En fin dag

Ny vecka nya tag….

Idag har varit en jätte bra dag, med mycket glädje och pratsamma människor.

På bussen har jag alltid trevligt sällskap nu för tiden av en kollega på jobbet, så morgonkram och trevligt samtal hör till morgonrutinerna numera.

Idag på lektionerna på förmiddagen hade vi vår helt nya specialpedagog i klassrummet. Det var inte ”min” kille hon skulle observera utan en annan elev plus klassen som grupp.

Vi jobbade på som vanligt och det kändes bra, det var ju inte vi som var i focus så det kändes lugnt och bra.

När det var dags för lunch kom Specialpedagogen fram till mig och sa.

– Vilket fint jobb du gör, jag blir alldeles tårögd när jag ser vilken fin kontakt ni har med varandra.

Om ni visste vad vad glad jag blev…

Det var så att jag blev tårögd jag också.

 

Bild

På hemvägen i bussen var en annan kvinna med som brukar åka hem samma tur som mig, Vi pratade på som vanligt och hade trevligt de tio minuterna bussen tar.

Sen var det – Hej då, vi ses i morgon.

Hon for vidare med tåget mot Göteborg och jag stegade iväg mot vår lilla bokhandel.

Där inne stod en före detta arbetskollega som slutade tidigt med att jobba med barn, för att istället arbeta med böcker. Hon vikarierar i bland i vår lilla affär.

Hon var pratsam och vi fick oss en liten pratstund.

Jag gick sedan vidare mot bankomaten, på väg dit gick jag om en kvinna som var ute och gick med sina stavar. Precis när jag gick förbi henne började hon prata. Hon hade tappat en av sina broddar och var ute och letade efter den….Jag hade sällskap med henne en bit allt medan hon pratade om sin borttappade brodd och vilken väg hon gått.

När vi kom fram till övergångsstället där jag skulle gå över sa vi hej då och jag önskade henne lycka till i sitt sökande.

Jag hann bara över gatan upp på trottoaren, där träffade jag på en kvinna som ojade sig för att trottoaren var så sned, det gjorde ont i fötterna och knät när hon var tvungen att gå på så snett underlag.

Jag höll naturligtvis med henne, för innan jag fick min knäprotes var det så gott som omöjligt att gå sluttande underlag.

Jag fick höra om hennes krämpor och vi stod där och pratade en god stund, innan vi skildes åt när hon med ett stort leende sa att  – Ja då är vi i allafall två som har ont av de här trottoarerna, vi borde skriva ihop något.

Jag log för mig själv när jag gick åt mitt håll, tänk vad några ord främlingar i mellan kan göra dagen till en solskens dag, trots grå väder och rå kall vind.

Bild

Min sista anhalt innan jag begav mig hem var biblioteket. Jag skulle lämna tillbaka en bok och förlänga lånet på en annan.

Där inne hörde jag en ganska välbekant röst, som tillhör en kvinna som jag kände att jag inte hade ork och lust att prata med just då.

Är man elak och dålig som medmänniska om man då smiter in mellan hyllor av böcker och fördriver tiden en liten stund tills personen i fråga säger tack och hej till bibliotekarien och går ut genom dörren?

Inte vet jag, men det var så jag gjorde i vilket fall…döm mig den som vill, men det förändrar ingenting, för gjort är gjort.

Nu sitter jag här tillsammans med Sune, som vankar fram och tillbaka över datorn, jag gissar att han vill att jag pysslar lite med honom istället för att sitta här och knappa på tangenterna.

Bild

Snart ska jag lyssna på radion, femmorna på vår skola ska tävla i Vi i femman och det ska bli spännande att få höra.

Önska dem gärna lycka till.

Kram och ha det fint alla ni som läser min enkla lilla blogg.

 

9 thoughts on “En fin dag

 1. Tycker det låter som en väldans behaglig dag, med mycket ros 🙂 Att få en sådan komplimang från en specialpedagog måste verkligen kännas gott i hjärteroten. Men jag är inte ett dugg förvånad. Du är ju en hur-go-som-helst-människa 🙂
  Kram på dig, och hoppas du och Sune får en trevlig kväll

 2. En härlig dag och härligt beskrivet som vanligt ! Du förgyller min dag precis som de andra bloggarna jag läser. Och nej man måste inte prata med alla man ser ! Du gjorde rätt som följde det som kändes bäst för dig just då !! Heja dig ❤ !! Härlig bild på Sune ! Han kan nog inte ha bättre pensionat när familjen är på vift !! Kramar Tina

 3. härligt att få höra när man gör ett bra jobb =)
  Många härliga människor du träffade med idag..
  Så gör jag faktiskt ibland med, smiter undan om det är någon man inte hinner eller orkar prata med just då.. Tycker inte jag är elakt.. Säkert någon som gör det med mig med 😉

  Kram Mia

 4. Vilken härlig dag och jag är inte ett dugg förvånad att du får beröm för ditt arbete, nu har du fått beviset av rätt person också 🙂

  Nejdå……man får låtsas som man inte hört eller sett en person…..varje dag orkar man inte med alla 😉

  Hoppas du får en lika fin dag idag vännen ❤

  Kram Maritha

 5. Vilken mysig dag du haft 🙂 Såna där småsaker som förgyller tillvaron även om det inte är nåt märkvärdigt egentligen. Men vilken underbar känsla du måste fått när du fick så fina ord från spec.ped.! Sånt värmer ju alldeles speciellt förstår jag! Du passar säkert ypperligt för ditt jobb!

  Kramar om dig du goa ♥
  //Bellan

 6. Men inte är du en dålig människa för att du undviker EN! Du har ju varit trevlig och pratat som bara den! Och ibland orkar man bara inte med en del personer. Så är det ju bara. Inget fel med det.
  Kram på dej goa goa människa!

 7. Jag kikar in till dig för att önska dig en fin och härlig vecka. Vi går mot vår och det blir ljusare för varje dag. Tack för din berättelse om din dag, det är så roligt att få följa med och läsa om hur du har det både under helg och vardag. Du tar hand om tillfällena i livet så fint och får därmed betyda mycket också för andra. Många av oss stressar oss fram i livet utan att lägga märke till eller stanna upp och ta emot de små gyllene tillfällena som kan få betyda så mycket för andra men också för oss själva.
  Sänder dig en Bamsekram och önskar allt gott till dig och familjen!

 8. Kan bara tänka gott om dig i den miljö du vistas i där bland barnen. Skoj att få höra det bara också!
  Länge sedan jag tittade in här på bloggen. *skäms en smula*
  Kanske jag ligger på liite plus om jag skickar med en stor kram??

 9. Det där att man möter så många och får några, eller många, minuters pratstunder känner jag igen. 😉
  Även att ”försvinna” mellan hyllor, så gör jag också ibland.

  Allt gott till dig. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s