Det börjar ljusna.

Jag har inte skrivit på länge, lusten, orken och tiden har helt enkelt inte funnits. Inte bara för bloggen, nej då, FB har också legat mer eller mindre nere.

Datorn har helt enkelt inte lockat mig det minsta.

Att det börjar ljusna kan ju verka lite märkligt, så här i slutet av november, för ute är det mörkt sen nästan två timmar, fast att klockan bara är strax efter sex.

Men för mig börjar det kännas ljusare. Jag har ätit min nya medicin i ca två veckor nu, första veckan mådde jag skit……

Jag hade ont i huvudet, jag var illamående och magen värkte som i kramper.

Jag sov inte fast att jag var jätte trött.

Men nu en vecka senare börjar jag känna effekten, alla biverkningar har gått över och jag behöver inte längre börja dagen med en värktablett, som jag gjort så länge så jag tappat räkningen på åren.

Jag är inte värkfri, nej då, inte alls, men det är på en nivå som jag klarar av, bara det är underbart.

Läkaren ringde idag och gjorde en återkoppling för att höra hur det var, och till min stora glädje kunde jag säga att,  – Jag mår bra.

Läkaren trodde att tabletten kommer att göra ännu mer verkan om ett tag, det tar visst upp till två månader för att få full effekt av den. Tänk om jag kommer att få må ännu bättre?? Hoppas kan man ju alltid göra.

Nu har jag fått tid på rehab badet också och ska börja träna där en dag i veckan till att börja med, jag får se hur jag gör sedan, om jag fortsätter en dag hos vanliga sjukgymnasten och en dag i badet, eller om jag tar badet två gånger i veckan istället.

Meningen är att jag ska bli starkare i benen och lite av det känner jag redan, på väg upp till jobbet.

Det är 67  ( räknade dom i morse) branta trappsteg upp till skolan från vägen. I början fick jag stanna till lite då och då på väg upp och kunde knappast andas när jag väl var uppe.

Nu går det mycket lättare, det är bara de fem sista trappstegen som känns lite för mycket. Men jag kan andas när jag kommer upp och innan december månads utgång ska nog de sista trappstegen gå utan problem de också.

Nu ska jag ta mig något gott att dricka, en eller kanske två knäckemackor och sätta mig framför dumburken ett litet slag.

Sen blir det väl kväll i vanlig ordning för att man ska orka upp i morgonbitti då väckar klockan ringer. Men det är roligt att gå till jobbet och det är jag väldigt tacksam för.

På torsdag ska jag vara barnvakt till två av mina småtroll till barnbarn, det ska bli kul. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men vi kommer nog på något.

Ta hand om er nu och se till att ha regnkläder eller paraply till hands. Om det här regnandet fortsätter behöver vi nog snart dra på oss både simfötter och cyklop när vi ska ge oss ut.

Det är så kallt och regnigt att det enda som är utomhus är vädret.

okänd.

Kram och en önskan om solsken.

8 thoughts on “Det börjar ljusna.

 1. Hej vännen!

  Vad hoppfullt det låter i höstmörkret att du börjar må bättre 🙂 Vad är det för medicin du får?
  Det har verkligen varit en mörk o blöt höst, här hos mig har det kännts rätt tungt i humöret så jag har nästan lagt ned skrivandet. Men idag har det kommit lite snö, så trevligt med lite vitt. Kramar till dig!
  /Susanne D

 2. Men så underbart om medicinen verkar så på dig att du får känna dig pigg med mindre värk, vore ju det bästa som hänt :o))

  Du låter verkligen piggare och gladare, men det lät jobbigt första veckan för dig :o(

  blir så glad för din skull vännen ❤

  Gokramar och finingar på kinden ❤

  Maritha

 3. men vad härligt vännen. de är inte alls kul känna att de känns jobbigt, Men vad kul höra att du gillar ditt jobb, ska se att de kommer bli bra med tiden de mesta (man måste tro de) kramar om

 4. Underbart att höra att du känner dej bättre. Hoppas det blir bättre och bättre..Undrade också lite om vad det är för medicin som du fått som Susanne. Vad skönt att få bada i varmvatten..det saknar jag mycket. Hoppas du får det mysigt med barnbarnen 🙂 Kul att du trivs på jobbet 🙂

  Många varma kramar !!! Annika

 5. Håller tummarna för att du bara kommer att må bättre och bättre hela tiden! Det där ordspråket var ju kul 🙂
  Här är det dock snö idag 😦
  eller 🙂
  Vi får väl se om det blir svinkallt i morrn. DET vill jag inte.
  Kram på dej!

 6. Hej Zicoria! Jag ser att du har flyttat så jag flyttar väl med. 🙂 Blir bestört över att det varit mörkt och jobbigt men gläder mig åt det resultat som du känner nu. Så gott att du verkar ha träffat rätt med medicineringen! Jag känner igen mig i din beskrivning om morgonen, jag måste också låta värktabletten göra sitt innan jag klarar att duscha. Innan dess blir det svårt att lyfta armarna. Tänk nu vänder det om bara några dagar och börjar bli ljusare och då går det fort sedan, man märker bäst på kvällarna att ljuset stannar lite längre. Sen kommer februari med takdropp och mars med de första blommorna, det går så fort – snart är vid där på nytt! När jag tänker på sommaren så tänker jag ofta på dig för jag vet att du älskar solen så mycket. Precis som Cikorian på Öland som vänder sitt huvud mot solen. 🙂
  Jag önskar dig en fortsatt fin Advent och en riktigt God Jul och ett Välsignat Gott Nytt År 2013!
  Kraaaaaam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s