Tunga ben

Å bemp å bump å bemp å bump å det var väldigt tungt…….

Så sjöng det inne i mitt huvud när jag gick upp för trappan från vårt sovrum upp till köket, i morse.Jag kom först inte riktigt på vad det var jag hörde där inne i min yrvakna hjärna, men tungt kändes det onekligen. Träningsvärk i vader och höft efter de här dagarna som man gått omkring på helspänn för att inte ramla och sen träningen igår ovanpå det.

Men vad var det hjärnan sjöng på?? Ett par varv till med samma melodislinga och sen poppade det ju upp. Det var ju från Mamma Mu och Kråkan, eller möjligtvis från Lillebror och Nalle av samma författare…..

Den har jag inte hört sen dottern var liten och jag hade dagbarn i samma ålder. Då spelades och sjöngs det Jujja och Tomas Wieslanders från morgon till kväll.

Men nu helt plötsligt så fanns den inne i mitt huvud och sjöng sig av sig självt, märkligt…

Dagen blev inte så värst tung när väl benen kommit igång. Det har varit en bra dag och det är fredag, bara det är härligt.

Ni skulle varit med mig på badet igår, så ni kunde sett hur stark jag var…Ja inte i badet just, men innan.

Jag brukar alltid ta mig en kopp kaffe och en macka i kafeterian innan det är dags att klä om, eftersom jag äter lunch på skolan redan klockan 11.00, så att jag står mig tills jag kommer hem.

Igår när jag kom dit hade dom så mycket godsaker, det var semlor, morotskaka, stora goa bullar, chokladmuffins (stora) m.m

                                          

 Men jag klarade att stå emot suget, jag tog mig en liten grov macka med ost, sallad och paprika och kände mig så nöjd, så nöjd. Sen tränade jag i den sköna varmvattenbassängen till gammal go musik och kände mig både glad och stark. Hep Stars och Tages spelade dom bland annat och lite annan musik från den tiden

När vi har slutar vårt pass så är det massor av mammor med små bebisar som har nästa tid. Så omklädningsrummet är fullt av fantastiskt söta små barn, bilbarnstolar, filtar och glada mammor. Det är riktigt trångt men mysigt och man blir glad i hjärtat av all kärlek som finns där.

Idag när jag gick från bussen till jobbet var det helt ljust och fåglarna kvittrade, trots kylan så kände man att våren faktiskt är på väg. Tänk om en månad sitter man tryckt mot husvägen, med kaffet i handen och näsan mot solen….Åh vad jag längtar.

Bild

Nu är det väl hög tid för mig att börja tänka på middagsbestyren. Käre maken kommer hem om en stund och han är säkert sugen på lite mat. Hade jag varit själv hade jag nöjt mig med en kopp te, en mjukbrödsrulle med lite grönsaker i eller något annat lätt.

Men nu ska det bli riktig mat. Vilt(köttfärs)biffar, ugnssteka rotfrukter och kantareller hade jag tänk. Vi får väl hoppas att det faller maken i smaken.

Var rädda om er och kom i håg ” Den tyngsta sorgen är att inse att vi själva är enda orsaken till alla våra motgångar”, som Sofokles uttryckte sig.

Så ut och gör något roligt och tänk glada tankar !

Kram Annelie

               

4 thoughts on “Tunga ben

 1. Men det var duktigt att motstå frestelsen i fiket, men macka är ju också så gott 🙂

  Skönt att du har en ledig helg med maken som sällskap, maten blev han säkert jättenöjd med ❤

  Njut av din ledigheten govännen ❤

  Kram och en mjuk på kinden ❤

  Maritha

 2. Vilken fin beskrivning av en dag i ditt liv. Vilken karaktär du har som inte åt morotskaka, det är ju så himla gott!
  Kramar!

 3. Efter många långa månader kikar jag in i din blogg igen och vad möter jag? nJo en ny och fräsch bloggdesign. Det slog mig vilken äkta må bra blogg du skriver. En spegling av vardagen när den är som den är för många
  Ha det så gott
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s