Det regnar löv.

Nu har hösten gått in i sin sista fas innan vintern. I fredags när jag satt i klassrummet och tittade ut såg jag hur löven riktigt regnade ner från träden, de föll guldgula mot en alldeles klarblå himmel. Det var så vackert…


Resultatet blev stora lövhögar att sparka omkring i på skolgården och i trappan upp till skolan. Dagen innan hade jag tagit kort på trappan för att visa er trappan till mitt jobb, som i början höll på att knäcka mig, men som jag nu klarar utan att behöva stanna i mitten för att hämta andan.


Nu är den alltså helt täckt med löv, kändes ganska mysigt att gå nedför den i fredags eftermiddag då skolan och jobbet var slut för dagen.
Nästa vecka är det höstlov, då har jag tagit semester, alla dagar utom på torsdag. Då blir det Hallowenfest på fritids och eleven jag har hand om ska komma på den. Då jobbar jag, men resten av veckan är han ledig, då passade jag på att vara ledigt jag också.

Igår var jag och en ”gammal” arbetskompis och hälsade på vårt gamla jobb. Åh vilka mysiga kramar vi fick. En pojke tog mig i handen och sa kom.
Jag följde med honom, och han tog mig till hallen och pekade på korten över alla som jobbar på dagiset. – Där är du, sa han och pekade på kortet på mig som fortfarande satt kvar.
Sen var han nöjd och vi kunde gå ut igen.
Lilla gubben….


Sen gick arbetskompisen ( bästa Christin ) och jag och åt mat. En trerätters med ett gott glas vin till, eller kanske lite till, vi delade på en flaska rött.
Det var så himla gott, och vi hade det jätte mysigt.
Bäst av allt var nog att vi åt på rekvision från kommunen.
Det var vår kulpeng för året, så maten var gratis, bara vinet behövde vi betala själva. För alkoholhaltiga drycker står inte vår kommun för.

Jag har ju bytt frisyr och färg på håret sen sist också.
Många har uppmärksammat det och de flesta har varit positiva.
Både arbetskamrater, killar och tjejer på skolan från ettan till sexan har påpekat det och tyckt det blev fint.
En tjej i ettan sa – Jag tycker du blev så fin i håret, med det där röda i, du ser ut som en clown…..
Jo jag tackar ja, det är en komplimang som heter duga.

Med det får det vara slut för denna gången.
Veckan som kommer ska innehålla, sovmorgnar, egentid, träning, tvättstugan , mer egentid och träning. Det låter väl inte så dumt va?

Kram på er och tack för era fina kommentarer, dom gör mig så glad.

Annelie

3 thoughts on “Det regnar löv.

  1. Blir bara varm och ler nöjt när jag läser dina härliga inlägg, tack ! Och du är fin ! Barn tycker nog oftast att clowner är fantastiskt fina, så det är säkert positivt också 😉 Kramar

  2. Ha ha..ja barn säger rakt på vad de tycker. Men fin blev du ❤ Vilket mysigt slut på veckan och en mysig start på semestern. Gjorde du rätt i att ta lite ledigt.Ha en jättefin helg !!! Kram Annika

  3. Men så fint att ni fick gå ut tillsammans och äta för kommunens pengar :O) Bra att ni unnade er mer än ett glas <3Så skönt att du får vara ledig och njuta av EGO tid under höstlovet, men klart du inte kan missa festen i skolan :O)Ha en underbar vecka!!!Kramen och en fin på kinden/ Maritha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s