsammans med två av mina nya arbetskamrater i mitt nya arbetslag. Vi ska vara sex stycken, men en är långtidssjukskriven ( brutet ben) och de andra två tjänsterna är inte tillsatta ännu.
Så vi kan väl inte planera så värst mycket, men ändå, vi ska träffas och prata lite i alla fall.
På onsdag har jag fått klipp tid för min lugg, klockan två.
Jag jobbar då och jag har inte pratat med resten av personalen, men jag sa ja till tiden ändå, det var den enda min frissa hade innan semester.
Jag tar min rast då, tänkte att de andra i arbetslaget har kommit och gått lite som de velat så nu är det min tur att ta mig lite friheter.


Så något helt annat.
För länge sedan, på den tiden jag jobbade som dagmamma, var jag en gång ute och gick med mina härliga dagbarn, precis som vanligt.
En av tjejerna skuttade glatt en liten bit framför mig och tvillingkärran och resten av barnen, på gångvägen framåt.
Rätt vad det var stannade hon, satte sig på huk och tog upp något från marken.
Hela hennes ansikte riktigt strålade av lycka när hon ropade.
– Annelie, Annelie, titta jag har hittat ett hål…
Hon skuttade fram till mig och höll upp sin lilla hand.


Hon hade hittat en liten bricka, men det hon såg var ett hål, en alldeles fantastisk skatt.
Vi tittade på den och lyckligt stoppade hon sitt hål i fickan och vi fortsatte vår färd framåt.
På eftermiddagen när hennes mamma kom för att hämta henne visade hon stolt upp vad hon hittat.
Mamman började – Men det är ju bara…..

Jag skyndade mig att säga – Det är ett alldeles speciellt hål, ett magiskt hål som är väldigt bra att ha, medan jag fångade mammans blick.

Hon nickade och visade sin lilla dotter att hon förstod vad det var för stor skatt som den lilla tösen höll där i sin lilla hand.
Sen den gången kan jag inte se en bricka utan att tänka tanken – Titta där är ett hål.
Tänk er att äga ett sådant magiskt hål, att kunna krypa ner i när det stormar ute, eller runt omkring oss, eller nyfiket titta upp ur när det händer något spännande.
Nu är den lilla tösen 20 år och har tagit studenten och blivit vuxen.
Jag får fortfarande kramar av henne när vi ses, skulle hon gå på andra sidan vägen och får se mig går hon över och ger mig kram och jag känner mig så glad.


Tack för idag, hoppas ni inte regnat bort där ute i ruskvädret
Kram Annelie

8 thoughts on “Hålet

  1. Skönt att det blev en lugn start på jobbet nu när du varit sjuk. Härlig historia och kul att hon komer ihåg dej ännu.Massor av kramar !!! Annika

  2. hoppas du får en fin dag i dag med iaf hos frissan. Men vilken härlig historia, jag har nog oxå några men har inte kommit på dessa än man var ju dagmamma i 16 år så de finns säkert massa men minnet. kramar om annelie från annelie

  3. Vilken underbar liten berättelse. Jag behöver ofta ett "hål". Det här ska jag tänka på när jag känner så. Det jag saknar mest från det att barnen var små är att vara med barn är att se med andra ögon. Som tur är så har jag barnbarn nu så jag kan tjyvkika genom derasKram på dig

  4. Härlig historia och förstår att hon vill stanna upp för att ge härliga dig kramar !! Barn är för härliga, det man missar med sina egna i vardagen ibland kan vara lättare att fånga med andra. Ja om du förstår mig rätt ?! Jag jobbade med barn i många år innan jag bytte branch. Först barnomsorg och sen nyfödda och sjuka. En underbar period med många minnen ! Och klipp du luggen i lugn och ro, det förtjänar du !!! Kramar om dig på håll !!

  5. Känns inte alls som "hålet" var länge sen! Tänker också på det varje gång jag det en sån :DEn gång kom en glad flicka i gruppen framskuttandes med en bajs.. Det var inte lika kul.. Just då iaf 😉

  6. Hej vännen!Jag blev så glad av din hälsning hos mig så nu kom jag mig för att skriva i min blogg. Tack <3Nej jag är inte bortrest, jag jobbar och ser fram emot semester den 16 juli.Vad gullig berättelse om det lilla hålet :-)Det måste var roligt att jobba med barn, man får så mycket tebax. Jag känner att du passar perfekt för ditt arbete.Kram o var rädd om dej!Susanne

  7. Vilken underbar berättelse……..ett hål!!!!!! :o))Klart du också ska ta dig friheter och ta den tid du fick hos frissan :o))Ja nog tror jag snart man regnar bort men idag tar jag regnandet som ett tecken på att jag ska vila efter jobbhelg och flytt så soffhörnet blir gott idag :o))Massa go kramar och en mjukis på lilla kinden <3Maritha

  8. Vilken härlig historia om det lilla dagbarnet och hålet. Jag brukar ju säga att jag ramlar ner i ett svart hål när jag får mina deppras, men hädanefter kanske jag ser ett hål som nåt positivt istället så tack för det :-)Kramar till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s