Året som gick…

Nu var det länge sedan jag skrev, och som vanligt  skyller jag på tid, lust och ork.

Det verkade ju så ljust och jag började må så bra.

Men säg den glädje som varar….

Men året som gått var det ju det skulle handla om.

Det började ganska bra efter en lång tjänsteledighet med fosterbarn här hemma.

Jag började jobba på en tillfällig förskoleavdelning i tillfällig och ej anpassad lokal. Det var ett riktigt slit för att få det att fungera. Och slet gjorde vi, jag gick omkring med en benhinneinflammation som inte ville ge sig, men kände inte att jag hade tid att vara hemma och ta det lugnt. Ja så blev det som det blev. Tillslut sa kroppen ifrån och jag fick en stressfraktur och gick gipsad i sex veckor och sjukskriven ett tag efter det.

I Mars kom mitt femte barnbarn, lilla Folke till världen. En söt och fin liten pojke.

IMG_1201

I Maj då benet var starkt nog åkte vi till Gebbestad över en helg och fiskade (och åt) ostron. Det var en häftig upplevelse. Sen hade vi sådan tur att de andra som skulle ha åkt med hade avbeställt, så jag och Käre maken var alldeles ensamma med vår guide.

IMG_1155När vi kom hem från vår lillsemester hade Zikoria försvunnit. Vi såg att hon bara hade ätit lite av maten vi hade lagt upp och vi ropade, pratade med grannar, men ingen hade sett henne. Vi vet inte vad som har hänt, men vi såg henne aldrig mer, vår lilla Prinsessa. Hoppas hon inte har lidit allt för mycket.

Oroligt....

Jag hann jobba lite  innan det var dags för semester. Den tillbringade vi i Kroatien, två  underbara veckor i sol och värme och en vecka på resande fot eftersom vi tog husvagnen med oss.

DSC00059Där nere har vi vårt Paradis, där vi kopplar av totalt och bara njuter av värme, bad, god mat och att få vara tillsamman i total frihet utan massor av måsten.

Väl hemkomna var det bara att sätta igång och jobba. Vi kom hem lördag och började jobba måndag båda två.

Min förskola hade bytt från sin tillfälliga lokal till en sprillans ny. Första två veckorna startade vi med att packa upp och förbereda för att allt skulle vara klart när barnen kom. Det var så stort så man nästan fick träningsvärk när man ”sprang” fram och tillbaka med saker, pryttlar, möbler och allt vad det nu var.

Efter ungefär en månad började min kropp säga ifrån, det värkte oavbrutet och jag började få svårt att sova. Mitt i allt det blev min pappa sjuk och fick tillbringa en tid på lasarettet. Jag tog ett par dagar ledigt och åkte upp för att hälsa på. Käre maken och jag bodde i hans stuga och åkte till Linköping till lasarettet för att hälsa på honom under dagarna.

En vecka avklarad...Det var en jobbig tid innan det vände och han blev bättre.

Hem och jobba igen, full fart…kroppen och sömnen blev bara sämre och sämre. Tillslut vaknade jag varannan timma och det snurrade bara jobb, jobb i huvudet. Det var inte ett dugg bra. Jag bad chefen om ett rehab samtal, och det fixade han väldigt snabbt.

Sen blev det en arbetsförmågeutredning, läkare, sjukgymnaster, personalchef, 25% sjukskrivning…..och vips så var jag omplacerad och var plötsligt elev assistent på en liten skola tio minuters bussfärd från där jag bor. Jag trivs som fisken i vattnet och allt var frid och fröjd.

Sen blev svärmor sämre och efter två dygns vakande hos henne gick hon stillsamt och fridfullt över till andra sidan, hon blev 90 år.

IMG_0881Sen kom nästa grej, kommunen som jag jobbat för i 27 år läste utredningen de beställt på min arbetsförmåga och tog beslutet att de behövde mig inte mer en 50%, så jag fick beskedet, acceptera att vi drar ner din 100% tjänst till hälften eller annars blir du uppsagd….Ja vad säger man?

I samma veva fick jag fruktansvärt ont i höger vad, läkarna trodde det var en propp så jag åkte in på akuten för att ta ett ultraljud för att se om så var fallet, men det var det inte.

Men lika ont och väldigt svullet var det i allafall, fler läkarbesök, men ingen kunde med säkerhet säga vad det var, jag fick även blåmärken på vaden.

Nåja, jag var hemma två dagar sen iväg och jobba igen. Jag höll till klockan 11, då small det till vid knät och jag kände hur vaden svullnade upp, stelnade och värkte så jag höll på att tappa andan.

Jobba färdigt och kom hem med visst besvär, morgonen därpå kunde jag knappt gå, fick en ny tid hos doktorn som skickade in mig till akuten igen ( tur man har snälla barn som ställer upp och skjutsar)

Väl där, efter några timmars väntan ( en hel del timmar) så fick jag träffa en jätte gullig läkare, som faktiskt hade en förklaring på min värk.

Det var något som heter Bakercysta. När knäleden producerar för mycket ledvätska på grund av inflammation, kan det bildas en cysta vid knävecket, den kan spricka och då far ledvätska ut i vaden och det blir en kraftig värk. Detta är ovanligt (enligt doktorn) och mig hände det två gånger efter varandra under loppet av en vecka.

Men det är inte farligt, bara vila och värktabletter, kommer det tillbaka fler gånger kan de bli aktuellt med en operation, men det hoppas jag verkligen inte.Jag är van vid smärta, men det här var värre en värst.

Sen blev det då äntligen jul och julledigt.

Och det har varit så skönt, så lugnt och skönt så att vi har blivit alldeles förslappade.

IMG_1866Nyår firade jag och min man som hundvakter åt de här tre små godingarna.

Freja är så skotträdd så när klockan slog tolv satt Käre maken med henne inne i mörkret på toaletten och visslade och jag satt i soffan med de andra två små nakenfisarna. Så kan man också fira nyår. När vi väl fick tid över för att skåla in det nya året kändes det inte så angeläget att öppna skumpan, så vi skålade in det nya året tjugo minuter försent, med lite vatten och den sedvanliga nyårspussen.

Det kändes som en bra början av året.

Nu hoppas vi på ett lite friskare och bättre 2013, och kanske jag kan få till lite fler blogg inlägg, sånt vet man aldrig.

Kram till er som orkat läsa så här långt, ni andra får naturligtvis också kram, men det vet ni ju inte om eftersom ni inte kom så här långt i texten.

Kram Annelie

 

 

 

 

 

7 thoughts on “Året som gick…

 1. Tänk så mycket det hinner hända på ett år egentligen. Inte konstigt kroppen säger ifrån ibland. Hoppas att du får vara frisk och kry i år och att det fungerar med jobb och trivsel. Tänk vad härligt med så många barnbarn.. lite avundsjuk blir jag ju allt. Kram på dig finaste //Lena

 2. Ett år fullt med både glädje och ledsamheter..
  Nu ser vi fram emot ett år med massor av glädjeämnen =)
  Och jag lyckades läsa hemligheten du svarade Lena med 😉 Grattis!!

  Kram Mia

 3. Du har verkligen haft ett år med mycket innehåll av både negativ och positiv karaktär!!!

  Nu hoppas vi det nya året blir ett med vågskålen åt det positiva……..bara din hemlis är ju tungt vägande 🙂

  Kram en väldigt mysig fin på kinden ❤

  Maritha

 4. Fast jag får ju en kram då eftersom jag har orkat läsa. Det var inga problem alls förresten för du skriver så himla bra! Men usch vad du har haft otur med smärta och värk det där året 2012. Och en del tråkigheter som med kissen 😦 och svärmor. Hon var väldigt fin på bilden. Några mer som var fina på bilden är ju vovvarna. Vilka underbara små tomtar! Och vilken underbar make som sitter på toa och visslar när det är nyår 🙂 När jag läste det blev jag alldeles tårögd.
  Nu önskar jag dig ett gott nytt år UTAN en massa ont och med jobb som du orkar och tycker är roligt och får tillräckligt betalt och ja…. ett bra år helt enkelt!
  Kraaaaam!

 5. Intressant läsning med en sammanfattning på året!
  Nu håller jag med de övriga och hoppas du får slippa vara sjuk eller ha ont under det kommande året, så du kan njuta av barn, barnbarn och fyrfotingar fullt ut!

  Kram på dig finaste Annelie ♥
  //Bellan

 6. Vilket omvälvande år du haft med både glädje och sorg, mysig semester. Önskar så att din hälsa blir bättre nu på det nya året och vidare med förstås. Underbart gulliga voffsingar på bilden..
  Är lite samma här med både att blogga själv och titta in hos andra bloggare har inte haft någon vidare lust och ork att skriva fast jag mår hyfsat bra och stormtrivs på jobbet..

  Önskar dej ett toppenfint nytt år !!! Många kramar Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s